• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Avrupa'da Galatasaray maçında "şike" iddiası

Avrupa'da Galatasaray maçında "şike" iddiası
İtalyan futbolunu hafta başında sarsan şike skandalının merkezindeki Singapur kaynaklı suç örgütünün, Avrupa kupalarının da dahil olduğu 200 maçta şike yapmış olabileceği ya da şikeye yeltendiği belirtildi.
İtalyan basınına yansıyan haberlerde, İtalyan futbolunu hafta başında sarsan soruşturmasının merkezinde yer alan, Singapur kökenli uluslararası suç örgütünün, aralarında Galatasaray'ın 2008 yılında UEFA Kupası'nın 1. turunda İsviçre ekibi Bellinzona ile yaptığı iki maç da olmak üzere, toplamda 200 maçı manipüle etmiş olabileceği ya da bu maçlarda şikeye yeltendiği ifade edildi. Soruşturmada, 200 maç arasında İtalya'nın 2. ve 3. lig maçlarının yanı sıra Almanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Slovenya, Hırvatistan, İsviçre, Fransa ve UEFA Şampiyonlar Ligi ile Avrupa Ligi ön eleme maçlarının olabileceği ileri sürüldü.
Cremona Cumhuriyet Savcılığının bu hafta başında başlattığı ve İtalyan polisi tarafından yürütülen ''Last Bet'' operasyonunun ilk aşamasının ardından, Alman yetkililerin, ellerindeki bilgileri paylaşmak maksadıyla İtalyan mevkidaşlarıyla temas kurduğu belirtildi.
Almanya'nın Bochum Savcılığından gelen belgelerde, Marjio Cvrtak isimli bir Alman organizatörün pişman olarak verdiği ifadesine dayandırılan haberde, Cvrtak'ın Ağustos 2008'de oynanan Dinamo Zagrep-Nk Domzale maçıyla, Galatasaray'ın Bellinzona ile yaptığı her iki maçı manipüle edilen maçlar arasında saydığı ancak çok açık konuşmadığı kaydedildi.
İtalyan ''Corriere dello Sport''ta yer alan haberde ise Bellinzona'nın İtalyan kaleci antrenörünün, Cremona Savcılığının başlattığı soruşturmada hakkında tutuklama talebi çıkarılan Almir Gegic ile irtibat halinde olabileceği iddia edildi.
Almanya'da Bochum Savcılığının yürüttüğü soruşturmanın merkezindeki isim olan eski futbolcu Gegic'in, Singapur merkezli suç örgütüyle yaptığı telefon konuşmalarının kayıtları nedeniyle hakkında İtalyan Cremona Savcılığınca tutuklama talebi çıkarıldığı basına yansıyan haberler arasında yer aldı.
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 1. turu ilk maçında Bellinzona'yı deplasmanda 4-3 yenmiş, Ali Sami Yen'de oynanan rövanşta 2-1 galip gelmişti.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39