• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Avrupa Konseyi’ne 15 Temmuz vurgusu

Avrupa Konseyi’ne 15 Temmuz vurgusu
Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen 31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne Türkiye’yi temsilen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, katıldı.

kayseri38-042.gif

Türkiye’den 18 belediye temsilcisinin katıldığı toplantıda Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi ve FETÖ terör örgütü, Kıbrıs meselesi ve kayyuma devredilen belediyeler, Avrupalı yerel yönetim temsilcilerine anlatıldı. 


Bu yıl 31’incisi düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye Belediyeler Birliğinin vermiş olduğu resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından demokrasi sistemimize kanlı bir saldırı gerçekleşti.

O gece milyonlar, farklı kültürden, farklı sosyal yapıdan ve farklı siyasi görüşten insanlar 240 vatandaşımızın ölümü ve 2 binden fazla insanın yaralanmasına sebep olan bu darbe girişimini durdurmaya çalıştı. O gece TBMM, Cumhurbaşkanlığı binası, emniyet ve bir çok bina bombalandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde darbe girişimini kınayan, Türkiye'nin ve demokrasinin yanında olan Avrupa Komisyonu’na teşekkür ederim.” dedi.
Ayrıca, Türkiye olarak 3 milyondan fazla Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapıldığını belirten Başkan Palancıoğlu, “Türkiye olarak ayrıca bu sıkıntıların yanında DAEŞ ve PKK gibi terör örgütleri ile de mücadele ediyoruz.

Avrupa Birliği, Suriyeli mültecilerin durumu ve terör örgütleriyle mücadelede Türkiye’ye destek vermeli.” diye konuştu.


Resepsiyon konuşmalarının ardından, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanlığına seçilen ilk kadın Başkan olan Gudrun Mosler-Törnström bir konuşma yaparak Palancıoğlu'na ve Türkiye heyetine teşekkür etti. Başkan Palancıoğlu ile birlikte Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Türkiye Belediyeler Birliği Uzmanı Cemal Baş, Kongre Başkanı Gudrun Mosler-Törnström'e plaket sundular.
Türkiye Belediyeler Birliğinin verdiği resepsiyondan sonra misafirlere Türk sanat müziği eşliğinde, Türk tatlı ve börekleri, üzüm şerbeti, lokum ve fıstık ezmesi de ikram edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39