• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Anne katili kızlardan şok savunma

Anne katili kızlardan şok savunma
İzmir’de Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazı ile bayılttıktan sonra 26 yerinden bıçakla öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan kız kardeşler, ilk kez hakim karşısına çıkarak savunma yaptı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, anneleri Gülseren Süngü’yü elektroşok cihazı ile bayılttıktan sonra 26 yerinden bıçakla öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki Şeyda P. ile 17 yaşındaki B.P. kardeşler, Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarak savunma yaptı. Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan kız kardeşlerden B.P.'nin, yaşı küçük olduğu için mahkeme başkanı duruşmayı kapalı celse yaptı. Duruşmada abla Şeyda P. ağlayarak ifade verdi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Şeyda P.'nin erkek arkadaşı M.B., eve kendisinden başka erkek girip çıkmadığını, kız arkadaşı Şeyda P.'nin yalan söylediğini söyledi. Duruşmaya katılan Gülseren Süngü'nün babası Kazım Süngü ise, sanık sırasında oturan torunlarına tepki gösterince duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Özcan, akli dengelerinin yerinde olup olmadığının tespiti için kız kardeşlerin Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.

ABLA AĞLAYARAK İFADE VERDİ
Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi
'nde yapılan ilk duruşmaya ağlayarak ifade veren abla Şeyda P’nin ifadesi damga vurdu. Genç kız, annesinin son zamanlarda aşırı derecede alkol aldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen eve erkek getirip bizi zorla oynatıyordu. Karşı geldiğimizde ise bize saldırıp işkence yapıyordu. Kendisi bir kaç kez üzerimize bıçakla saldırdı. Benim bir kez parmağımı kırdı. Bir kez bacağıma makas sapladı. Bir seferinde de başımı aynaya defalarca vurdu. Yüzümdeki iz bu yüzden kaldı. Kardeşime de aynı baskıyı yapıyordu.”

BIÇAĞI KARDEŞ SAPLADI
Şeyda P. ifadesinde, annesinin olay günü sabaha karşı alkollü eve geldiğini anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Yanına gittiğimizde gözünü açtı. Kendisine bir şey yapacağız düşüncesiyle mutfaktaki bıçağı aldı. Bu sırada aramızda boğuşmaya başladık. Yere düşen bıçağı kardeşim aldı ve anneme sapladı. Kan gördükten sonra ne yaptığımızı hatırlamıyorum. Biz onu öldürmeseydik o bizi öldürecekti. Yaptığımdan pişmanım" Söz alan 17 yaşındaki B.P, ablasının ifadelerine katıldığını söyledi.

DEDE TEPKİ GÖSTERDİ
Duruşmada torunlarına tepki gösteren Gülseren Süngü'nün babası Kazım Süngü, sanık sandalyesinde oturan torunlarına tepki gösterince duruşma salonundan çıkarıldı. İsyan eden Kazım Süngü, torunlarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Duruşmaya müdahil olarak katılan dayı Mehmet Süngü, teyze Şennur Süngü de şikayetçi olduklarını söyledi.

ADLİ TIP’A GÖNDERİLECEKLER
Yaklaşık 3 saat süren duruşma sonunda mahkeme başkanı, akli dengelerinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için kız kardeşleri Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Şeyda P. ile B.P’nin avukatı Zülküf Koçoğlu, müvekkillerinin cezaevinde aynı odada kaldıklarını ancak mahkeme öncesi birbirlerinden olumsuz yönde etkilenmemeleri için cezaevi savcılığına başvuruda bulunup ayrı bölümlere alınmasını sağladıklarını söyledi.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39