• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

AVRUPALI KAYSERİLİLER, ÖZHASEKİ'Yİ ZİYARET ETTİ

AVRUPALI KAYSERİLİLER, ÖZHASEKİ'Yİ ZİYARET ETTİ
Avrupalı Kayserililer Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti. Ziyarette birlikteliğe dikkat çeken Başkan Özhaseki, bu tür birlikteliklerle yapılan lobi faaliyetlerinin önemini vurguladı.

Avrupalı Kayserililer Birliği Genel Başkanı Erdoğan Esen ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile bir süre görüştü. Birliğin, geçen yıl kurulduğunu ve 3 Mayıs 2014'te resmi açılışının yapıldığını ifade eden Erdoğan Esen, Avrupa'da bugüne kadar kurulmuş derneklerle dayanışma halinde çalışarak Kayseri ile Avrupa arasında bir köprü kurmak istediklerini söyledi. Avrupalı Kayserililer Birliği'nin genel merkezinin Köln olduğunu dile getiren Esen, birlik çatısı altında Almanya dışındaki ülkelerde bulunan derneklerin de yer aldığını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise bu tür birliklerin önemi üzerinde durdu. Birlikte olmanın devlet ve milletimiz adına da önemli olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Sizleri bir arada, parça parça olmayan bir yapıda görmek bizleri mutlu eder. Biz oradaki tüm hemşehrilerimize ayrım yapmaksızın sahip çıkarız. Sizlerin yapmış olduğu bu çalışma çok önemli. Farklılıkları fırsat bilerek ayrışmak geri kalmışlıktır. Ayrıca bu tür yapılanmalar aynı zamanda millet adına, devlet adına da bir lobi faaliyetidir. Biz lobi faaliyetlerinde maalesef geri kaldık. Böyle birliktelikler yurt dışındaki ülkelerde büyük bir baskı unsurudur. Başka milletlerin yurt dışındaki yapılanmalarının çok etkili olduğunu görüyoruz. Neden bizler de yapmayalım? Demek ki bu birlikteliklerden yoksunuz. Kendi değerlerimize karşı sorumluluklarımız var. Bu millete karşı borcumuzu ödemeliyiz. Bu yüzden biraz da bu tür işlere vakit ayırmalıyız. Sizler bu yolu açarsanız arkanızdan gelen çok olur. Unutmayın ki, kocaman bir alev küçük bir kibrit ile başlar" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39