• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

“ATATÜRK’ÜN MİRASÇISI OLDUĞUNU SÖYLEYEN PARTİ HDP İLE HAREKET EDİYOR”

“ATATÜRK’ÜN MİRASÇISI OLDUĞUNU SÖYLEYEN PARTİ HDP İLE HAREKET EDİYOR”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’den yayın yapan TV kanallarının ortak canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, seçime kısa süre kala çalışmalarını Kayseri’de sürdürürken, Kayseri’den yayın yapan TV kanallarının ortak canlı yayınına katıldı. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında Kayseri’de hayata geçirilen ve önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilecek olan projelere geniş yer veren Özhaseki, CHP’nin seçim vaatleri arasında bulunan “yerel yönetimlere özerklik” konusunu da eleştirdi. Türkiye’nin terörle mücadele konusunda önemli bir aşama kaydettiğini de belirten Özhaseki, PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin Türkiye’nin başına bela olduğunu kaydetti. Özhaseki, “Yerel yönetimlere özerklik konusunun, Türkiye’nin başına bela açacağını kimse bilmediği için gündeme getiriliyor. Türkiye’de PKK diye bir bela var. Türkiye’den koparmak istedikleri parçayla bir terör devleti kurmak istiyorlar. Eline silah alan oradaki anarşistler, çukurlar kazarak özyönetim ilan ettiler. Bunun ikinci aşaması Barzani gibi eyalet yapısı. Daha sonra da bağımsız hareket etmek. Yerel yönetimlere özerklik şartı tanımak ne demek? Yerel yönetimlerin yurt dışında temas kurması konusunda kardeş şehir olabileceği maddesi konulmuş. Ama bağımsız hareket etmeleri gibi konularda Türkiye’nin şerhleri var. Bu PKK’lıların istediği bir şey. İşin garip bir tarafı daha var. HDP’lilerin tavırlarını çok rahat anlayabiliyoruz. Kandil’den gönderilmişler. HDP’lileri anladık. Ama her ortamda bunlara destek veren bir CHP var. Bu durum içimizi acıtıyor. Doğu ve Güneydoğu’daki bazı belediyelere kayyum atanmasının bir tek nedeni var. Görünürde bir başkan var arkasında ise PKK’lı bir komite var. Belediyeyi onlar idare edip, bütçeyi nasıl dağa gönderebiliriz diye düşünüyorlar” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin de bazı ayrıntıları paylaşan Bakan Özhaseki, personel maaşlarının toplam bütçe içindeki payının yüzde 17 seviyesinde olduğunu söyledi. Kayyum atanan belediyelerde ise söz konusu kayyumlardan önceki dönemlerde bu payın yüzde 80’in üzerinde olduğunu dile getirdi. Özhaseki, “Böyle bir ortamda hükümet olarak buna seyirci kalamazdık. Meclis’te çıkıp bunlara, ‘Ben 5 defa sizin rüyanızda bile göremeyeceğiniz oyla seçildim. Bu bir başkana suç işleme hakkı verir mi’ dedim. Ulusalcı olduğuyla, Atatürk’ün mirasçısı olmasıyla övünen bir parti bölücülerle ortak hareket ediyor” ifadelerini kullandı.  

 

“DOĞU’YA HER GİTTİĞİMDE KANAAT ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞÜYORUM”

Doğu ve Güneydoğu’da terörden zarar gören yapıların yeniden inşası konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla oradaki vatandaşların yaralarının sarıldığını belirten Özhaseki, AK Parti’nin oy oranının, PKK’nın siyasi uzantılarının tehditlerine rağmen artış gösterdiğini belirtti. Özhaseki, “Doğu ve Güneydoğu’da vatandaş 30-40 yıl önce devletin baskısı altında kalmış. Daha sonra da PKK’nın tehditleriyle o tarafa doğru döndü. Devlet gelip güvenliği sağlayınca devletin yanında yer almaya başladı. Aşiret reisleriyle kanaat önderleriyle her gittiğimde görüşüyorum. Bana açıkça, ‘Burada sizinkilerle bizimkiler arasında kavga var. Devlet güçleriyle bizim akrabalarımız savaşıyor dediler’ açıkça. ‘Biz devletin tarafını tuttuk. Akrabalarımız bile olsa yaşamasını istemiyoruz. Sizden isteğimiz, burada güvenliği elden bırakmayın, bizim de mağduriyetimizi giderin’ dediler. Bir gazetecinin Doğu ve Güneydoğu’daki çalışmaların ardından o bölgede AK Parti’nin oylarının artacağını düşünüyor musunuz sorusu üzerine ise Özhaseki, “Devlete düşen vatandaşın mağduriyetini gidermektir. Şırnak Merkez’de şehrin neredeyse yüzde 60’ı yıkılmış. Anayasa referandumunda yüzde 40’ın üzerine çıktı oy oranı bir önceki seçimlerde HDP’nin insanlara eziyet ederek oy aldığı seçimlerde daha düşük alırken bu seviyeye geldik” yanıtını verdi.

 

“KAYSERİ’DEKİ PROJELERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BİRLİKTE İMZALADIK”

Kayseri’de hayata geçirilen önemli projelere değinen Bakan Özhaseki, AK Parti döneminden önce hayata geçirmek istedikleri projelere izin alamadıklarını, bu durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte aştıklarını dile getirdi. Özhaseki, “Raylı sistem modern bir şehrin olmazsa olmazı. Biz bunun için izin alamadık. Daha sonra bu konuyu Tayyip Bey ile birlikte hallettik. Stadyum için izin alamadık. Tayyip Bey geldikten sonra birlikte imzaladık. Hepinizin hatırladığı Kayseri’nin en büyük projelerinden biri Yamula Barajı... Defalarca Ankara’ya gittim. Bir tek yalvarmadığımız kaldı. Danıştay aşırı sol örgütlerin yerleştiği bir yerdi. Danıştay imzam olmayan işlerde bile beni sorumlu tutardı. Erciyes Dağı’nda dünyanın en güzel kayak merkezlerinden birini yaptık” diye konuştu. Kayseri – Ankara hızlı tren projesinin geldiği son durumu da aktaran Bakan Özhaseki, konuyu yakından takip ettiğini Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslanı bu konu için Kayseri’de ağırladığını söyledi. Özhaseki, “Bu senenin son çeyreğinde kesin olarak temelini atarız 2 yıl içinde de hızlı tren projesi sonuçlanır. Ulaştırma Bakanımız Kayseri’ye geldi bu konuyu konuştuk. Ulaştırma Bakanlığı tarafından bu tür işlerimiz oldu. Spor bakanımızdan bir takım sözler almıştık. En son geldiğimizde Osman (Aşkın Bak) Bey burada yapılması gerekenleri söyledi gerekli talimatları verdi” diye konuştu.

 

”GECEKONDUDA YAŞAYAN VATANDAŞLARI DÜŞÜNEREK ÇIKARDIK”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İmar Barışı konusuna da canlı yayında değinen Bakan Özhaseki, vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ve başvuruların devam ettiğini söyledi.  Özhaseki, “İlk tespitimize göre 26.5 milyon yapının imar sıkıntısı bulunuyordu. Bu yapıların masrafı, devletin üzerindeki yükü vardı. Biz bu imar barışını getirirken KHK ile çıkarma fikrini ortaya koyanlar oldu. Biz bunu kabul etmeyip, Meclis’e sunduk. Herkes eteğindeki taşları döksün istedik. Bu konuda eleştirenler de oldu, zengin kesime af getireceksiniz diyenler oldu. Ama biz garibanı, gecekonduda yaşayan vatandaşları düşünerek bunu çıkardık” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39