• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

ARAZİ KULLANIMI MİRASÇILAR DİKKAT 3 AYINIZ KALDI

ARAZİ KULLANIMI MİRASÇILAR DİKKAT 3 AYINIZ KALDI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, miras sahibinin vefatından sonraki 1 yıl içinde intikal işlemlerini yaptırmayanları uyardı.

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

TIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts

 

 

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik öngören 6537 Sayılı Kanun gereği; mirasa konu tarım arazilerinin intikalinin murisin (miras bırakan) ölüm tarihinden itibaren bir yıl içinde yapılması gerektiğini belirten.

İl Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri’de bu şekilde intikal işlemi yaptırmayan 11 bin 500 mirasçı olduğunu söyledi. İntikal işlemlerini yasal süresi içinde yaptırmayan mirasçılara, Bakanlık tarafından 3 ay ek süre verildiğini kaydeden İl Müdürü Özkan Kayacan, mirasçıların işlem yaptırırken dikkat etmesi gereken hususları şöyle sıraladı:


“Bir mirasçıya veya yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerini karşılaması durumunda birden fazla mirasçıya devri, Türk Medeni Kanununa göre noter senedi ile kuracakları aile malları ortaklığına veya kazanç paylı aile malları ortaklığına devri, Mirasçıların tamamının miras payı oranında hissedarı oldukları ve Türk Ticaret Kanununa göre kuracakları limited şirkete devri, Mirasa konu tarımsal arazilerin tamamının aynı anda üçüncü kişilere devri.”


İl Müdürü Özkan Kayacan, “Söz konusu tebligatla kendisine tanınan üç aylık ek süre sonunda mirasçılarınintikal işleminiyaptırmaması durumunda, Bakanlığımız Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde; arazilerin talepte bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli mirasçıya devrine, aksi halde üçüncü kişilere satılması için resen dava açma yetkisine sahiptir.

Mirasçılar tarafından tarım arazilerinin paylaşımına ilişkin hâlihazırda görülmekte olan bir dava olması durumunda, dava ile ilgili resmi belgelerin İl Müdürlüğümüze ibrazı gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak İl ve İlçe Müdürlüklerimizden ayrıntılı bilgi alınabilir.” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39