• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

AŞIRI KİLO VERENLERE ÖNEMLİ UYARI

AŞIRI KİLO VERENLERE ÖNEMLİ UYARI
YEMEK YEDİĞİ HALDE AŞIRI KİLO VERENLERE ÖNEMLİ UYARI

Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Atalay, zehirli guatr ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunarak, ““Çarpıntı, terleme, çabuk sinirlenme, panik atak, yemek yediği halde aşırı kilo verenlerde zehirli guatr akla getirilmelidir” dedi. 
Zehirli guatr ile ilgili bilgiler veren Dünyam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Atalay, “Tiroit bezinin normalden fazla çalışması, fazla hormon salgılaması durumunda zehirli guatr ortaya çıkar. Tiroit bezi fazla hormon salgıladığı için vücutta bazı değişiklikler oluyor. Bize daha çok terleme, çarpıntı, çabuk sinirlenme, yemek yediği halde kilo verme rahatsızlığı ile gelir. Bazılarında çarpındı nedeniyle kalp hastalıkları yaşar. Göğüs ağrıları olabilir. Hanımlarda adet düzensizlikleri, aşırı sinirlilik, çabuk yorulma, halsizlik gibi şikayetler olur. Yani bu tür şikayetleri olanlar zehirli guatr açısından incelenmesi gerekir. Bu incelemeyi yaptıktan sonra biz muayenemizin ardından görüntüleme yöntemleri ile tiroit bezinin içinde modül olup olmadığına bakıyoruz. Modül olmayanlarda tiroit hormonlarına da bakıyoruz” diye konuştu.
Tiroit bezindeki hastalığı tanımladıklarını belirten Atalay, “Tanımladıktan sonra modül varsa bunlardan parça alınıp patoloji de incelenir. Bu modüllerin iyi huylu mu ya da tümör şüphesi olup olmadığı araştırılır. Eğer iyi huylu ise takibe alınır. Kan testleri ve laboratuvar testleri ile bunu takip etmekteyiz. Tiroit bezinin fazla salgıladığı hormonu azaltıcı ilaçlar veriyoruz. Bu ilaçların yan etkileri olabiliyor. Onları değerlendiriyoruz. Tedavi sonrasında normale getirdiğimiz zaman da iki alternatif yolumuz oluyor. Bunlardan bir tanesi radyoaktif iyot tedavisidir. Radyoaktif iyot tedavisi halk arasında atom tedavisi olarak bilinen bir tedavidir. Emniyetli ellerde sağlıklı şekilde yapıldığı zaman tedavi edici değeri çok yüksektir. Eğer tümör şüphesi varsa cerrahi işlem yapmak lazım. Bunun içinde ameliyat yapılması gerekmektedir. Ameliyat ile tiroit bezinin tamamını çıkartmaktayız. Ameliyatta çıkarttığımız dokuyu da patolojiye gönderiyoruz. Patoloji sonucunda tümör var ise ameliyat sonrası yine radyoaktif iyot tedavisi ve diğer tedaviler yapılmaktadır. Bu tedavilerin sonucu son derece başarılıdır” şeklinde konuştu.
Atalay, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, “Çarpıntı, terleme, çabuk sinirlenme, panik atak, yemek yediği halde aşırı kilo verenlerde zehirli guatr akla getirilmelidir. Detaylı olarak incelenmelidir. Tedavisi uzmanlar tarafından yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39