• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Arınç: Eğitim bütçesi 5 kattan fazla arttı

Arınç: Eğitim bütçesi 5 kattan fazla arttı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin genç nüfusunun önemli bir güç olduğunu belirterek, son on yılda eğitim bütçesinin 5 kattan daha fazla arttığını söyledi.
Hasan Tanık Eğitim Kampüsü'nün açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2013-2014 eğitim-öğretim ders yılının ilk zilini çaldı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, bugün öğrencilerin ve velilerin çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin en güzel eğitim kampüsünde bulunduklarını kaydeden Arınç, “Böylesine güzel bir mimariyle, 70 yakın dersliğiyle, salonlarıyla, bütün imkanlarıyla hazırlanmış bir güzide eğitim kurumu içerisindeyiz. Burada eğitim-öğretim yılını açmanın bir çok anlamı var. Bir anlamı da şudur; bu okula ismini veren genç delikanlı üniversite 1. sınıftayken hayatını kaybetmişti. Hasan Tanık yavrumuza da hem Allah'tan hem aramızda kardeşime, ailesine hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. İnanıyorum ki; Hasan Tanık gibi binlerce gencimiz bu okullardan çok güzel ideallerle mezun olacaklar, insanlığa büyük hizmetlerde bulunacaklar” diye konuştu.
“GENÇ NÜFUSUMUZ İSVEÇ VE DANİMARKA'NIN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA”
Tanık ailesine eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkürlerini ileten Arınç, bugün tam 16 milyon öğrencinin, 870 bin öğretmenin 550 bin derslikte eğitime başladığını vurguladı. Şuan itibariyle öğrenci ve veliler ile birlikte nüfusun yarısının okul bahçelerinde bu anın yaşanmasına tanıklık ettiğini sözlerine ekleyen Arınç, “Sadece eğitime başlayan öğrenci sayımız bile Avrupa'daki bir çok ülkenin nüfusundan daha fazladır. Bir karşılaştırma olsun diye söylüyorum. İsveç ve Danimarka'yı birleştirdiğimiz de onların tüm yurttaşları bugün bizim yavrularımızın sayıları kadardır. Bununla iftihar etmeliyiz. 16 milyon genç nüfusumuzun, yavrularımızın kıymetini bilmeliyiz” dedi.
“SON 10 YILDA EĞİTİM BÜTÇESİ 5 KATTAN FAZLA ARTTI”
Türkiye'nin çocuklar ve yavrular konusunda bereketli bir ülke olduğunun altını çizen Arınç, genç nüfusun Türkiye'nin en önemli gücü olduğunu dile getirdi. Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu gücün geleceğe en iyi şekilde taşınması bir ulu çınara dönüşmesi için eğitim ve öğretim üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Son on yıldır hükümetimiz döneminde atılan adımlar bunun en güzel göstergesidir. 2002 yılı hükümetlerin eğitime ayırdığı bütçe sadece 7.5 milyar iken bu rakam hemen hemen 7 misli artarak bugün 47.5 milyar üzerine çıkmıştır. 10 yılda eğitim bütçesi 5 kat dan fazla artmıştır. Bu haliyle milli eğitim en büyük harcanan bütçe kaleme olmuştur. Bildiğiniz üzere yıllardır bütçeden en fazla ödeneğin Milli Savunma Bakanlığı alırken son 7 yıldır en güçlü ödenek Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılmaktadır. Sadece bütçeyi arttırmakla, daha fazla para vermekle eğitim olmuyor. Eğitim için hem alt yapı hem de eğitimcinin de kalitesi çok önemlidir. Bu eğitimde alt yapı çalışmaları her geçen gün daha iyi bir noktaya gelmektedir. 2003 yılından Ocak 2013 yılına kadar 39 bin 109 hayırsever vatandaşlarımız tarafından olmak üzere 188 bin yeni derslik yapıları eğitim ve öğretimin hizmetine sunulmuştur.”
Kaynak: İHA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39