• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

AVRUPALI GENÇLER TALAS’TA

AVRUPALI GENÇLER TALAS’TA
Avrupa Birliği Değişim Projesi kapsamında Türkiye’ye gelen 4 ülkeden 24 genç, Talas’a hayran kaldı. Bir hafta Talas’ta konuk olan gençler, “Objelerle hayallerimizin ilk adımı” konulu çini ve resim sergisinde dünya barışını anlattı.
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve Talas Belediyesi’nin ev sahipliğindeki proje için Talas’ta bulunan Polonya, İtalya, Romanya ve Hırvatistanlı 24 genç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım tarafından kabul edildi. Ziyarette konuşan Başkan Yıldırım, gençlerin bu tür projelerle birbirini tanımasının dünya gençliği adına umut verici olduğunu söyledi. Kültür, sanat ve sporla ülkelerin birbirini tanımasının önemine değinen Başkan Yıldırım, gençlere Talas ve Kayseri hakkında bilgiler verdi. Başkan Yıldırım, konuşmasının ardından gençlere kültür ve sanat eserlerinden oluşan çeşitli hediyeler verdi.
Bir hafta Talas’ta bulunan konuk gençler, dünya gençliğiyle ilgili kurdukları hayalleri çini ve resimde anlattı. “Objelerle hayallerimizin ilk adımı” konulu sergi Uluğbey Bilgi Evi’nde düzenlenen törenle açıldı.
Burada Polonyalı grup lideri, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ın yakasına ülkesinin ay ve yıldızdan oluşan Tarnobrzeg şehrinin rozetini taktı. Başkan Yıldırım, dünya gençliğinin birbirini tanıması için bu tür programların çok önemli olduğunu söyledi. “Karşılıklı olarak birbirimizi tanımaya ve anlamaya çok ihtiyacımız var” diyen Başkan Yıldırım, “Gençlerimizin ve dünya barışı için bunun son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Kültürlerimizi ne kadar çok tanırsak, birbirimize o çok değer verir ve saygı duyarız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Talas Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Murat Kalle, katkılarından dolayı Başkan Yıldırım’a plaket verirken, Başkan Yıldırım serginin açılış kurdelesini yabancı gençlerle birlikte “Hayırlı olsun” diyerek kesti. Sergide bazı yabancı gençlerin yaptıkları çinilerin üzerine Arapça kendi isimlerini yazmaları dikkat çekerken, gençler, dünya barışına sağladıkları katkı ve Talas’ta bulunmalarından duyduğu mutluluğu ifade etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39