• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ATA SPORU CİRİT SULTAN SAZLIĞI’NDA YAŞATILIYOR

ATA SPORU CİRİT SULTAN SAZLIĞI’NDA YAŞATILIYOR
‘Ata Sporumuz Cirit Sultan Sazlığında Yaşıyor Projesi’nin tanıtım toplantısı sonrasında yapılan at biniciliği ve cirit gösterileri izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Sultan Sazlığı Milli Parkı Ziyaretçi tanıtım merkezinde düzenlenen Ata Sporu Cirit Sultan Sazlığında yaşıyor Projesi açılışına Kaymakam Enver Ünlü, Garnizon Komutanı J. Yzb. Erdoğan Mutlu, Belediye Başkanı Recep Özkan, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Fırat, Cumhuriyet Baş Savcısı Seyfullah İrk, Emniyet Müdürü Ahmet Sert, Gıda Tarım İlçe Müdürü Murat Hodul, Özel İdare Müdürü Hüseyin Süs, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Tuna, Fazlı Öztürk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Gündüz, Sindelhöyük Belediye Başkan Vekili Paşa Türkmen, Sultan Sazlığı Milli Parkı alan görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Proje açılışında konuşan Atlı Spor Kulüp Başkanı Mahmut Kılıç, atlı spor kulübünün bir yıl gibi kısa bir sürede kurulmasına rağmen Atlı Sporlar, At Biniciliği, Cirit ve Fayton organizasyonları ile ata sporunu yeniden canlandırmaya gayret ettiklerini belirtti.
Kaymakam Enver Ünlü, “Sultan Sazlığı İlimizin karşılama merkezi konumundadır. Projenin turizm yönü ile ön plana çıkmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Turizmden hak edilen payı alma dilek ve temennilerinin yanı sıra gençlerin, uyuşturucu, sigara, alkol ya da internet gibi psikolojik, fizyolojik gelişimleri olumsuz etkileyen zararlı maddelerden uzak durmalarını hedefleyen Ata Sporu cirit Sultan Sazlığında yaşıyor Projesi sayesinde gençlerin sportif ve sosyal aktiviteleri artırarak kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi, atlı binicilik alanında potansiyellerini artırmalarını hedefliyoruz. İçişleri Bakanlığına Kayseri’den sunulan 20 Proje arasında kabul edilen 2 Projeden birisi olan Ata Sporunu canlandıracak Projeye derneklere yardım Yönergesi kapsamında Kaymakamlığımızın işbirliği içerisinde 23.400 TL destek sağlanmıştır” dedi.
Proje tanıtım toplantısında Kaymakam Enver Ünlü ve Belediye Başkanı Recep Özkan’a Atlı spora katkılarından dolayı plaket takdimi sonrasında At binicileri, Atlı Spor Kulübü üyelerinin gösterileri ve İlgi duyan vatandaşların da at ve Paytona binmeleri ne imkan sağlandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39