• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

ALPEREN İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI NECMETTİN APAYDIN

ALPEREN İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI NECMETTİN APAYDIN
İş Adamı Necmettin Apaydın Tv Kayseri'de yayınlanan Altın Sohbetler programına konuk oldu.Hamurcu'nun sorularını yanıtlayan Apaydın yaşam hikayesini içtenlikle anlattı.

EKONOMiSTLERE HODRi MEYDAN
İş Adamı Necmettin Apaydın Tv Kayseri'de yayınlanan Altın Sohbetler'in konuğu oldu.Hamurcu'nun sorularını cevaplandıran İş Adamı Necmettin Apaydın, ekonomistlere adeta meydan okudu. Apaydın; ''İddia ediyorum ben çok iyi bir ekonomist ve işletmeciyim'' dedi.




- Sayın Apaydın kendinizden bahseder misiniz? Hayat hikayesini samimi ve içtenlikle anlatan İş Adamı Necmettin Apaydın ilkokulu 6 senede bitirdiğini belirterek ''1956 Tokat Zile doğumluyum, askerden geldikten sonra Kayseri'ye yerleştim. Kayserili olan rahmetli İbrahim Özbekar'ın yanında tezgahtarlığa başladım. İşi öğretmeyi seven birisiydi.

Size bir anımı anlatmak istiyorum. 1978 yılları bir kriz dönemiydi. 3 katlı bir mağazada çalışıyordum ama 17 gün hiç siftah etmedik ve ben bunun vermiş olduğu rahatsızlıkla orada yemek bile yiyemezdim. İşler iyi olmayınca maaşlarda da sıkıntı oluyordu haliyle. Ben işten ayrılmak istedim ama göndermek istemediler. Maaş yetmiyor, geçinemiyorum diyerek köye gitmek istediğimi söyledim ve Erbosan'a gittim.

Çok şanslıyım, yanında çalıştığım insanlar yanındaki insanlara sahip çıkan, işi öğretmeyi seven, dürüst insanlardı. Onlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Ben ilkokul mezunuyum. 6 senede bitirdim ve sadece kışın okula gittim. Çiftçilik yaptığımız için okula yazın gidemedim. Bizim köy belediyelik. 1973 yılında 17 yaşındayken köyün imar işlerini de ben yaptım. O işleri ben kabala olarak aldım betonların dökülmesini doldurulmasını ben yaptırdım. 1975 yılında kışın köyün içinde ırmak akar, yazın akmazdı. Kum lazım olduğunda 40 kilometre yerden getiriyorduk. Bir gün o ırmağın önünü kapatarak ırmağın içinden ilk kez ciddi miktarda kum çıkardım. Uzun mesafelerden kum getirmek yerine kapımızın önünden kamyon tuttum ve bunu yapan ilk kişiyim. Erbosan fabrikasında çalışırken vasıfsız, asgari ücretle çalışan biriydim. Hiçbir şey bilmiyordum. Erbosan'a ben çok şey borçluyum. Bir çok şeyi orada öğrendim. Zamanla makinaları öğrendim yani her şeyi orda öğrenip vasıfsız bir elemanken, tecrübeli biri olarak çıktım. Erbosan'dan ayrıldıktan sonra Şeker Fabrikası'nda çalıştım. 1984 yılında Taksan'a gittim. 1378 kişi sınava girdi 1 işçi vasıflı, 2 işçi vasıfsız toplamda 3 eleman aldılar ve 1 vasıflı eleman olarak beni aldılar.

Köyümde 15/16 kamu personeli vardı hepsi zor geçinirdi. Ancak bir tanesi rahat geçinirdi oda köye kazak makinesi almış kazak dokurdu. Bende Erbosan'da çalışırken kazak makinesi aldım ve fanila dokuyarak işçilere sattım ve iyi para biriktirdim. 6 bin lira maaş alırken 280 bin lira peşin para vererek Keykubat'ta arsa aldım. Bunu köyümdeki kazak makinesi ile kazak dokuyup satan memuru örnek alarak yaptım'' dedi.

- Gençlere öneriniz nedir?

İş Adamı Necmettin Apaydın gençlere önemli önerilerde de bulundu. Apaydın; ''Benim gençlere önerim insandan verim alacaksak yaptığımız işi severek yapacağız. Birde o işi para için mi prestij için mi yapıyorsunuz onu bileceksiniz. Sürekli kontrollü, takipli olmamız gerek. Bir işte çok para varsa riskte çok fazladır. Risk yönetimi de zordur. Bunu iyi bilmek gerekiyor. Sürekli kontrollü olmak lazım. Başarının sırrı yüksek moral ve kendine güvendir. Hedefler hep yüksek tutulmalı. Okuyan gençler de bunun hakkını vermeli. Diplomanın bir anlamı yok, bunu bilen işi götürüyor. Teknolojinin nimetlerinden yararlanmak gerek. Diploma tek başına işe yaramıyor'' şeklinde konuştu.

Apaydın ekonomi konusunda iddialı konuştu
İşadamı Necmettin Apaydın, kendisini çok iyi bir işletmeci olarak gördüğünü ifade etti. Apaydın, ''İddia ediyorum ben çok iyi bir ekonomist ve işletmeciyim. Bakın iyi demiyorum çok iyi diyorum ve iyi bir işletmeciyim, verimlilik ve uygulamada çok iyiyim. Bazı ekonomistler ve bazı mühendisler var projeyi çizer ama uygulama alanı yoktur, teoriktir. Ekonominin kuralları var. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişiyle bu üçünü isabet alması gerekir''
Apaydın gençlere son tavsiye olarak şunları söyledi: ''Son olarak kesinlikle küsme olmamalı. Ben bunu yapamam diyorlarsa bu bitişin başlangıcıdır. Tam tersine ben bunu yapacağım demeli. Gençlere şunu söylemek isterim dışarıda iş yok dışarıda her şey güllük gülistanlık değil. Okuldan çıkarken ben iş yapacağım diye çıksınlar yoksa hayal kırıklığına uğruyorlar. Araştırma yapmalılar ne yapacaklarsa ona adapte olmalılar. Kim ne isterse, hangi konuda uzmansa o konuda çalışmalı. Özgüven mutlaka olmalı. Çalışmak önemli; ancak çalıştığın kadar çalıştığının kıymetini bilmek daha önemli''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39