• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Ar-Ge Projelerine Kayseri Şeker çalışanlarından destek

Ar-Ge  Projelerine Kayseri Şeker çalışanlarından destek
Şeker sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı 44 lisanslı personel, 2 Profesör,5 Doçent ile çalışmalarına devam eden Kayseri Şeker .

Şeker sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı 44 lisanslı personel, 2 Profesör,5 Doçent ile çalışmalarına devam eden Kayseri Şeker  Ar-Ge Merkezinde  yürütülen 13 proje çalışması dışında çalışanların da projelere katılımlarının sağlanmasını amaçlayan çalışanlardan proje önerileri ödüllendirildi.

 

Proje önerileri ve ödüle layık görülen projenin tanıtılması toplantısına Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ,  Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Turhan Özer, Başkan Vekili Atilla Yalçın Yönetim Kurulu Üyeleri  Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Ar-Ge Birimi Yöneticileri ve çalışanlar katıldılar.

 

Toplantıda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Türkiye’de şeker sektörüne katkı sağlamak amacıyla özellikle verimlilik ve katma değeri artırmaya yönelik projelerin destek bulması ile sektörümüze önemli katkılar sağlamasını arzu ediyoruz. Bu projeler destek buldukça hayata geçecek ve patenti bize ait uygulamaları da beraberinde getireceğine dikkat çekerek;

 

Bildiğiniz gibi ARGE birimimiz 1 seneye yakın faaliyet gösteriyor. birimimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Kayseri de de, sektörde de yeni. Bu çalışmayı ilk defa gerçekleştirmek bize kısmet oldu. Bunu önemsediğimiz için teşebbüs ettik. Özellikle devletimiz son yıllarda bu konuya çok önem vermeye başladı. Türkiye’nin yeni icatlar konusunda dünyada geri kalmaması için önem vermeye başladılar. Bizde bu gelişmeye ilgisiz kalamazdık ve o çerçevede böyle bir teşebbüste bulunduk.

 

Buradaki amacımız sadece devletin desteği değil icatta bulunmaktır. Yeni bir şeyler ortaya koymaktır. Sektörümüze, çiftçimize ve işletmemize katkı sağlamaktır. Biz bu işi hep beraber yapıyoruz. Bir ve beraber olursak anlamı var. Eğer bütün insanlarımızın fiziki gücünü, kabiliyetini ve hepsinden önemlisi beynini birleştirebilirsek o zaman bu güç tarif bile edilemez. Aslında ARGE’nin bize getireceği yeni uygulamalardan başka bizi birbirimize beyin olarak entegre edecek bir yapı oluşturması lazım. AR-GE bizi ortak akılda birleştirebilirse en büyük faydayı orada sağlayacaktır dedi.

 

Konuşmaların ardından Solucan gübresi hakkında proje önerisi getiren Şerife Kaya’ya plaket ve  bir adet Cumhuriyet  altını hediye edildi.

0846e8c6-8009-40d0-b663-9541537192ce.jpg

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39