• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Arslan: “Taşeron mücadelemiz başarıya ulaştı”

Arslan: “Taşeron mücadelemiz başarıya ulaştı”
HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, düzenlediği eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, “Taşeron mücadelemiz başarıya ulaştı” dedi.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde yapılan eğitim seminerine Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Genel Başkan Danışmanı Yahya Düzenli, Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Karaman Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı ve üyeler katıldı. Seminerin açılışında söz alan bazı üyeler, Genel Başkan Mahmut Arslan’a taşeron konusunda verdiği mücadeleden dolayı teşekkürlerini iletti.

Eğitim seminerinde konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron mücadelelerinde başarıya ulaştıklarını kaydetti. Yaşanan süreci anlatan Arslan, “Son birkaç gündür yaşadığım gelişmeler, gerek çalışma hayatı gerekse taşeronlukla ilgili gelişmeler hepimizi sevinçle karşılaştırdı. Bu sevinci bize yaşatan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Çalışma Bakanımıza teşekkür ediyorum. Zor bir süreçti. Ama bu süreç sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

 

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını açıklamasının ardından bir tepki de HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’dan geldi. Kararlı duruş ortaya konulması gerektiğinin altını çizen Arslan sözlerine şöyle devam etti:

 

“ABD’nin Kudüs’ü başkent ilan etmesi ve elçiliğini buraya taşıma kararı ciddi bir krizi beraberinde getirdi. Bölge yeni bir ateş çemberinin içine atılmaya çalışılıyor. Buna karşı birlikteliğimizi, kararlılığımızı ortaya koymamız gerekiyor.

Kudüs, üç dinin de kutsal kentidir. Mescid-i Aksa, mübarektir, kutsal mekanımızdır. İlk kıblemizdir. Biz bu konuda da gerekeni yapacağız. Uluslararası sendikal harekete de bu konuyu taşıyacağız. Bu konuda duyarlılığımızı yükselterek devam ettireceğiz.

Bu konuda da çalışmalar yapıyoruz. Filistin ve Kudüs’e destek Sendikalar Birliği olarak da konunun yakın takibindeyiz. Bu konuda da elimizden gelen mücadeleyi yapmak zorundayız. Yaptığımız mücadele kutlu ve onurlu bir mücadeledir.

Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. HAK-İŞ’i, sendikamız HAK-İŞ’i milyonlara ulaştıracak çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Ciddi bir yeni üye kampanyasına ihtiyacımız var. Yeniden seferber olacağız.”

 

Eğitim sonunda Arslan’a çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39