• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Annelerin ayakları altındaki cennet...

Annelerin ayakları altındaki cennet...
YENİ AKİT KÖŞE YAZARI - SİNAN BURHAN-KÖŞE YAZISI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü geride bıraktık.

Kadınlar Günü dolayısıyla onlara çiçekler verdik, güzel sözler söyledik, en içten dileklerimizle Kadınlar Günü’nü kutladık! Peki kadınlar sadece bir gün hatırlanıp kutlanmak için mi varlar? Hayır. Zaten mesele kutlamaktan ibaret değil, önemli olan onları anlamak gerekir. Geçtiğimiz haftalarda hepimiz Özgecan Aslan kardeşimizin üç vahşi tarafından katledilmesiyle sarsıldık. İçinde merhamet olan, vicdan sahibi olan kadın-erkek herkesin ciğeri yandı. Herkes benim kızım da olabilirdi, benim eşim de olabilirdi, benim annem, kardeşim de olabilirdi dedi.

O olayın öncesinde de pek çok kadınımız her türlü işkenceye, sapıklığa ve vahşete maruz kalıyordu. Özgecan kardeşimiz bize ders olur da bir daha böyle şeyler olmaz diye ümit ediyorduk ama maalesef duymaya devam ediyoruz. Bu arada şunu söyleyelim eğitim politikamıza da dikkat çekmek gerekiyor. Özgecan’ı bu eğitim politikası da mağdur etmiştir. Çocuklarımız dinden uzaklaşıyor. Eğitimden maneviyata dönmeliyiz.

Kadınlar günü tüm dünyada kutlanmış olsa bile hiç şüphesiz kadına en çok değer veren İslam Dinidir. Çünkü bizim dinimiz cenneti anaların ayakları altına sermiştir. Bizim dinimiz, kadınları bize Allah’ın emaneti ve lütfu olarak göstermiştir. Cahiliye devrinde kız çocukları diri diri toprağa gömülürdü, kadına hiçbir şekilde değer verilmez, bir eşya gibi kullanılırdı. Ama Peygamber Efendimiz (sav) tüm bu cahiliye adetlerini yıkmış, kadını hak ettiği dereceye yükseltmiştir. O ki, kadını köle olarak görmemiş hanımlarına tüm işlerde yardımcı olmuştur. Kız çocuklarını bağrına basmış, kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmayı buyurmuştur. O bütün kadınlara karşı her zaman en hayırlı, en mütebessim olanıydı. İslamiyet’te kadın-erkek diye bir ayrım yoktur. Allah her iki cinsi de farklı fıtratta, farklı görevler için ama birbirlerine karşı sorumlu yaratmıştır. Nitekim Rabbimiz de “Ey İman edenler…”, “Ey inananlar…” ya da “Kadın olsun erkek olsun…” diye Ayeti Kerimeler’inde vahyetmiştir. Yani üstünlük ne cinsiyettedir, ne kıyafette… Üstünlük sadece takvadadır.

Bizim dinimizde kadının yeri çok değerli olduğu gibi toplum ve kültürümüzde de kadınlar bir o kadar önemlidir. Öyle olmak zorundadır. Ülkemiz düşman tarafından dört bir koldan kuşatılınca sadece erkekler tarafından savunulmadı. Bu topraklarda kan akıtan, can veren sadece erkekler değildi. Bizim Erzurumlu Nene Hatunumuz var cepheden cepheye koşan… Kağnısıyla askerlere götürdüğü cephane ıslanmasın diye yavrusunun üzerindeki battaniyeyi alıp cephaneye saran ama kendisi donarak şehit olan vefakar Şerife Bacımız var… Yine savaş meydanlarında yiğitçe savaşan, adeta erkeklere taş çıkartan Kara Fatma Anamız var… Vatan sağolsun deyip, yavrusundan, kocasından, ocağından ve hatta canından vazgeçen daha nice bacımız, anamız, kardeşimiz var…

Tüm bunlara rağmen kadına yönelik şiddete, tacize, tecavüze neden devam ediliyor anlaşılır gibi değil! Kırılgan ve hassas olan kadınlar bize Allah’ın emanetidir. Onlar her türlü zorluk içinde bizi doğuran, büyüten analarımız; gözümüzden sakındığımız kardeşlerimiz; hayatı paylaştığımız eşlerimiz; canımızdan bir parça çocuklarımız… Kadınlar bizim her şeyimiz… Küçücük yaşta gelin olacak kadar değersiz değil onlar. Taciz ve tecavüzü hak edecek bir obje, bir eşya değil. Yaptığı her fedakarlığa karşılık olarak şiddete layık görülen bir köle hiç değil… Rabbimiz bile onların ayaklarına cenneti sermişken, biz hangi sıfat ve cesaretle onları incitebiliriz? Kadına hak ettiği değeri vermeli ve her türlü şiddete karşı çıkmalıyız. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39