• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Avni Aker'de zorlu 90 dakika

Avni Aker'de zorlu 90 dakika
Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında şampiyonluk adayı iki takımın mücadelesinde Beşiktaş, Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.
Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta, zirveyi yakından ilgilendiren dev bir mücadeleye sahne olacak. Haftaya lig ikincisi olarak giren Trabzonspor ile son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla üst sıralardan uzaklaşmaya başlayan Beşiktaş, Trabzon'da kozlatını paylaşacak. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki maç saat 19:00'de başlayacak.

Fırat Aydınus'un düdük çalacağı karşılaşmayı Lig TV ve Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden takip edebilirsiniz. Dilerseniz Twitter üzerinden, #sporxcanli hashtag'i ile yorum yazarak Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden yorumlarınızın gözükmesini sağlayabilir ve bu şekilde, maçla ilgili görüşlerinizi an be an iletebilirsiniz.

BU MAÇIN ÖZET GÖRÜNTÜLERİ MÜCADELENİN BİTİMİNDEN KISA BİR SÜRE SONRA BU SAYFALARDA OLACAK...

BU MAÇIN İDDAA YORUMU İÇİN TIKLAYIN

TRABZONSPOR CEPHESİ

Hafta içi Şampiyonlar Ligi'nde sahasında Inter ile berabere kalan ve gruptan çıkma yolunda çok önemli bir adım atan Trabzonspor, zirve yarışını sürdürdüğü ligde, zorlu Beşiktaş engelini kayıpsız geçmek istiyor. Ev sahibi ekipte cezalı oyuncu bulunmazken, uzun sürerdir sakat olan Vittek ve Tayfun'un dışında sakatlık sorunu olan oyuncusu bulunmuyor.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Konuk Beşiktaş'ta ise, son maçlarda yaşanılan puan kayıpları sonrası Trabzonspor deplasmanından puanlarla dönülmenin hesapları yapılıyor. Kara Kartal'da cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlığı bulunan Simao Sabrosa kafilede yer almıyor.

Geçen hafta oynanan Galatasaray maçında sakatlanan Necip ve Veli'nin yanısıra Ersan ve Onur diğer eksikler olarak göze çarpıyor. Sakatlığı bulunan bir başka isim olan kaleci Rüştü ise takımla çalışmalara başladı. Sakatlığına rağmen Mehmet Aurelio kadroya alınırken, Manuel Fernandes 6 maç sonra maç kadrosuna alındı. Genç Portekizli Alves de eksikler nedeniyle kafilede kendisine yer buldu.

3 sarı kartı olan Quaresma ise bu maçta kart görürse gelecek hafta Orduspor karşısında görev alamayacak.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR
Tolga
Celustka
Giray
Glowacki
Cech
Zokora
Colman
Serkan
Alanzinho
Burak
Halil

BEŞİKTAŞ
Cenk
Hilbert
Sivok
Egemen
İsmail
İbrahim Toraman
Aurelio
Ernst
Quaresma
Holosko
Almeida

STAT: Hüseyin Avni Aker
SAAT: 19:00
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi

110. RANDEVU

Beşiktaş ile Trabzonspor, pazar akşamı 110. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 38 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 109 karşılaşmanın 45'ini Beşiktaş, 40'ını Trabzonspor kazanırken, 24 maçta da berabere tamamlandı. Siyah Beyazlıların toplam 147 golüne, Bordo Mavililer 120 golle karşılık verdi.

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise Trabzonspor'un bir maç ile üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 74 lig maçında Beşiktaş 28, Trabzonspor 29 galibiyet aldı. 17 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.

İki takım arasında geçen sezon ligin ikinci yarısında 6 Mart tarihinde İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.

EN ÇOK RESMİ MAÇ YAPAN İKİ TAKIM

Süper Lig'de bu sezon mücadele eden takımlar içinde en çok resmi müsabaka oynayan iki takım karşılaşıyor. Trabzonspor bu sezon 19 resmi maç ile bu alanda ilk sırada yer alırken Beşiktaş 17 resmi maçla 2. sırada yer alıyor.

İki takımdan Trabzonspor bu hafta içi Avrupa kupası maçında Inter ile 1-1 berabere kalırken, Beşiktaş önümüzdeki hafta Maccabi Tel Aviv ile deplasmanda mücadele edecek.

ŞENOL GÜNEŞ DERBİLERİ SEVİYOR

Trabzonspor geçen sezon Süper Lig'de oynadığı 6 derbi maçta 5 galibiyet, 1 yenilgi alıp ve 15 puan toplamıştı.

Sahasında Fenerbahçe'yi 3-2, Beşiktaş'ı 1-0, Galatasaray'ı 2-0 deplasmanda da Beşiktaş'ı 2-1, Galatasaray'ı 1-0 yenen Trabzonspor sadece Fenerbahçe karşısında dış sahada 2-0 yenildi.

Trabzonspor böylece lig tarihinde bir sezonda en çok derbi kazandığı sezonununa (5 kez) ulaşmış ve ilk kez bir sezonda derbilerden 15 puan almıştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39