• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Ankaragücü hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Ankaragücü hakkında önemli açıklamalarda bulundu
Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner'den Flaş Açıklamalar.

MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner'e konuk olduk. Yiğiner, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta zirveye ortak olan Ankaragücü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner ile takımın durumundan taraftar diyaloglarına kadar bir çok konuda konuştuğumuz röportajın tamamı:

 

- Sn. Başkan, Niğde Belediyespor maçı sonrası takıma ve oynanan oyuna bazı eleştiriler geldi. Takımın son durumu nedir?

Tutuktuk. Niğde Belediyespor maçında arkadaşlarımızın form düzeyleri düşüktü. İyi oynayamamamıza rağmen maçı kazandığımızdan dolayı da mutluyuz. Kötü olup da maçtan 3 puanla dönmek bizi mutlu etti. Kötüden kastım; tutuk oynadık. Maçın skorunun yine de en az 3-0 ya da 4-0 olması gerekirdi. Arkadaşlarımız pozisyonları biraz cömertçe harcadılar, biraz da takım gününde değildi. Performansımızı tam anlamıyla sahaya yansıtamamamıza rağmen, maçtan 3 puanla ayrıldık. Şampiyonluk veya hedefe gitmede her zaman iyi oynayana puan vermiyorlar.  Bazen bu tip maçları da kazanmak gerekiyor. Bir yandan da çok iyi oynayıp da kaybettiğimiz maçları düşününce, çok da sorun yok.

 

- Ankaragücü'nün cezasının bitip taraftarıyla buluşmasına artık az kaldı diyebiliriz. Seyirciyi özlediniz mi?

Nasıl ki ''Yemeğin tadı tuzu yok'' derler, futbolunda tadı tuzu seyircisidir. Taraftarın olmaması dezavantaj. Onlar olmadı mı rakibe baskı oluşturulamıyor. Biz seyircimizle lider olarak buluşmak, ligin ilk devresini lider olarak bitirmek istiyoruz. Şunu da düzeltmek istiyorum ki ''Şampiyon olmak için kadro kurduk'' dediğimizde ''Söz verdiniz neden yapmıyorsunuz?'' tepkilerini aldık. Biz şampiyonluk sözü vermedik, istediğimizi belirttik, iddia ettik. İyi bir ekibiz, lige erken başladık. Ufak tefek eksikliklerimiz olabilir ama iyiye gidiyoruz. Kadro  derinliğimiz çok fazla. Hem futbolcunun bilgisi, becerisi, yeteneği anlamında hem de kadro verimliliği anlamında kağıt üzerinde iyi olduğumuzu düşünüyoruz. Mühim olan bunu sahaya yansıtmak.

 

- Birkaç maçta alınan mağlubiyetlerde hakemler eleştirildi. Son maçta ise galibiyet olmasına rağmen yine bazı hakem eleştirileri geldi.  Siz kasıt mı olduğunu düşünüyorsunuz?

Hakemlerde performans düşüklüğü gözle görülür derecede. Hata çok yapılıyor. Hata diyoruz! Umarım bilerek, art niyetle yapılan bir şey değildir. Bu maçta hakemin futbolun önüne geçecek hareketleri olduğunu düşünmüyorum. Bariz hak yenilen bir durum olmadı. Örneğin; küfür. Ne hakem, ne sistem buna müsaade etmez. Dünya'nın her yerinde bu böyledir. Spor, kardeşlik, barış, eğlencedir. Net söyleyebilirim ki; iyi olmadığımız maçta bile 4-5 tane gol pozisyonu yakalayabiliyorsak, takımımız iyi demektir. Bu anlamdan bakıldığında takım umut verici. Her maç bizim için önemli ama önümüzdeki Sarıyer maçını da alırsak daha bir farklı olacak. Eğer şampiyon olacaksak, seriye bağlamamız lazım. Maçlardaki isteğimizde, bu hedeflere ilerlerken art niyetli durumlarla karşılaşmamak.

- Bazı taraftar grupları ile sorunlar olduğu söyleniyordu. Taraftar grupları ile görüşmeler oldu mu?

