• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ANKARA’NIN TURİZMDEKİ YENİ YERİ

ANKARA’NIN TURİZMDEKİ YENİ YERİ
Geçen Hafta “Sağlık Pınarlarımız Akıyor” adı ile başladığım, Başkentin Türkiye için bir Sağlık Modeli olmasını öngören yazımıza gösterilen yoğun ilgiye teşekkürlerimle, Ankara’nın turizmdeki yeni yerini belirleyecek kaynaklarımızı değerlendirmeye devam ed
HAYMANA Dünya üzerindeki sayılı kaynaklarla eş değerde bir su kalitesi yanında, Türkiye’de belgeli ilk kaplıca otellerinden (Cimcime) birine sahip kaplıca yerleşimlerimiz arasında önemli bir yere tutmaktadır. Son yıllardaki gelişmelerle özel mülkiyet ve devremülklerle beraber geleneksel pansiyonculuğun da sürdüğü Haymana kaplıcalarından tüm yıl yararlanabilir bir nitelik kazanmıştır. ATİD üyesi “Doktorun Sağlık Oteli” ve Ağustos ayında temeli atılan 450 yataklı 5 yıldız kaplıca oteli ile birlikte 3 tesisin daha hizmete açılacağı İlçemiz, Kaplıca Turizmine hizmet verecek Meslek Yüksek Okulu ile de gelecekte tercih edilecek merkezlerden biri olacak.
AYAŞ İlçemizin ise Kaplıca ve İçmece olarak ayrı ve eskiden beri bilinen bir özelliği var. Son yıllarda Başkent Üniversitesi’nin açtığı modern tedavi ve Fizik Tedavi üniteleri ile Ankara ve Türkiye için önemli bir hizmet yeri haline geldi. AYAŞ aynı zamanda meyve ve doğal tarım ürünleri değerine katkı sağlayan bir ilçemiz.
BEYPAZARI tarihi yapısını gözler önüne sererken, madensuyu ve Dutlu-Tahtalı Kaplıca ve İçmeleri yanında sağlıklı yaşam modelinin doğal ortamda yeni modern bir merkezi olmaya da hazırlanıyor. Beypazarı’nın özgün mimarisine sağdık kalınarak İlçeye katkı sağlamaya hazırlanan, 1350 dönüm üzerine 5 yıldızlı Otel, kongre merkezi ve sağlık üniteleriyle planlanmış olan Akropol termal tatil köyünün devre mülkleri 2013 sonunda hizmete açılmış olacak.
ÇUBUK ilçemizdeki Melikşah Tesisleri ise Ankara’ya en yakın Kaplıca Merkezi. Günübirlik yararlanma imkanı ile bir tercih nedeni olabilecek özellikler taşıyor. Başkentimizi sağlıkla ön plana çıkaracak pınarlarımızı ana hatları ile sizlerle paylaşmaya çalıştım.
BİRLİKTE PAYLAŞMAK
Özellikle Kaplıca yerleşimlerinin, tercih edenlerin özel durumları nedeniyle yeniden planlanmaları düzenlenmeleri gerekiyor. İhtiyaç olduğu için sürekli artan otel kapasiteleri altyapıya da aşırı ilave yük getiriyor. Bu nedenle yeni bir planlamaya ve kentsel düzenlemelere ihtiyaç var. Bunu bir kentsel iyileştirme, alt ve üst yapı ile birlikte yaşayanlarla beraber yeniden düzenlenmesi; yeni bir yaşam tarzının başlangıcı olarak nitelendiriyorum. Mutluluk arayanlar kentlerden mutlu ve tekrar gelmek için ayrılmalı, bunun yolu da birlikte paylaşmaktan geçiyor.
Ankara’nın turizmdeki yeni yerini belirlerken, kentle birlikte çevresini tanımak isteyenler için Ankara’da bir gece konaklamalı kültür programlarını da içeren yeni bir tur anlayışına ihtiyacımız var. Katılımcı bir anlayışla yapılacak çalışmalar Ankara’yı hem kent, hem de Başkent olarak her alanda önemli bir yere getirecektir.
DÜNYA TURİZM GÜNÜ
Temelleri Dünya Turizm Örgütü’nün İstanbul’da yapılan toplantısı sırasında atılan Dünya Turizm Günü (DTG) 27 Eylül tüm dünyada kutlanmaya devam ediyor. Bu vesileyle Ankara Valimiz Sayın Alaaddin Yüksel’in Dünya Turizm Günü nedeniyle düzenlediği öğle yemeğinde SwissotelAnkara’nın hazırladığı menüyü mükemmel bir örnek çalışma olarak paylaşmak istiyorum.
“TÜRKİYENİN KALBİNDEN” ANKARA MENÜSÜ
“50 km’den”“ Ayaş domatesi ve Tere salatası
Soğuk preslenmiş zeytinyağı, yatak limon ve kırmızı soğan ile
*******
“160 km’den” “Nallıhan’ın ciğerli Tarhana çorbası”
******
“Bir saat öteden” “Beypazarı etli yaprak sarması”
Süzme yoğurt ve limon ile
******

“Türkiye’nin kalbinden” Ankara yaprak döneri
Çubuk turşusu ve koruk şerbeti eşliğinde
******
“Yuva-Beypazarı ve 1071 rakımlı tepeden”
Yuva kavunu, Beypazarı’nın meşhur seksen gatlısı, Çankaya’nın Zerdesi
******
“Rize ve Yemen’den”
Çay-Kahve

Seçim AYDIN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39