• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Asker ve polise büyük kolaylık geliyor

Asker ve polise büyük kolaylık geliyor
Akıllı Hedef Takibi cihazıyla askere, sınır güvenliğinde, polise ise stadyum ve kazaların izlenmesinde büyük kolaylık sağlanacak.
Akıllı Hedef Takibi cihazı, TSK ve Emniyet’e, sınır güvenliğinden, stadyum ve kazaların izlenmesine kadar bir çok kolaylık sağlayacak.

Türkiye’nin sınır bölgesi takibinin emanet edildiği Türk Hava Kurumu Üniversitesi yeni bir projeye imza attı. Üniversitenin mühendisleri toplumsal olayların takibi, sınır ve boru hattı güvenliği, trafik ve otoyol gözetimi gibi sorunları yakından takip edilebilecek “Akıllı Hedef Takibi Sistemi”ni üretti. Proje Türk Silahlı Küvvetleri ile Emniyet Teşkilatı’na bir çok alanda kolaylık sağlayacak.

Tehlikeli kişileri tespit ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde başlayan ve akıllı hedef takibi, olay yeri gözlemleme gibi işlevleri gerçekleştirecek olan proje ile sınırların, boru hatlarının, ormanların, stadyumların ve otoyolların gözetiminin artık havadan gerçekleştirilebilmesi mümkün olacak.

Helikoptere benzer dizayn

Akıllı Hedef Takibi cihazı dört pervaneli 80 santimetre boyutunda helikoptere benzer bir şekilde dizayn edilerek, istenildiği yere özel kumanda sistemi sayesinde uçarak gidebiliyor.

2 kilometreyi tarayabiliyor

Cihaz, elle müdahaleye gerek kalmadan 2 kilometre gibi bir alanı tarayabiliyor. Öte yandan boyutu sayesinde her yere girmesinin yanı sıra belli yükseklikten de cihaz kolay fark edilemiyor.

Gerçek zamanlı görüntü

Akıllı Hedef Takibi cihazının üzerinde bulunan kamera sistemi gerçek zamanlı görüntüyü olduğu gibi yer istasyonuna aktarıyor. Bu görüntüler aynı istasyonda işleniyor ve herhangi bir istenmeyen durum oluştuğunda geliştirilen yazılımlar sayesinde tespit edilip istasyonu kullanan operatöre uyarı veriyor. Böylece istenmeyen durumları, trafik sıkışıklığı, tehlike unsuru olabilecek kişilerin tespiti gibi durum analizi yapılıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39