• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Anbar’da 65 konutun temeli atıldı

Anbar’da 65 konutun temeli atıldı
Kentsel dönüşüm proje kapsamında 2015 yılında toplamda 642 daire …

HAYIRLI OLSUN!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Anbar mahallesinde başlatılan çalışma için 65 konutun temeli düzenlenen tören ile atıldığını söyledi.

Anbar Mahallesi’nde temeli atılan sosyal konutların temel atma törenine Kayseri Milletvekilleri ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Özhaseki, Kayseri Eski Milletvekilleri Yaşar Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti İl BaşkanıHüseyin Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.

         Aziz Şehitlerimizin anısına İstiklal Marşı ve Dua sonrası başlayan törende; Semt halkının ve kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını yine bir çok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç “Bugün aslında 642 dairenin temelini  atıyoruz. Ancak burada onları temsilen Anbar semtinde 2 bloktan oluşan ve her biri 120 m2 olan 65 dairenin temeli atmak için toplandık. Şimdiye kadar 3114 daire inşa ettik. Yine kentsel dönüşümde kullanmak üzere TOKİ’den 268, Bel-Sin’den ise 100 daire satın alarak hak sahiplerine verdik. Anbar mahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekenomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır. Bir anda ahırları kaldıramazsınız. Ancak yeni olarak açarak, kentsel dönüşüm projesini uygulayarak modern şehirleşmeyi sağlayabilirsiniz. Belediye olarak yoları açıyoruz. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri inşa ettik. Çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Anbar artık eski Anbar Mahallesi değildir. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik konuşmasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın çok detaylı ve uzman bir kadroya gerek duyulduğunu çünkü çalışmanın çok ekenomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi bir çok konuyu kapsadığını kaydetti.

Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki konuşmasında Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını ve seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve taleplerini yerine getirdiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

         “1994 yılında belediyeler açısından bir dönem ve gelişim yılı olmuş ve Belediyeciğin adeta ne olduğunu vatandaş bizlerin hizmetleri ile görmüş ve yaşamıştır. Belediyecilik hizmetleri ile yerel kalkınma ve ile genel büyüme ve modern şehirleşme sağlanmıştır. İstikrar güveni, güven yatırımı, yatırım ise kalkınmayı sağlamıştır. Özellikle son 15 yıldır sadece Anbar Mahallesi değil, Melikgazi değil tüm Türkiye değişime maruz kalmıştır. Gelişen, büyüyen ve kalkınan bir Türkiye de istikrar önemlidir. Bu kentsel dönüşüm Anbar Mahallesinin fiziki yapası kadar sosyal yapısını da değiştirecek ve geliştirecektir. Emeği geçenleri kutluyorum ”

         Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte konutların temel atmasını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tüm katılımcılara muhallebi ikramında bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39