• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASINDA DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASINDA DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Kayseri Uygulamalı Çevre Eğitim Projesi (KUÇEP) kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinasyonunda, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları katılımları ile geleneksel hale gelen ve 'Atık Pil To
Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen 'Atık Pil Toplama Kampanyası' ödül törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Fethi Şahinoğlu, kampanyaya katılan ilköğretim okulu öğrencileri ve anaokulu öğrencileri katıldı.
42 okulun katılımı ile gerçekleştirilen kampanyada geçen yıl 800 kilogram toplanırken, bu yıl toplam bin 500 kilogram atık pil toplandı. Kampanya sonrasında dereceye giren Atatürk İlköğretim Okulu, Fatma-Mustafa Hasçalık İlköğretim Okulu, Hikmet Madazlı Anaokulu öğrenci ve öğretmenlerine Spor seti, masa tenisi, satranç seti hediye edildi.
Törene gelen anaokulu öğrencilerine ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Kayseri forması ve Basketbol topu hediye etti.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, insanoğlunun çevreyi kirlettiğini kapitalizm ile birlikte atık pillerin ve plastik atıkların daha çok çevrede biriktiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, "Çevre ile ilgili bolca tarifler sunuyorlar. İşin temeli bence yaradılıştaki 4 unsurun kirlenmemesi gerekiyor. Suyu ve toprağı kirletirsek, bu bize başka şekilde dönüyor. Aşırı tüketim birçok şeyi bozuyor. Seyyahların anlattığına göre Kayseri'de orman varmış. Şimdi çok medeniyiz ama ağaçlarımız yok. Cennet olan yeri cehenneme çevirmişiz. Bize düşen şey suyu tabiatı temiz tutmak vatandaşları bilinçlendirmektir. İnsanın çevresi temiz olursa diğer münasebetleri de temiz olur. Her sabah belediyelerden temizlikçi ordusu çıkıyor. Daha temiz olursak, bu orduya verdiğimiz para ile daha değişik yatırımlar yaparız. Bu projeye duyarlılıkta bulunan ve destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, öğretmenlere çocuklara, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Projeye katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye plaket verildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39