• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Amokachi, Erbakan'a ne dersi vermişti?

Amokachi, Erbakan'a ne dersi vermişti?
Beşikaş'ta uzun süre oynamasa da çok sevilen yabancı oyunculardan olan Amokachi, 28 Şubat'ta Erbakan'a nasıl bir dersi vermişti de Hürriyet'e manşet olmuştu?
Ersin Çelik'in haberi

Beşiktaş'a gelmiş önemli yıldızlardan birisi Amokachi. Özellikle derbi maçlarda attığı gollerle Beşiktaş taraftarının sevgilisi olmuştu ama biz onu daha çok Valencia ile oynanan UEFA Kupası maçında, kaleye bir metreden topu üstten auta atmasıyla hatırlarız...

Nijeryalı'ydı Amokachi. Müslüman'dı aynı zamanda. Maçlara çıkarken ya da sonrada oyuna girerken ellerini açıp dua etmesi de bunun göstergesiydi. Sempatikti. Çünkü çok güçlü bir fiziği vardı ve hızlıydı da. Bu yüzden "Karaboğa" lakabını almıştı.Sağ kanattan söküp aldığı topla kaleye inmesi bir olurdu.

Amakachi'nin bir 28 Şubat günü bu habere konu olmasının sebebi ise 15 yıl öncesinin bugünüyle alakalı.

Amokachi, Refahyol'u iktidardan indiren 28 Şubat postmodern darbe sürecine medya eliyle alet edilmişti.

Hürriyet Gazetesi, 23 Şubat 1997 tarihli sayısında manşetine taşıdığı Amokachi ile Başbakan Erbakan’a ders vermeye kalkmıştı.

İsmail Er imzalı spor sayfası söyleşisini çok önemseyen Hürriyet, 9 sütuna “Amokachi’den ders” manşetini atmıştı. Haberin spotundaki aklı başında her insanı güldürecek satırlar ise şöyleydi: “Beşiktaş’ın Nijeryalı yıldızı Amokachi, “İslam en güzel ama en istismar edilen din” diyerek Türkiye’deki din simsarlarına çok büyük bir ders verdi.”

Hürriyet’in haberde, Amokachi’nin “Türkiye’ye gelen her Avrupa’lı ülkenin laik olduğunu görecektir. İsteyen istediği gibi giyiniyor” sözlerini ön plana çıkarması da dikkat çeken başka bir ayrıntı.

Laikliği sadece kılık kıyafet serbestliği olarak algıladığı anlaşılan Amokachi'nin, sözlerini siyasilerine değerlendirten Hürriyet, aldığı görüşleri de hemen manşetin altından yayınlamıştı.

İlginç olan bir başka ayrıntı ise; ANAP, DYP ve CHP'nin parti temsilcilerinin Amokachi'nin sözlerini önemseyip Erbakan ve Refah Partisi'nin bunlardan ders çıkarmasını istemesi.

İşte o değerlendirmeler:

REFAHLILAR DERS ALSIN

Amokachi'nin sözlerine siyasi parti temsilcilerinden olumlu mesajlar geldi:

Yaşar Okuyan (ANAP Genel Sekreteri)
Amokachi, Türkiye gerçeğini Erbakan ve RP'lilerden daha iyi görüyor.

Cihan Paçacı (DYP Genel Başkan Yardımcısı)
Amokachi'nin görüşlerine katılıyorum.

Eşref Erdem (CHP Genel Sekreter Yardımcısı)
Umarım, RP ve temsilcileri gerekli dersi alırlar!

2011 yılında bile, eyaletlerde kadın vali (belediye başkanı) seçilip seçilmemesini tartışan Afrika ülkesi Nijerya’dan gelen Amokachi’den, Erbakan’a “din ve laiklik dersi” verdiren Hürriyet’in, 28 Şubat sürecinde, darbeye giden yolda nelere sarıldığı da gözler önüne serilmiş oluyor.
HABER 7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39