• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Arınç: 'Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez'

Arınç: 'Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez'
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AK Parti iktidarının attığı her adımın, söylediği her sözün, yaptığı her işin hesabını bugüne kadar şerefle verdiğini belirterek, yolsuzluğun yanlarından bile geçemeyeceğini söyledi.

Arınç, "Şimdi ‘şu adam şunu yaptı, bu adam bunu yaptı’. Allah cezasını versin. Kimin yaptığını yargı ortaya koyacak. Bunun hesabını o insanlar verecek. Bizim hükümet olarak, parti olarak bu işlerle en ufak bir ilişkimiz yok" dedi.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı programa Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da katıldı. Arınç, AK Parti’nin iyi bir hükümet ve iktidar olduğunu belirterek, 11 senedir millete hizmet için çalıştıklarını anlattı. "Bunu Allah da biliyor kullar da biliyor. Gecemizi gündüzümüze kattık, insanımızı yüceltmeye çalıştık" diyen Arınç, insanlara aileleriyle huzurlu yaşayabileceği tahsis etmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Arınç, "11 sene geçti, iktidardayız. Bu Türk siyasi tarihinde hiçbir iktidara nasip olmadı. Belki Avrupa’daki partiler bile bunu görmedi. Bu başarının temelinde, biz millet için çalışıyor, siyaset yapıyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz. Herkesi birbirine kardeş biliyor, aradaki nifakı ve ayrılıkları ortadan kaldırıyoruz. Herkesin inancını rahatlıkla yaşamasını, hiçbir zaman aşağılanmamasını istiyoruz. ’Sen şu bölgedensin, ben bu bölgedeyim’ demiyoruz. Arada farklılık olmasın istiyoruz. Bölgecilik, mikro milliyetçilik, şuculuk buculuk bizim kitabımızda yok” dedi.

"MUHALEFETİN GÜCÜ BELLİ, BOYU BELLİ, KİLOSU BELLİ"

Belediye başkanlığı seçimlerini tekrar kazanacaklarını ümit ettiklerini söyleyen Arınç, AK Parti iktidarından kurtulmaya yurt içinde ve dışında bazı kesimlerin olduğunu belirtti. Hiçbir muhalefet partisinin AK Parti’yi yıkacak gücü olmadığını kaydeden Arınç, "Millet bizi tanıyor. Bu seçim mahalli idare seçimi olmaktan da öte farklı anlam taşımaya başladı. Artık Türkiye’de AK Parti iktidarının yıkılmasını bekleyenler var. İçeride ve dışarıda. El ele veriyorlar, iftiralar, yalan dolanlar, sorumsuzca konuşmalar, saçma sapan bir takım sözler ve davranışlarla ‘bu hükümet yıpranmalı’ diyorlar. Hiçbir muhalefet partisinin bizi yakacak gücü yok. Onların gücü belli, boyu belli, kilosu belli. Ne uzar, ne kısalır. AK Parti giderse, şu gelecek diye kimsenin beklentisi olmasın. Kendilerinin de bir iddiası yok" dedi.

"GÖZLERİ DÖNMÜŞ BİR KİTLE VAR"

"Biz iddialı siyasi hükümet ve partiyiz. Şimdi de yolsuzluk iddiaları ile yıpratabilir miyiz? Yurt dışındaki itibarı silerek, ekonomik anlamda Türkiye’yi zor duruma düşürebilir miyiz, güvenlik konusunda çözüm sürecini başarısızlığa götürüp yeniden cenazeleri getirebilir miyiz, acaba tekrar geri getirebilir miyiz diye düşünenler var" diyen Arınç, Türkiye’nin yönetilemez hale gelmesini isteyerek, AK Parti iktidarından kurtulmak isteyenlerin olduğuna işaret ederek, "Kendileri iktidara geleceklerinden değil, o kadar gözleri düşmüş ki, sigarasını yakmak için yanındaki komşusunun evine ateşe verecek kadar gözle dönmüş bir kitle var. Bunlar bu seçimleri bahane ederek, bu seçimlerde AK Partinin birkaç puan düşmesini bile bu hükümeti götürecek bir başarısızlık olarak görüyorlar” açıklamalarında bulundu.

