• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Arefe günü tatil mi 2015 bayram tatili

Arefe günü tatil mi 2015 bayram tatili
Arefe günü tatil mi, 2015 bayram izni kaç gün soruları cevaplandı. 16 Temmuz Arefe günü tatil ilan edildi ve bayram tatili 4 gün oldu. Arefe günü tatilinde bankalar, PTT ve kamu kuruluşları kapalı olacak.

Arefe günü tatil mi- Bayram tatili 2015 kaç gün sorusunun cevabı geldi. 2015 yılıbayram izni 4 gün olacak. Kamu çalışanları  16 Temmuz Perşembe Arife günü idari izinli sayılacak. 2015 bayram izni 4 gün olacak. Bayramda bankalar, PTT ve kamu kuruluşları kapalı olacak. Memurlar bayramsonrası 20 Temmuz Pazartesi günü mesai yapacak.

bayram-tatili-kaç-gün-arefe-tatil-mi-2015.jpg

16 TEMMUZ AREFE GÜNÜ İDARİ İZİN

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar Ramazan Bayramı arifesine denk gelen 18 Temmuz Perşembe günü idari izinli sayılacak.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu 16 Temmuz Perşembe günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların yarım gün izinli sayılmasını ilişkin yazıyı imzaladı.

Buna göre, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar Ramazan Bayramı arifesi olan 16 Temmuz 2015 perşembe günü idari izinli olacak.

Ramazan Ayı Başlangıcı: 18 Haziran 2015 Perşembe
 
Kadir Gecesi: 13 Temmuz 2015 Pazartesi
 
Ramazan Bayramı: 17 Temmuz 2015 Cuma

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
 
Ramazan Bayramı Arefe, 16 Temmuz Perşembe
Ramazan Bayramı 1. Gün, 17 Temmuz Cuma
Ramazan Bayramı 2. Gün, 18 Temmuz Cumartesi
Ramazan Bayramı 3. Gün, 19 Temmuz Pazar

BİLETLER GÜNLER ÖNCESİNDE BİTTİ!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Sekreteri Nusret Ertürk, Ramazan Bayramı tatili öncesi mevcut tarifeli seferlerin tamamının dolmasına karşın talep oldukça ek sefer koyarak vatandaşların ulaşım sorununu çözeceklerini bildirdi.

Ertürk, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla yolcu taşımacılığı sektörü olarak en yoğun günleri yaşadıklarını söyledi. 

Şu anda mevcut tarifeli seferlerin tamamının dolu olduğunu belirten Ertürk, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yakın zamanda genelge yayımladı. Bu genelgeye göre, B2 ve C2 yetki belgeli araçları kiralayıp ek seferlerle çalıştırma imkanımız olacak" dedi.

 

bayram.20150710114755.jpg

Ertürk, yaklaşık 8 bin 300 tarifeli ve düzenli sefer yapan aracın olduğunu, ilave 2-3 bin araçla bayram yoğunluğunu atlatabileceklerini dile getirerek, "Şu anda mevcut tarifeli seferlerin tamamı dolmasına karşın ek seferler açabilme imkanımız olduğu için 'bilet yok' diye bir şey söz konusu olmaz. Talep oldukça ek ve ilave seferlerimizi koyacağız. Karayolu yolcu taşımacılığı sektörü olarak bayrama hazır" ifadesini kullandı.

bayram-2.jpg

KAÇAK BİLETLERE AMAN DİKKAT!

TOF Genel Sekreteri Ertürk, vatandaşların terminal dışındaki kaçak ve korsan işletmelere itibar etmemesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mağduriyet yaşanmaması açısından vatandaşlar terminal dışından otobüslere binmesinler. Kontrol ve denetimlerin, otogarlardan çıkan araçlarda çok daha sağlıklı yapılabilmesi gerekiyor. Bu tip taşımalarda vatandaş her zaman otobüs işletmelerini suçluyor ama mağduriyetlerin birçoğu bu 'kaçak ve korsan' diye tabir ettiğimiz yolcu taşımacıları tarafından yapılıyor. O yüzden bunların kontrol ve denetimlerinin çok sık yapılmasını ve engellenmesini istiyoruz."

