• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Anayasa Mahkemesi'nin Kararı, Gül'ün Hemşehrilerini Sevindirdi

Anayasa Mahkemesi'nin Kararı, Gül'ün Hemşehrilerini Sevindirdi
Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğuna ve bu süre sonunda ikinci defa aday olabileceğine hükmetmesi, Gül'ün memleketi Kayseri'de sevinçle karşılandı.
Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğuna ve bu süre sonunda ikinci defa aday olabileceğine hükmetmesi, Gül'ün memleketi Kayseri'de sevinçle karşılandı.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Cumhurbaşkanı seçimi Kanunu'nun bazı hükümlerini iptali istemiyle açtığı davayı esastan karara bağladı. Mahkeme üyeleri, Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğuna hükmetti. Üyeler ayrıca Cumhurbaşkanı Gül'ün ikinci defa aday olabileceği kararına vardı.

Abdullah Gül'ün Meclis tarafından seçilirken 7 yıllığına Köşk'e gönderildiğini hatırlatan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, bu açıdan görev süresinin 7 yıl olarak açıklanmasının zaten beklenen bir karar olduğunu dile getirdi. Mahkemenin 'ikinci defa aday olabileceği' kararının ise sürpriz olduğunu belirten Alan, "İnşallah hayırlı bir karar olmuştur. İkinci defa cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına Sayın Cumhurbaşkanımız Gül, kendisi karar verecektir. Zamanı geldiğinde ülke adına en doğru kararı vereceğine inanıyoruz." diye konuştu.

İşadamı Mustafa Şerefoğlu da "Gül'ün hemşehrisi olarak Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar bizi sevindirdi. Sayın Gül, görev süresi boyunca ülkemizi hem içerde hem dışarıda başarılı hizmetlere imza atmıştır. 7 yıl sonunda tekrar aday olup olmayacağı konusunda ise vereceği karara saygı duyarız. Hemşehrisi olarak ikinci dönemde de onu Cumhurbaşkanı olarak görmek isteriz." diye konuştu.

Mustafa Eliaçık da "Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar yerinde ve olması gereken bir karar. Tekrar aday olup olmayacağını bilmiyoruz ama ben aday çıkmasını istemem. Bundan sonra dünya siyasetinde görev alması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Esnaflık yapan Savaş Ördek de kararın Türkiye için hayırlı olmasını dilerken, "Karar güzel olmuş." yorumunu yaptı.
cha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39