• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Aslan Son Nefeste Umut landı

Aslan Son Nefeste Umut landı
Galatasaray sahasında konuk ettiği Başkent ekibi Gençlerbirliği'ni son nefeste yendi. Geçlerbirliği TT Arena'da üç puana daha yakındı ancak beklenmedik goller rüzgarı tersine çevirdi. Umut'un 90+3'te attığı gol ise Galatasaray'a üç puanı getirdi.

Galatasaray maça Ufuk Ceylan, Veysel Sarı, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Yekta Kurtuluş, Melo, Selçuk İnan, Hajrovic, Sneijder, Burak Yılmaz; konuk ekip ise Dahlin, Hakan Aslantaş, Ahmet Yılmaz Çalık, Radzkou, Uğur Çİftçi, Nizamettin Çalışkan, Doğa Kaya, Jimmy Durmaz, Gosso, Oktay Delibalta, Zec 11'leriyle çıktılar.

Maç düşük tempoda başladı. Genelde deplasman maçlarına rolantide başlayan Galatasaray bu kez sahasındaki bir maçta böyle bir görüntü çizince, konuk ekip adeta ceza kesti!

6. dakikada Gençlerbirliği ilk ciddi atakta golü buldu. Semih'in orta saha çizgisinin önünde müdahale edemediği topla hareketlenen Zec'in pasında, bu kez Hakan'ın meşin yuvarlağa dokunamadı ve Oktay savunmanın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta, top ağlarla buluştu: 0-1

Cim Bom, yediği gole rağmen kendine gelmedi. Gençlerbirliği ise kısa sürede 2. golü de atmayı başardı.

12. dakikada Oktay'ın derinlemesine pasıyla soldan hareketlenen Uğur'un ortasında kale önünde uygun durumda vuruşunu yapan Zec, fileleri havalandırarak, skoru Gençlerbirliği lehine 2-0'a getirdi.

Galatasaray yediği 2 gole rağmen hala rolanti oynamaya devam etti. Tribünlerin dolmadığı maçta taraftarlar da takımlarının bu futbolundan memnuniyetsizliğini belli etmeye başladı. Ligde ikinciliğin bu kadar önemli olduğu bir durumda üstelik de Beşiktaş geride bırakılmışken, sarı kırmızılı oyuncular ilk yarı boyunca tehlike bile üretemedi. Hatta Mancini skor 2-0 olunca Veysel'i çıkarıp Umut Bulut'u sahaya sürdü.

Zaten 42. dakikada Sneijder'in kullandığı faul atışında, penaltı noktası üzerinden Umut Bulut'un kafa vuruşunu dışında Galatasaray koca 45 dakikayı pozisyonsuz geçirdi...

38. dakikada Veysel-Umut değişikliğine giden Mancini, ikinci yarıya da değişiklikle başladı. Hajrovic'i sahaya geri göndermeyen İtalyan hoca, sahaya Aurelien Chedjou'yu sürdü.

Galatasaray ikinci yarıya ilk yarıya oranla daha iyi girse de beklenen görüntüde değildi. Sarı kırmızılılarda en önemli eksik istekti.

51. dakikada yine bir duran topla Galatasaray gol sinyeli verebildi. Artsiom Radzkou'nun Burak Yılmaz'a yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 25 metre mesafede hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçti. Sneijder'in şutunu direk dibinde Johan Dahlin kornere çelmeyi başardı.

52. dakikada savunmadan seken topla sağ kanatta buluşan Yekta Kurtuluş'un ortasına altıpas çizgisine yakın bir yerde sol çaprazda iyi yükselen Felipe Melo'nun kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıktı.

Bu şekilde sinyaller vermeye başlayan Galatasaray, amacına 60. dakikadan sonra ulaştı. Hem de taraftarının beklediğinden daha hızlı şekilde çifte golle...

61. dakikada Galatasaray, Burak Yılmaz'ın attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Yekta Kurtuluş son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı, savunmanın kafayla uzaklaştırmak istediği top ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda bulunan Alex Telles'e geldi. Telles'in gelişine çektiği şutu altıpas içerisinde Burak Yılmaz kontrol etti ve yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekti: 1-2

Tribünler bu golle umutlanıp 2. golü beklemeye başlamıştı ki, bu gerçekleşti...

63. dakikada Galatasaray, Ahmet Yılmaz Çalık'ın kendi kalesine attığı golle skoru eşitledi. Telles'in ortasında savunmadan döner topu Selçuk İnan kafayla ceza sahasına doldurdu. Semih Kaya da topu kafayla sol çaprazdaki Burak Yılmaz'a verdi. Burak Yılmaz'ın altı pas içindeki Umut Bulut'a çıkardığı topta araya girmek isteyen Ahmet Yılmaz Çalık, meşin yuvarladığı kendi filelerine gönderdi: 2-2

Galatasaray 2-2'nin moraliyle 3. golü aramaya başladı. Ancak 2 gol bulmasına rağmen Galatasaray oyuna tam hakim olamadı bu da iki takımın da gol bulma potansiyelinin devam etmesini sağladı.

Son dakikalarda ise Galatasaray gole çok yaklaştı.

85. dakikada Gençlerbirliği ceza sahası içerisinde oluşan karambolde top son çizgide bulunan Sabri Sarıoğlu'na geldi. Sabri'nin yerden pası ile penaltı noktası üzerinde topla buluşan Wesley Sneijder'in çektiği şut savunmadan döndü.

Galatasaray'ı yaşama döndüren gol ise 5 dakikalık uzatmada geldi. DAkikalar 90+3'ü gösterirken Sabri'nin sağdan ortasında herkesi aşan top kale önündeki Umut'a geldi ve Umut Bulut'un vuruşuyla top ağlara gitti: 3-2

Galatasaray böylece adeta kabus gördüğü maçta, 0-2'den 3-2'yi yakalamayı ve ikinciliğini elinde tutmayı başardı.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39