• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Ankara Üniversitesi'nden başı açık fotoğraf şartı!

Ankara Üniversitesi&#39nden başı açık fotoğraf şartı!
ÖSYM'nin başı açık fotoğraf şartını kaldırmasına rağmen Ankara Üniversitesi başörtülü fotoğraflarla kayıt gerçekleştirmiyor.
Önümüzdeki hafta pek çok üniversitede yeni öğretim dönemi için kayıtlar başlıyor. Ancak her sene olduğu gibi bu sene de kimi üniversiteler daha kayıt işlemlerinden başlayarak başörtü yasağında inat ediyor. Bunlardan biri deAnkaraüniversitesi. Kız öğrenciler, Ankara Üniversitesi'nin, 5 Eylül'de başlayacak kayıtlar için kendilerinden başı açık fotoğraf talep edildiğini dile getirdiler.

ÜNİVERSİTEDEN KEYFİ TALEP

Ancak ÖSYM'nin, kayıt işlemleri için başı açık fotoğraf şartı bulunmadığına dikkat çeken öğrenciler, üniversite yönetiminin keyfi tutumundan yakındılar. ÖSYM, kayıt için 12 adet fotoğraf talebinin dışında üniversitenin sitesinde 6 adet biyometrik isteniyor. Konuyla ilgiliÜniversiteRektörlüğü Öğrenci İşleri Dairesi, ÖSYM'nin istediği fotoğraflar bizi ilgilendirmiyor, biz biyometrik fotoğraf istiyoruz. Biyometirk fotoğraf başı açık olmak durumundadır açıklaması geldi.

YASAK İÇİN RANDEVU SİSTEMİ

Ankara Üniversitesi'ni kazanan iki kızının kayıtları için Rektörlükteki yetkililerle görüşen İsmail Eravcı, ÖSYM'nin daha önceki başı açık fotoğraf talebini kaldırdığını hatırlatarak üniversite yönetiminin tavrına tepki gösterdi. Eravcı, Bir de kayıt için randevu sistemi getirmişler. Bir kızım içn saat 15.00 ila 16.00 arasında randevu vermişler. Bu bir saat içinde on kişi kabul ediyorlar. Bu süre içinde kaydınızı yaptırmazsanız bir daha kayıt yaptıramıyorsunuz. Anladığım kadarıyla bu şekilde öğrencilerin yasağa mukavemetini kırmayı amaçlıyorlar. Yetkililerin bu duruma daha fazla seyirci kalmamasını, insan hakları kuruluşlarının öğrencilere yardımcı olmasını istiyoruz dedi.

ÖĞRENCİ İŞLERİ'NDEN KAÇAMAK CEVAP

Konuyla ilgili görüştüğümüz A. Ü. Öğrenci İşleri Koordinatörü Tuna Karahan, başörtülü öğrencilerin herhangi bir engelleme ile karşılaşıp karşılaşmayacakları konusunda kesin konuşmaktan çekindi. Karahan, Bu konu benim tek başıma karar verebileceğim bir konu değil. Öğrencilerin kimliğinin belli olması gerekiyor. O öğrenciler ÖSYM'in sınavına nasıl girmişler, onu sorsanıza. Bizim kayıt işlemlerinde ne istediğimizinternetsayfamızda yazıyor dedi.

ÖSYM BAŞI AÇIK FOTOĞRAF ŞARTINI KALDIRDI

Hatırlanacağı üzere ÖSYM, yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzundan, üniversiteye yerleşmeye hak kazanan adaylardan kayıt yaptırırken istenen fotoğrafların son altı ay içinde önden, başı açık adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olması koşulunu çıkarmıştı. Eski kılavuzdaki, Son altı ay içinde önden, başı açık adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf ifadesi, yeni kılavuzda 12 adet 4,5 X 6 cm boyutunda fotoğraf olarak yer almıştı. Ayrıca eski kılavuzdaki, Yükseköğretim öğrencileri kılık kıyafet ile ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar ifadesi de kaldırılmıştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39