• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ MELİKGAZİ DE

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ MELİKGAZİ DE
LALE BAHÇESİ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ MELİKGAZİ DE

Görerek öğrenme…

Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm tesislerin öğrenciler için adeta gezi alanı olduğunu çünkü çevre kirlenmesi ve atıkların değerlendirilmesi konusunda görerek öğrenmenin en güzel bu tesislerde örneğinin sergilendiğini söyledi.

Eğitim kuşak yaşta başlar

Melikgazi belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerinde ayrıştırarak toplanan çöplerin nasıl ve ne şekilde işlerden geçirildiğini, sonra bunların nasıl depolandığını ve ne gibi maddelere dönüştürüldüğünü bu tesislerde bizzat izlediklerini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, doğa kirlenmesinin önlendiğini ve yine geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sağlandığını öğrenerek bizzat uygulayıcı olduklarını kaydetti.

 

Lale Bahçesi Anaokulundan 70 öğrencinin Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesislerini gezdiklerini ve konu hakkında bilgilendirildiklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

 

Ağaç yaş iken eğilir sözü, toplumuzun küçük yaşta verilen eğitimin bir ifadesidir. Küçük yaşta elde edilen bilgi ve öğrenme ile alışkanlık kazanılarak bilgili ve bilinçli bir toplum olarak daha ferah bir toplumun temeli atılır. Bu açıdan özellikle doğa kirlenmesi, atıkların yeniden kullanımı, hammaddelerin israfının önlenmesi gibi konular çok önemlidir. Bu açıdan Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm ve Ekonomiye Katkı Tesisleri bu açıdan adeta bir okul gibidir. Çünkü Çocuklar bakarak ve görerek öğrenmektedir. Bu gün 70 ana sınıfı öğrencisi artık iyi bir çevreci, iyi bir geri dönüşümcü ve iyi bir ekonomiye katkı sağlayan olarak toplumda yerlerini alacaklardır. 70 öğrenci iki hafta içerisinde evlerinden topladıkları ayrıştırılmış çöpleri bu tesise bizzat getirerek daha sonra ne işe yaradığını öğrendiler. Bu çok önemlidir 

         Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tesisleri ziyaret eden Anaokulu öğrencilerine birer teşekkür belgesi ile geri dönüşüm kitapçığı verildiğini sözlerine ekledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39