• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden örnek davranış

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden örnek davranış
Suriye'de iç savaştan kaçan ve ülkemize sığınan Suriyeliler için Anadolu Yayıncılar Derneği de harekete geçti. On bir ayın Sultanı olan Ramazan ayında yapılacak olan kampanya ile yardım toplanacaktır.

Suriye'de iç savaştan kaçan Suriyeliler için bir yardım kampanyası da Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından yapıldı.  Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve Yönetim Suriyeliler için harekete geçti.

80 uydu ve yerel kanal bugün saat 12.00 de Ankara'da Bir Otelde Suriyeliler ve mülteciler için "Simdi Ramazan şimdi yardım zamanı adlı"kampanya ile yardım toplantısı düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıya Başbakan Yardımcısı,Numan Kurtulmuş,ve Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Nurettin Nebati katıdı.

11060932_844630782299638_5257476498075885878_n.jpg

 

 


Numan Kurtulmuş gündemi değerlendiren bir konuşma yaptı. Türkiye'nin her konuda yardıma açık olduğunu belirterek 'Kobani 'de geçekleşecek her türlü insan trajedisinde Türkiye her türlü yardımı Kobanilelere yapmak durumunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Kobani'de daha önce gerçekleşen IŞİD saldırılarında 3 günde 197 bin kobanili kardeşini almış, misafir etmiştir.  Peşmgergelerin Türkiye'den geçişi Özgür Suriye ordusunun geçişi sağlayan yine Türkiye Cumhuriyeti'dir. Kobani İsrail'den geri alınımış ve Kobani halkı ülkesine yerleşmiştir. Burada Türkiye'yi bir takım töhmet altında bırakmak isteyenler büyük bir iftira kampanyasının içindedir. Türkiye sadece Kobani halkı için değil. Suriye'de kim dara düştüyse Irak'ta kim dara düştüyse onlara el açmıştır kucak açmıştır. Türkmenlerin de geldiği yer burası Arapların da geldiği yer burasıdır. 

Bizim görevimiz sadece Suriye'den gelen sığınmacılara yardım etmek değil Türkiye'nin yapmak istediği Bu bölgenin etnik olara çoğunluk olarak 4 temek unsurunu oluşturan Türklerin, Arapların Kürtlerin ortak kültürünün oluşturan ortak kadere sahip olduğu insanlar olduğu bilinciyle bu halklar arasındaki yakınlaşmayı sağlamaktrı. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Türkiye bu konuyla ilgili yaklaşık 6 milyar dolar harcama yapmış olan bir ülke. '


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39