• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Arıkan: “Saadet Partisi kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkaracak”

Arıkan: “Saadet Partisi kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkaracak”
Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, düzenlediği basın toplantısında, “Saadet Partisi kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkaracak ve diğer partilerden de oy alabilecek bir aday olacak” dedi.

SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yoğun bir gündemle karşı karşıya olduğunu kaydeden Arıkan, “Bu yoğun gündemin önemli başlıklarından birisi de hepinizin malumu, uyum yasalarıdır.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Anayasa değişikliğinin Geçici 21. maddesine göre uyum yasalarının en geç 6 ay içinde çıkarılması gerekiyordu. Bu süre Ekim ayında doldu. Anayasal sürenin üzerinden 2,5 aya yakın süre geçti. Ancak henüz bu yasalar TBMM’ye bile sunulmuş değil. Bunu doğru bulmuyoruz.

Biz sorunlu değil sorumlu muhalefet anlayışımız gereği, uyum yasaları ile ilgili teklif ve önerilerimizi geçen hafta kamuoyu ile paylaştık. Şuana kadar da bu değerlendirmelerimizi CHP, BBP ve Demokrat Parti’yi de ziyaret ederek kendilerine sunduk.

İktidar ve diğer partilerden de randevu talebimize olumlu dönüş olduğu takdirde kendilerine de bu tekliflerimizi sunmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı. Seçim barajının tamamen kaldırılması gerektiğini kaydeden Arıkan, şunları söyledi;
“Adil bir sistem ve adil bir seçim için yapılması gerekenler bellidir.

Seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır. Partiler arası kurumsal ittifakın önü açılmalıdır. Hazine yardımı bütün partilere ve hakça yapılmalıdır. Torba kanun uygulamasına da, Torba Kararname’ye de son verilmelidir.

Kürsü dokunulmazlığının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bizim endişemiz 100 bin imzayı bulamamak değil, milli iradeye engel konulmasıdır. Bizim endişemiz noter parası değil demokrasiye darbe vurulmasıdır. Biz 100 bin değil, 300 bin imza bulacağız. Saadet Partisi 15 yıldır hazineden tek kuruş yardım almadan, 5 genel seçim, 3 yerel seçim, 2’de referandum geçirdi.

Gazze için, Kudüs için, Arakan için, milyonluk mitingler yaptı. Bütün bunları da hazine yardımlarıyla, devletin kaynaklarıyla değil, milletimizin fedakarlıklarıyla, Saadet Partililerin dişinden tırnağından arttırdıklarıyla yaptık. Saadet Partisi hangi zorluk çıkarılırsa çıkarılsın, hangi engel konulursa konulsun mutlaka bir aday çıkaracak. Çıkaracağı adayı da sırf aday göstermiş olmak için değil seçimleri kazanmak için koyacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39