• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

AMERİKADAN KAYSERİYE AK PARTİYE ADAY OLMAK İÇİN GELDİ

AMERİKADAN KAYSERİYE AK PARTİYE ADAY OLMAK İÇİN GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayları da belirlendi.

1 Kasım genel seçimlerinde Kayseri'den Ak Parti Milletvekili aday adayı olan, Abdil Karabörklü, renkli kişiliği ile dikkat çekiyor.
17 yıl Amerika'da fast-food işletmeciliği yapan Karabörklü, şimdi de Kayseri'de fast-food işini yapmaya devam ediyor.
Erte Habere konuşan Karabörklü şunları söyledi,

“3 mart 1974 yilinda Sarız Yaylaci köyunde ciftcilik ve ticaretle ugrasan 7 cocuklu bir ailenin 4.cocugu olarak dogdum. İlk orta ve lise egitimimi Sarizda,üniversite egitimimi Adana da Cukurova Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi IKTISAT bolumunde 1995 yilinda tamamladim.

Vatani gorevimi tamamladiktan sonra 1998 yılında Amerikaya yerlesme karari aldim. 2015 yılı Ocak ayinda donus karari alana kadar Amerikada sahibi oldugum uc sirketle fast food sektorunde ticari faaliyetlerimi devam ettirdim. 2015 Ocak sonu Kayseride ayni sektorde KAYSERI BOLGE BAYII olarak alti subeyle faaliyete baslama karari alip Kayseriye yerlestim.

NEDEN AK PARTIDEN  MILLETVEKILI ADAY ADAYI OLDUNUZ?

Ulke meselelerine küçük yaştan beri ilgi duymaktayim ve AK PARTIYI kuruldugu gunden beri, oncesinde de Refah Partisini desteklemekteyim.Turkiyede yillarca ozlemini cektigimiz ve kavgasini verdigimiz siyasi, ekonomik ve toplumsal degisimi AK PARTI den baska herhangi bir siyasi partinin yapamayacagina dair inancimdan dolayi AK PARTI yi desteklemekteyim ve burada siyaset yapmak icin secmis bulunmaktayim.

AK PARTInin Turkiyenin tek yeniliklere acik, sosyal devlet anlayisina sahip, milli, dini ve insani degerleri benimseyen cagdas medeniyet seviyesini kendi degerlerimizi benimseyip gelistirerek gecmeyi hedefleyen partisi olduguna inanmaktayim.

Yukarda kisaca belirttigim ve daha bir cok baska musbet sebeplerden dolayi AK PARTI den Millet Vekili Aday Adayi olma karari almis bulunmaktayim.

EGER LISTEYE GIREMEZSENIZ YINE SECIMLERDE PARTİNİZE DESTEK VERIRMISINIZ?

Bir an bile dusunmeden partimi her yerde ve her platformda desteklerim. Bu sahsi bir mesele degil bir memleket meselesidir. AK PARTInin vizyonuna sahip baska bir siyasi hareket-parti olmadigini dusunecek olursak memleketimizin dusecegi durumun vebalinin altindan kimse kalkamaz. Desteklememeyi bir vebal olarak gorurum.

EGER LISTEYE GIRERSENIZ KAYSERIYE NASIL BIR HIZMET VERECEKSINIZ?

Ben Kayseriye yerleseli 8 ay oldu. Bu sure icinde ilcelerimizi ve koylerimizi gorme firsatim oldu. Kayseri icin Ilk dikkat ceken meseleler hava kirliligi ve trafiktir. Daha sonra yesil alan ,park,bahce kisaca toplumsal yasam alani,toplumun nefes alabilecegi ortamin kisitli olmasidir.Tabii bunlar belediyelerin cozecegi uzerinde calismasi gereken meselelerdir ama merkezi yonetiminde ekonomik ve teknik yardimlari olmadan belediyelerin tek basina cozebilecegi meseleler de degildir. Bu noktada eger secilirsem belediyelerin elini guclendirecek duzenlemeler icin calisagim.

Bir isadami gozuyle baktigimda Kayseride işsizlik orani yuksek ayni zamanda sanayii ve hizmet sektorunde kalifiye eleman acigi had safhadadir. İsletmeler bu acik yuzunden tam kapasite veya tam kapasiteye yakin calisamamakta ve milli servetimiz israf olmakta iscinin ve isverenin gelirini artirabilme sansi yitirilmektedir.

Kayseri ayni zamanda yuksek oranda goc aldigi icin Turkiyenin en pahali sehirlerinden biri olarak gözüküyor. Eger secilirsem vasifsiz iscilere Kayseride sanayii ve hizmet sektorunde ihtiyac duyulan vasiflari kazandiracak mesleki egitim kurumlari, cocuklarimizin yetenekleri dogrultusunda egitim ogretim almalarini saglamak aileleri bu konuda bilinclendirmek icin AILE DANISMA VE REHBERLIK kurumlari acilmasi icin calisacagim.Boylece insan ve maddi kaynak israfinin onune gecip sanayi ve hizmet sektorunde ek kapasite ve kaynak olusturmus olacagiz.

Ilcelerimiz ve koylerimiz yogun gocten dolayi bosalmis vaziyettedir. Bu gocun sebepleri

1-Aile icin daha iyi egitim ve saglik hizmeti alma istegi,

2-Sabit gelir getirecek is alanlarina ulasma istegi,

3-Daha iyi altyapisi olan konutlarda yasama istegi,

ilcelerde ve koylerimizde yasayan hemsehrilerimizin bu isteklerini dogduklari yerlerde karsilayarak koklerinden kopmadan bulunduklari yerde yasayip calismalarini saglayacak projelerimde mevcuttur.Bu projelerimin amaci ilceler ve koylerimizde atil vaziyette bulunan alt yapi ve kaynaklari devlet destegi saglayarak ekonomi ve toplumsal hayata kazandirmak ve gocun onune gecip gocu tersine cevirmektir.

AK PARTI NASIL POLITIKALAR URETMELIDIR?

Hayatin her alanini kapsayan meselelerin cozumunde insani one cikaran once insan diyen ve bireyin onunu acan tesvik eden politikalar uretmelidir.

ABD DE YAPILAN SIYASETLE TURKIYEDE YAPILAN SIYASET ARASINDAKI FARKLAR NELERDIR?

Hemen ilk akla gelen siyasetteki seviyedir.Ulkemizde ki halini soylemeye dahi gerek yoktur.

Bir diger fark siyasi rekabetin yapilis bicimidir. Orada rakibimden daha iyi nasil hizmet eder onun onune gecerim mantigi hakimken maalesef bizde rakibime nasil celme takar onun yaptigi hizmetin kalitesini dusurur puan kaybetmesini saglarim mantigi hakimdir.

Bana bu sansi verdiginiz icin hepinize cok tesekkur eder yaklasan 1 Kasim genel secimlerinin vatanimiz ve milletimizin onunu acacak birligimizi ve kardesligimizi pekistirecek neticelere vesile olmasini cenabi Allahtan dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39