• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

ARYA KADIN YATIRIM PLATFORMU KAYSERİ'DE

ARYA KADIN YATIRIM PLATFORMU KAYSERİ'DE
ARYA KADIN YATIRIM PLATFORMUTOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İLE BİRLİKTE KAYSERİ’DE

Kadın liderliğindeki şirketlere ‘Akıllı Para’ yatırımı yapmanın yanı sıra başarı hikayelerinin paylaşılmasına ve networku güçlendirmeye yönelik etkinlikler düzenleyen Türkiye’nin tek kadın odaklı yatırım platformu olan Arya, İstanbul dışındaki ilk etkinliğini Kayseri’de vererek, Fatoş Büyükkuşoğlu;Güçlü Kadın Ödülü 2015’in ödülü verildi. 


Abdullah Gül Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Arya Kadın Yatırım Platformu Genel Sekreteri Deniz Duygu, “Arya Kadın Yatırımları Platformu olarak biz Türkiye’nin kadın odaklı tek yatırım platformuyuz. Yüksek büyüme potansiyeli olan kadın liderliğindeki şirketleri doğru yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. Bugünkü etkinliğimiz İstanbul dışındaki ilk etkinliğimiz. Bu mesajı aslında Arya yatırımcısı olup kadına yatırım yapmayı bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Bu da ilk Anadolu etkinliğimiz” dedi.

20160115aw633368_01.jpg
Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu ise İstanbul dışındaki ilk etkinliği Kayseri’de yaptıklarını söyleyerek, “Arya’nın Anadolu’daki ilk etkinliğini ben Kayseri’den başlatmak istedim. En önemlisi annemizin Fatoş Büyükkuşoğlu adına Güçlü Kadın Ödülü veriyoruz her yıl. Türkiye’yi hem yurtdışında hem içeride temsil edebilecek iyi bir projesi olan bir kadına 20 bin dolarlık bir ödül veriyoruz. Bu sene ikincisini vereceğiz. ‘Bin Yaprak Projesi’ kazandı” ifadelerini kullandı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, iş dünyasında kadınların olmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyerek, “Günümüz dünyasında da kadın girişimciler çoğaldı. Evde çocuk yetiştiren annelerimiz iş dünyasında da bilgisiyle becerisiyle dürüstlüğüyle katma değerini topluma kazandırıyor olması, üretkenliğini topluma, devletine, milletine kazandırıyor olması küçümsenecek bir hadise değil. Ne kadar gurur duysak az. Bugün üretim içinde de kadın olması bizi mutlu edecek. Kayseri Sanayi Bölgemizde de girişimci, müteşebbis hanımefendiler var. Onlarla da gurur duyuyoruz” dedi.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Coşkun, kadınların iş hayatındaki projelerinin zaman geçirilmeden uygulamaya konulmasının gerektiğini dile getirerek, “Son yıllarda kadın istihdamını artırmaya yönelik proje ve programlar önem kazanmıştır. Özellikle kadın girişimcilik kursunda kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları tarafından yürütülen program ve projelerde artış görülmektedir. Bugün burada gerçekleşen etkinlik gibi kadınlarımızın iş hayatındaki her türlü projelerin zaman geçirilmeksizin uygulamaya konulması önemlidir” şeklinde konuştu. Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, “Bir siyasetçi olarak Türkiye’de veya dünyada katıldığımız toplantılarda bize şunu soruyorlar. ‘Türkiye’de kadın siyasetçi sayısı az, karar mekanizmalarında kadın az.’ Dünya geneline baktığımız zaman bizden çok daha kötü olan ülkeler de var, bizden çok daha iyi durumda olan ülkeler de var. Meclise baktığınız zaman sadece erkek profili görünmüyor, kadın erkek eşit görünüyor. Bunu AK Parti ile beraber biraz yükselttik ama ideal olan noktada değiliz” ifadelerini kullandı.
REKTÖR PROF. DR. SABUNCUOĞLU: “TÜRKİYE’NİN BÜYÜK HEDEFLERİNE ULAŞABİLMESİ İÇİN TEMEL KAYNAK İNSAN GÜCÜDÜR”
Etkinliğin ev sahipliğini yapan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaşabilmesi için temek kaynağının insan gücü olduğunu vurgulayarak, mevcut olan insan gücünün çok iyi kullanılması gerektiğini dile getirdi. Rektör Sabuncuoğlu, “Türkiye’nin büyük hedefleri var, 2023 ve sonrası. Birçok da sorunu var. Bu coğrafyada da bu sorunların yoğunlaştığını görüyoruz. Türkiye’nin bütün bu büyük hedeflere şuanda ağırlaşmış şartlarla ulaşabilmesi için esas güç insan unsurudur. Türkiye’nin temel sahip olduğu kaynak insan gücüdür. Bu gücün de azımsanmayacak bir güç olduğunu biliyoruz. Nüfusun neredeyse yarısı gençlerden oluşuyor. Bizim hedeflere ulaşabilmemiz için en iyi yapmamız gereken şey, bu insan gücünü çok iyi kullanmak. Ama maalesef çok iyi yönetemiyoruz. Yönetmemiz gerekiyor ama” dedi.
Programda Fatoş Büyükkuşoğlu Güçlü Kadın ödülünü kazanan Melek Pulatkonak’a ödülü verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39