• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Anketler çöpe... Ak Parti şok edecek…

Anketler çöpe... Ak Parti şok edecek…
Yeni Akit Köşe Yazısı Sinan Burhan

Geriye sayım başladı. Seçimlere  iki haftalık bir süre kaldı.  Tarihi bir seçimin arifesindeyiz.  Anadolu Yayıncılar Derneği olarak  halkın nabzını tutan programlar  yapıyoruz.  Kontv, Kanal Urfa, Çaytv, Kanal Fırat ve bir çok televizyon kanalı ile ortaklaşa  ‘Anadolu Soruyor’ adlı bir program hazırlıyoruz. Bu vesile ile  halkla sürekli görüşüyoruz. Memleketim Kayseri’den başladığımız programlara  Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır ve Adıyaman’dan devam ettik.

Önceki seçimler vesilesiyle yaptığımız programlardan arta kalan zamanlarda halkımızın arasında dolaşarak nabız tutmuştuk. Yedi haziran seçimlerinde   seçimlerin sonucunu neredeyse  kesine yakın bilmiştik. HDP’nin barajı aşacağını ve Ak Parti’nin tek başına iktidar olamayacağını yazmıştım. Şimdi ise daha farklı tablo var. Seçimlere  henüz iki hafta kalmasına rağmen sanki seçmen kararını vermiş gözüküyor. Vatandaşlarımız ölçmüş, biçmiş  bir sonuca varmış. Sadece sandığı dört gözle bekliyor.  Peki halkımız ne  yapacak ?   

Seçim sonuçlarının ne  olacağına girmeden önce hemen şunu belirteyim. Alanda büyük bir sessizlik  ve heyecansızlık var. Peş peşe yapılan  seçimler, artan terör olayları ve ekonomideki belirsizlik halkımızın heyecanını almış gözüküyor. Halkın siyasete ve seçimlere  olan ilgisi düşük.  Halkın ilgisizliğin de  yukarıda yazdığım  faktörlerin etkisi bulunmakla birlikte kararını vermiş olmasının da payı yüksek.Peki halk ne karar vermiş. Bana göre halk Ak Parti’ye kızsa da, eleştirse de sandığa gidecek ve huzur için oyunu  Ak Parti’ye verecek. Ak Parti’nin tek başına iktidar olamayışı halkı korkutmuş gözüküyor. İstikrarsızlık korkusu  nedeniyle vatandaşlar oyunu  Ak Parti’ye verecek. Halkımız barış istiyor, kalkınma istiyor ve huzur istiyor. O nedenle  sandığa giderek oyunu  Ak Parti’ye verecek.

Artan terör, bölgenin dengesini bozmuş. Ekonomik yatırımlar durmuş. İnsanlar en temel özgürlük olan seyahat özgürlüğünü bile  kullanmaktan endişe ediyor. Barış süreci ile başlayan bahar havası yerini korkuya bırakmış. Ülkenin  en doğusu olan  Kürt bölgesindekiler bile artık teröre ve HDP’ye kızıyorlar. Vatandaşlar yavaş yavaş  PKK’yı ve HDP siyasetini sorguluyorlar. O nedenle Ak Parti’ye olan ilgi zorunlu da olsa gönüllü de olsa artmış. Peki illerde durum nedir. Malatya’da yine aynı vekil sayısı çıkacak gibi gözüküyor. Bölgeyi Öznur Çalık sırtlamış. Gece gündüz çalışıyor. Malatyalılar da huzur diyorlar. Ekonomik  olumsuzluklardan endişe ediyorlar. Onlar da istikrar istiyorlar.

Elazığ listesi bu kez olumlu.  Bu ilimizde  Ak Parti 4-0 yapacak gibi.  Listede Yasemin Açık’ın olmayışına  Elazığlılar sitem ediyorlar. Yasemin Hoca olsaydı rahat 4-0 yapardık diyorlar.  Ama bu ilimiz de  istikrar diyor. Bana göre burada MHP yerine HDP vekil  çıkartabilir. Çünkü CHP’lilerin bu ilde, HDP’ye oy verecek iddiaları var. Bingöl’e  gittik. Bingöl de Cevdet Bey’in dönmesi olumlu yankılanmış. Ayrıca daha önceki yapılan hatalardan ders alınmış. Bayan aday bu ilden alınarak İstanbul’a kaydırılmış. Bingöllüler yapılan hatadan dönülmesinden memnun. Bu ilimizde  de oylar artıyor. Bakan Cevdet Bey’in çalışkan ve mütevazi duruşu Bingöllüleri memnun ediyor.

BAKANSIZ ŞEHİR ADIYAMAN…

Adıyaman’da Ahmet Aydın Bey’e de konuk olduk. Ahmet Bey samimi ve çalışkan bir isim. Vatandaşların arasına girip dolaştık. Adıyamanlılar Ak Parti’nin yaptığı hizmetlerden çok memnun. Bir konuda şikayetleri var. Cumhuriyet tarihi boyunca Adıyaman’dan hiç bakan çıkmamış. Bu kez Ak Parti’nin bir ilki gerçekleştirmesini bekliyorlar. Adıyaman halkı bir bakanlık istiyor. Biz her daim Ak Parti’ye en büyük desteği verdik. Bizim bu mağduriyetimiz giderilsin artık, Adıyaman’dan da bir bakan çıksın diyorlar. Evet illerimizdeki izlenimler böyle. Bu izlenimleri yazmaya devam edeceğiz. Diğer illerdeki vatandaş görüşlerini de yansıtacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39