• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Artık Türkiye’de demokrasimizi baltalama dönemi tarihe kavuşmuştur

Artık Türkiye’de demokrasimizi baltalama dönemi tarihe kavuşmuştur
Dünya medyası Ankara’da buluştu

21686075_10155622721204019_3077504504672538814_n-001.jpg

Anadolu Yayıncılar Derneğimiz tarafından organize edilen, ilki Konya-Karaman’da gerçekleştirilen Uluslararası Medya Kurultayı, 20 – 21 Eylül tarihleri arasında bu sene Ankara’da yapıldı. 

Yer olarak ise Türk tarihi ve Türkiye demokrasisi adına önemli bir yere sahip olan, bir dönem acıların yaşandığı Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni seçtik. Kurultayda yer alan medya çalıştayı burada bulunan mahkûmlar yemekhanesi toplantı salonunda yapıldı. Kurultaya yerli ve yabancı 200 civarında gazeteci katıldı. 

Açılış konuşmasını dernek başkanı olarak ben yaptım. Yerel medyanın sorunlarını ifade ettim. Ancak bana göre daha önemli olan bir konuya da değindim. Yerel medya milli ve yerlidir diyerek şunları söyledim: 

“Yerel medyadan darbeci olmaz. Yerel medyadan ara rejimci olmaz. Yerel medyadan mandacı olmaz. Yerel medya sakız orucu bozar mı diye magazin yapmaz” dedim.

Ayrıca yerel medyanın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a 17-25 Aralık FETÖ darbesi ve 15 Temmuz askeri kalkışmaya karşı destek olduğunu belirttim. Etkinliğimize katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ  medyamızın dünü ve bugününe ilişkin oldukça nitelikli bir konuşma yaptı. 

Ve şunları söyledi: “Artık Türkiye’de demokrasimizi baltalama dönemi tarihe kavuşmuştur, Türkiye’de darbeler, darbeciler dönemi kapanmıştır. Bundan sonra Türkiye’de demokrasiyi askıya almak, hukuk devletini yok etmek, darbe yapmak isteyenler, TRT’yi veya Ankara’daki birkaç yeri ele geçirmekle bu işi başaramayacaklarını öğrendiler. 

80 milyon Türk milletinin her bir ferdini tek tek ele geçirmeden Türkiye’de hiçbir darbe bundan sonra başarılı olamaz” dedi. Konuşmasının sonunda Anadolu medyasının sorunlarına değinerek bu sorunların giderilmesi noktasında çalışmalar yürütüleceğini söyledi. Programa ulusal ve yerel gazetecilerin yanı sıra yabancı gazetecilerde katıldı. Açılış konuşmalarından sonra 5 başlıkta ayrı ayrı oturum düzenlendi. 

15 Temmuz Darbesi ve Türkiye Medyası Oturum Başkanlığını Hürriyet gazetesinden Hande Fırat yaptı. Konuşmacılar: Melik Yiğitel (Kanal 24) Şebnem Bursalı (ATV) Mustafa Kartoğlu (Star Gazetesi). Ortadoğu’nun Geleceği ve Türkiye Oturum Başkanlığını Türkiye gazetesinden Rahim Er yaptı. Konuşmacılar: Dr. Muzaffer Arslan (Ortadoğu uzmanı) Mahmut Gök (Al Raid TV Libya) Yusuf Ziya Cömert (Karar gazetesi). 

Batı Medyası - Basın Özgürlüğü ve Türkiye Oturum Başkanlığını Kanal 7’den Mehmet Acet yaptı. Konuşmacılar: Dr. Shahid Qureshi (THE London Post gazetesi İngiltere) Fatih Atik (A Haber) Seyhan Yakupi (Devlet Radyosu Makedonya). 

Avrasya’nın Geleceği ve Türkiye Oturum Başkanlığını Akşam Gazetesinden Emin Pazarcı yaptı. Konuşmacılar: Agil Alasger (Gazeteci Azerbaycan) Bülent Aydemir (Haber Türk) Anastasya Lebedova ( Sputnik News Agency Rusya). 

Yerel Medya ve Demokrasi Oturum Başkanlığını Konya Kon TV’den Nurettin Bay yaptı. Konuşmacılar: Hasan Yavuz Bakır (Karadeniz Çay Tv) İbrahim Toru (Şanlıurfa  Kanal Urfa) Zeki Akbıyık (Elazığ Kanal Fırat) Doğan Deniz  (Ordu Altaş TV). Medya Çalıştayı sonrası Katılımcılar Hacı Bayram-ı  Veli Türbesi ziyaretinde bulundu.

Kurultayın ikinci günü program TBMM gezisi ile başladı. Katılımcı yabancı basın mensuplarına 15 Temmuz tarihinde yapılan hain darbe girişimi sırasında bombalanan yerler gösterildi. Yabancı basın mensupları TBMM’de Genel kurul salonunda fotoğraf çekildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesini’de ziyaret eden katılımcı basın mensupları 15 Temmuz Darbesinde bombalanan yerleri gezdi. 

YENİ AKİT KÖŞE YAZARI SİNAN BURHAN

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39