• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Askere Gitmemek İçin Eşcinsel Evlilik Yaptı

Askere Gitmemek İçin Eşcinsel Evlilik Yaptı
Bienal'de bir garip eser12.İstanbul Bienali'nde en çok konuşulan Kutluğ Ataman'ın askeri hastahaneden alıp sergilediği sağlık raporu oldu.

Yurtdışında aldığı birçok ödülle son yıllarda dünyada çağdaş sanatın yükselen isimlerinden biri olarak gösterilen Kutluğ Ataman, 12. İstanbul Bienali’ne damgasını vuran isimlerden biri olmayı başardı. Bienalin “İsimsiz” (Ross) başlıklı bölümünde ilk bakışta pek dikkat çekmeyen iki sayfalık bir resmi belge asılı.

RUH SAĞLIĞI RAPORU
Dikkatle bakanlar bunun 01.12.2010 tarihinde düzenlenmiş, askeri hastaneden alınmış bir Sağlık Raporu olduğunu görüyorlar. Raporda “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Raporu” yazılı kutunun yanında, “Bulgular” üst başlığının hemen altında büyük harflerle yazılmış bir metin var.

KONUŞMA EFEMİNE
Metin şöyle başlıyor: “Ruhsal Muayenesi: Dış görünümü yaşında. Ayakta. Çevresine ilgisi normal. Özbakımı iyi. Mizacı sakin. Sosyabilitesi saygılı. Konuşma efemine. Ses tonu efemine. Mimik ve jestleri efemine. Hareketler efemine. Serbest zamanlarında gezer dolaşır. Uyku tabii. Yeme tabii. İşeme tabii...” Raporun ilerleyen bölümlerinde ise şöyle yazıyor:

ERKEKLERE İLGİ DUYMA ÖN PLANDA
“Düşünce içeriğinde kadınlara ilgi duymama, erkeklere ilgi duyma ile ilgili düşünceler ön plandadır. Dikkat tabii, bellek tabii...” Rapor Ataman’ın genel sağlık durumuyla ilgili bu tür bilgilerle sürdükten sonra son bölümde konu yeniden eşcinselliğe geliyor:



ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİL
“Öyküsünden: Çocukluk döneminden beri kızlarla kız oyunları oynama, erkeklere ilgi duyma, kadınlara ilgi duymama ve hiç ilişkiye girmeme. 17 yaşından beri erkeklerle cinsel ilişki kurma, eşcinsel evlilik yapma tarzındadır. Belgelerinden: Yurtdışından alınma June 2006 tarihli sertifikada eşcinsel evlilik yaptığı bildirilmektedir.” Raporun ikinci sayfasında Tanı bölümünde “Homoseksüalite” yazıyor. Karar bölümünde ise “Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir” deniyor.
en son haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39