• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Avcı: "Umarım 2014'te Rio'da oluruz"

Avcı: "Umarım 2014'te Rio'da oluruz"
Çek Cumhuriyeti ile bugün karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014'te Dünya Kupası'nda olmayı umduklarını söyledi.

Abdullah Avcı, A Milli Takımın Çek Cumhuriyeti ile oynanacağı hazırlık maçı öncesi Manisa 19 Mayıs Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, 2013'te ilk özel müsabakalarını Manisa'da oynayacaklarını belirterek, göreve geldikten sonra Anadolu'nun değişik şehirlerinde oynama düşüncelerinin olduğunu söyledi.

Manisa ve Egelilerle buluşmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Avcı, ''Yarın akşam 2012 Avrupa Şampiyonası'nda yer alan Çek Cumhuriyeti ile karşılaşmak, 22 ve 26 Mart tarihlerinde oynayacağımız maçlar için iyi bir test ve prova olacak diye düşünüyorum. Bizi sağlıklı şekilde karşılayan Manisa halkına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Abdullah Avcı, Mart ayına kadar bütün futbolcuların şimdi olduğu gibi maç trafiğinin devam edeceğini anımsatarak, şöyle konuştu:

''Bizim 23 kişilik kadromuzun 20'si ligde ortalama 20 maç oynayıp bunun dışında Avrupa kupalarında da mücadeleye devam ediyorlar. Onların uluslararası maç oynayıp gelmeleri bizi mutlu edecektir. Bugüne kadar oynadığımız 13 maçtaki amacımız bir iskelet oluşturup devam ettirmekti. Bu süreç de aynı oyuncuların üzerinden gidiyor. Bu arada performansı iyi olan, yeni ve genç oyuncuları da takıma yerleştirmeye çalışıyorum. Mart ayına da bu iskelete yakın oyuncu grubuyla devam edeceğiz.''

Genç oyuncuları göreve geldiğinden itibaren değerlendirdiğini belirten Avcı, ''Bütün milli takımlara hakim olduğumuz için özellikle ileriye dönük aramıza gelecek oyuncularımız var, onları da değerlendirmeye çalışacağız'' dedi.

"Rakiplerimize benziyor"

Avcı, yarınki rakipleri Çek Cumhuriyeti'nin Romanya ve Macaristan'a benzer bir yapısının bulunduğunu anlatarak, ''Çek Cumhuriyeti özellikle Macaristan maçı için bize test olacak. Hazırlık maçı olsa da FIFA listesinden üst sıralara çıkma ve öz güven açısından da önemli. Manisa'da iyi oyun ve sonuç bizi son derece mutlu edecektir'' diye konuştu.

"Sercan Türkçe öğreniyor"

Milli Takımda Türk olup da Türkçe bilmeyen futbolcuların olduğunun hatırlatılması üzerine Avcı, ''Bizim ülkemizde olduğu gibi diğer ülkelerde de var. Bizim aramıza katılan bir tek oyuncudan bahsediliyor, onu biliyorum. O da Sercan, 15 aydır bizimle beraber. Her geçen gün Türkçesini geliştiriyor. Bundan sonra Türkçe konuşacaktır basın toplantısında. Biz de kendisine yardımcı oluyoruz'' dedi.

"Mart ayında kazanırsak tablo değişir"

''Ülke olarak sıkıştığımız noktalarda iyi şeyler yapan bir ülkeyiz'' diyen Avcı, 2014 elemeleri için görünen resmin güzel olmadığını, ancak kamuoyundaki bu algının Mart ayındaki karşılaşmaları kazanacakları zaman değişeceğini kaydetti.

Avcı, ''Nasıl başladığınız değil, nasıl bitirdiğiniz önemli. 2014'te olmak için bu oyuncu grubu elinden geleni yapacaktır. Umarım Rio'da birlikte oluruz'' diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39