Özel bir görüşme olmadı. Herkes işini yapacak. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Taraftarlardan istediğimiz sadece takımlarını desteklemeleri. Gruplar kendilerini destekleyip, Ankaragücü ile alakası olmayan sloganlar atıyorlar. Ankaragücü'nü desteklemek adına slogan atmak gerekiyor. "Burası bilmem ne, herkes ayağa... Şurası bilmem ne!..." Maça geliyorsan kendi reklamını yapmayacaksın. Ankaragücü'nün adının geçmediği sloganları atmayacaksın. Birlik ve beraberlikten başka önemli bir şey yok. İnşallah bizler şehrimize olan sorumluluğumuzu hep beraber yerine getireceğiz.  Bu şehre sadece Mehmet Yiğiner'in değil, herkesin bir sorumluluğu var. Taraftarlarımızın da var. Ankaragücü için bunu yapmalıyız. Herkes camia olarak %95'i dikkate almalı. %5'lik bir kısım var, yolunu bulmaya, bedava bilete alışmışlar. Ama bunlar yüzünden taraftarlarımızın büyük kısmını görmezden gelemeyiz.

 

- Tandoğan'daki tesislerin durumu ne aşamada? Ulaştırma Bakanlığı'na devredilen bir bölüm vardı...

Biz Tandoğan Tesislerimizde özellikle yazın, binlerce çocuğa spor yapma imkanı sağlıyoruz. Bu anlamda devletin, bakanlığın spor yapmaya imkan sağlama işini aslında biz üstlenmiş oluyoruz. Zannedersem Tandoğan'ın belli bir bölümünü Ulaştırma Bakanlığı'na devretmişler. Yüzlerce sporcumuz  var. Bize bir alternatif sunulsun istiyoruz. Tandoğan Tesisleri sentetik olsun diye müracaat ettik. Projeleri var. Yenilenmesi gerekir ki, ondan ziyade eğer yıkılacaksa Bakanlık'ın yerine yeni saha yapması lazım. ''Beştepe'de altyapımıza spor yapacak imkanlar sağlanırsa çıkarız, yoksa çıkmayacağız'' dedik. Normalde çıkmamız gerekiyor ama Spor Bakanlığı'nın böyle bir yönetim şekli olamaz. Biz bir yerden destek almadan, onların görevini üstleniyoruz. Bireylerin spor yapma imkanlarını sağlamak Bakanlık'ın görevidir. Biz bunu sağlıyoruz bir bakıma. Bize bir alternatif sunulmadığı sürece çıkmayacağız. Ya bir alternatif sunulmalı, ya Beştepe'ye bu doğrultuda çalışmalar yapılmalı. Binlerce genç sporcunun hakkı var burada. Bunlar yapılmazsa çıkmayacağız.

 

- Kulübün mali yapısında son durum nedir? Şirketleşme sürecinin nasıl faydası oldu?

Kulübü yaşatmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz ama hiç geliri olmayan bir kulübünde borçlarla yürüme şansı hiç yok. Süper Lig ayarında tesislerimiz var. Yeme, içme, konaklama, tesisin bakımı, onarımı Süper Lig ayarında. Kulüp olarak her şeyimizle Süper Lig seviyesindeyiz. Dolayısıyla bir an evvel takımın da biraz yukarılara çıkması lazım. Çok açıkça söylüyorum, diğer şehirlerde takımı belediyeler destekliyor. Hepsi destek alıyor. Nasıl Osmanlıspor'a hafriyatlar verildiyse, nasıl Keçiörengücü'ne AŞTİ'nin otoparkları verildiyse Ankaragücü'ne de belediyenin bir şeyleri vermesi lazım. Başka çözüm yok. Kalıcı bir gelir gerekiyor. Her takıma şehrinin belediyesi yardım ediyor. Ankaragücü bunu fazlasıyla hak ediyor diye düşünüyorum. Eğer belediyeden diğer takımlara olduğu gibi bir destek gelirse, mali durum düzelir. Ankaragücü'nün Türkiye'nin her yerinde yüz binlerce taraftarı var. 2.Lig'de on binlere oynuyoruz. Vatandaş bunu istiyorsa, belediye desteklemek zorunda. Burada bir adaletsizlik, haksızlık var. Bu ortadan kalkmadığı sürece biz Ankara adına kendimizi anlatamayız. Kalıcı bir desteğe ihtiyacımız var. Mali çözüm Belediye'den geçiyor.Bu hem Ankaragücü'ne yarar hem de kendilerine yarar. Normal bir işleyişle çözülme şansı  yok. Yüzün üzerinde haciz dosyası var. Aşağı yukarı üçte ikisini çözdük. Çoğunu çözdük. Burada nelerle uğraşıp nasıl mücadeleler verdiğimizi bir bilseniz... Bir kaç  ay sonra mali tabloyu şeffaf bir şekilde herkese göstererek, açıklamamızı yaparız. Tekrar söylüyorum, Belediye, Osmanlıspor'a, Keçiörengücü'ne olduğu gibi Ankaragücü'ne kalıcı destek verirse Ankaralıları mutlu eder.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39