bayram-3.jpg

BİLET FİYATLARINDA ARTIŞ YOK

Ertürk, bilet fiyatlarında artış yaşanmadığını ifade ederek, "Bayram dolayısıyla fahiş rakamlar da söz konusu değil. Kamuoyunda şöyle bir algı yaratılıyor, diyorlar ki 'fiyatlar yüzde 15 artmış.' Hayır, bizim fiyatlarımız yüzde 15 artmadı. Biz Bakanlık'tan tarifelerimizle ilgili onay almak zorundayız. Fiyatlarımızda sezon dışında yüzde 15, 20, 30 civarında indirimlerle yapabilme hakkına sahibiz. Şimdi biz bu yüzde 15'lik indirimleri kaldırdık. Yaklaşık 3-4 yıldır fiyat artışı yapmıyoruz" diye konuştu.

BAYRAMDA TRAFİKTE ALINACAK ÖNLEMLER

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda alınacak önlemlere ilişkin genelge yayımladı.

Bayram tatillerinde, trafik yoğunluğunun ve kazaların artış gösterdiği belirtilerek, vatandaşların güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla ek trafik tedbirleri alındı

Önem arz eden yol kesimlerinde veya bölge trafik şube müdürlüğü amirliklerinde olası kaza sonucu kapanan yolun, en kısa sürede trafiğe açılabilmesi amacıyla yeterli sayıda çekici ve kurtarıcı araçlar hazır bekletilecek. 

- Yorgun sürücülerin dinlenmesi istenecek

Genelgede, son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi gibi nedenlerle meydana geldiği kaydedildi.  

Bu nedenle radarlı hız denetim ekipleri, başta otoyol ve bölünmüş karayolları olmak üzere, hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı yerlerde seyir halinde denetimlerini sürdürecek. 

Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04.30-06.30 saatleri ve batı istikametinde akşam 18.00-20.00 saatleri arasında uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araç dışında dinlenmeleri istenecek.

trafik_polisi_s-jpg20140929111058-jpg20150709142625.jpg

Bu esnada görevlilerce aracın teknik şartlara uygunluğuna, sürücünün gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına yönelik kontroller yapılacak, aracın iç mekanındaki havanın değişmesi, hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun giderilmesi sağlanacak.

Çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına izin verilmeyecek. Yorgun ve uykusuz olduğu gözlenen özel araç sürücülerinin de dinlenmeleri için telkinde bulunulacak. 

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç şoförlerinin takograf kayıtları denetlenecek. 

-Yolcu otobüslerinin yedek şoför denetimi

Ramazan Bayramı tatili süresince uzun mesafeye gidecek olan yolcu otobüslerinde yedek şoför bulunup bulunmadığı, çalışma ve dinlenme süreleri ile hız sınırlarına uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Ayrıca takograf cihazında takılı sürücü belgesinin aracı kullanan şoföre ait olup olmadığı ve korsan taşımacılık yapılıp yapılmadığı denetlenecek. 

Otobüslerde ve özel araçlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanımı ile gece seyahatlerinde bozuk ve standart dışı ışık donanımı kullanımı denetlenecek. 

Arife ve bayram günlerinde vatandaşların yoğun ziyaret edeceği şehitlik ve mezarlıklar civarında trafik düzeni sağlanacak.

-10 Numara yağ ve alkol denetimi

Toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt, 10 numara yağ ve benzerinin kullanılıp kullanılmadığı incelenecek. Madeni yağların yetkili satış yerleri dışında satışının engellenmesi amacıyla terminal içindeki ve yakınındaki tamir ve bakım servisleri, akaryakıt istasyonları ile karayolu üzerinde yetkisiz satış yapılan yerlerde ilgili kurum görevlileri ile denetimlere ağırlık verilecek. 

Terminallere giriş ve çıkış yapan tüm otobüslerin takografları, şoförün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek.

-Havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacak

Trafiği kontrol etmek, hatalı davranışları görülen araç ve sürücülerini trafik denetim ekiplerine bildirmek ve gerektiğinde karayolları üzerinde ek tedbirler aldırmak üzereAnkara-Eskişehir-Afyonkarahisar, Ankara-Konya-Aksaray ve Ankara-Bolu-Düzce güzergahlarında havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacak.

Sürücülere hitap edilirken saygılı ve kararlı olunacak, halkla ilişkileri zedeleyecek diyalog ve tartışmalara girilmeyecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39