"DEVRAN TERSİNE DÖNSE, ÖZGÜLÜKLERİN TAMAMINI İPTAL ETME NİYETLERİ VAR"

Dindar insanlarla hiçbir sıkıntılarının olmadığını, Türkiye’ye din ve vicdan özgürlüğünün AK Parti ile geldiğini, bundan sonra kimsenin götürecek gücü olmadığını açıklayan Arınç, "Herkes inancını rahatlıkla yaşayabilir. Kılık kıyafetine kimse karışmaz. İbadetine kimse karışmaz, karışamaz. Ama 11 sene önce böyle değildi. Hala bakınız, başörtülü bayan milletvekillerinin parlamentoya gelmesine, parlamentoda ağzını kapatmak zorunda kalan CHP, sonra bazı kişiler bildiri yayınlayarak bunun laikliğe aykırı olduğun söyleyerek yasaklanmasını istediler. Bu bildiride CHP’li 21 milletvekilinin imzası var. Yani fırsatını bulsalar, devran yarın ters dönse, kendileri söz sahibi olsalar, bugün özgürlüklerinin tamamını iptal edecek niyetleri var. Allah onlara fırsat vermesin” dedi.

"BALDIRAN ZEHRİ İÇECEĞİZ, BU İŞİ BAŞARACAĞIZ"

İçeride ve dışarıda Türkiye’nin eski kötü günlerinin özlemini çekenlerin olduğunu anımsatan Arınç, "Terör sadece silahlı ve şiddet değil. Aynı zamanda uyuşturucu işi, terör ayrıca silah sanayisi. Terör aynı zamanda Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen başka ülkelerin hesabı. Hepsinin farkındayız. Hepsini biliyoruz. Özal’ın bilip de başarmaya zamanı bulamadığı, öbürlerinin de hiç umurunda olmadığı meseleyi biz cesaretle el attık, bugünlere kadar getirdik. Yüzde 52 oyu bize vermemiş olsaydınız, bu işe biz giremezdik. Zor iş. Çünkü birbirimizden koparılmışız. Baldıran zehri içeceğiz, bu işi yapacağız. Bizim iktidarımız giderse gitsin, bu ülkeye huzur gelsin diye hiç önümüze ve arkamıza bakmadan bu işi yapacağız dedik” ifadelerini kullandı.

"BU İFTİRA TUTMAZ"

"Bugünkü şartlar içinde bu hükümetin, AK Parti’nin gücünden kaybettiği noktasında bir küçük soru işaretine bile tahammülümüz yok" diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu ülkemiz için istiyoruz. Çünkü ağzını açmış, hedefe kilitlenmiş, bizi birbirimize düşürmeye çalışan, bizi haşa yolsuzluğun içine batmış bir hükümet olarak göstermeye çalışan güçler var. Yurt dışından destek alıyorlar. Bu iftira tutmaz. Biz bu partiyi kurarken yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz dedik. Bugün hamdolsun. Bu hesabı şerefle veren bir hükümetiz. Attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını bugüne kadar şerefimizle verdik, bundan sonra da şerefimizle vereceğiz. Yolsuzluk bizim yanımızdan bile geçmez. İnsanız, hata yapabiliriz, herkesin bir imtihanı olur. Bunu yapan insan hesabını verir. Hiç elinden bile tutmayız. Onun hakkında ‘ben bunu tanırım. Bu iyi adamdır. Bu benim aslanımdır, ona kimse bir şey söylemez’ demeyiz. Bir iddia varsa, git kardeşim hesabını ver, aklan da ondan sonra gel deriz. Bunları da yaparız."

"ALLAH CEZASINI VERSİN"

"Ama yalan yanlış suçlamalarla bir kişinin yaptığı hatadan büyük bir hükümeti muhatap tutmak, bu hükümeti yıpratmaya çalışmak vicdanla bağdaşmaz" diyen Arınç, Türkiye’de yolsuzluk yapanların hesabını 11 yıl içinde gördüklerini anlattı. Arınç, "Şimdi ‘şu adam şunu yaptı, bu adam bunu yaptı’. Allah cezasını versin. Kimin yaptığını yargı ortaya koyacak. Bunun hesabını o insanlar verecek. Bizim hükümet olarak, parti olarak bu işlerle en ufak bir ilişkimiz yok. Bunu kimse iddia edemez. O yüzden bu seçimleri sadece mahalli idare seçimi değil, bir iktidara güven olarak bu seçimleri kullanmanız gerekiyor. Bir yerine 2 oy, bir yerine 3 destek, bizi Türkiye’de inşallah hizmetlere odaklanmış, bir ülke olarak hedefimize daha çabuk ulaştıracak"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39