• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

AYD Başkanı Burhan, medyanın sorunlarını Erdoğan'a iletti

AYD Başkanı Burhan, medyanın sorunlarını Erdoğan'a iletti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı buluşmada konuşan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, yerel medyanın sorunlarını iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği buluşmasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Hollanda'nın faşizan tutumuna rağmen, Hollanda'yı desteklediğini bildiren Almanya'yı sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Gerilim çıksın istiyorsanız, en büyük zararı siz görürsünüz. Dünyanın bir çok yerindeki Avrupalılar adım atamazlar" diyerek Avrupa'ya uyarıda bulundu.

c7hczn3wkaa_efl-002.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği buluşmasında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Biz Anadolu basınını, tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden biliriz. Anadolu basınını, darbe döneminde herkes susarken, konuşma cesaretinden biliriz.

Kıt imkanlara rağmen, fedakarlıkla yürüttüğü faaliyetlerinden biliriz. Ülkesine, milletine saygı duymayan kişilerin böyle bir faaliyetin içinde bulunması mümkün değildir.

Peki, sen Hollanda'nın yanında mısın, ben de halkımın ve hakkımın yanındayım.

"MANŞETLERLE ÇARPIŞARAK BUGÜNLERE GELDİK"

Yalanı, iftirayı, çamur atmayı marifet sananlara saygı göstermemiz mümkün değildir. Medeniyetimizi, tarihimizi yıkmaya çalışan basın organları gördük.

Manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik. Geçmişte, kimin iktidara geleceğini manşetlerle belirlemiş kişilerle çarpışarak bugünlere geldik. Amiral gemisi diye geçinenler "Muhtar bile olamaz" diye sürmanşet attılar.

"MUHTARLARIMIZI KÜÇÜMSEDİLER"

Bunlar muhtarları küçümsediler ama biz bu salonda sürekli muhtarlarımızla bir araya geliyoruz.

Bana diyor ki, "Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmaya bakın, sanki muhtarlara konuşuyorlar." Birleşmiş Milletler'dekiler, seçilmemiştir, atanmıştır.

Muhtarlar ise seçimle gelmiştir. Biz gücümüzü manşetlerden değil, sandıklardan aldığımız için bu çarpık zihniyete meydan okuyoruz.

Medya mensubu adı altında terör örgütlerine militanlık, ajanlık yapanlara asla taviz vermeyeceğiz.

MERKEL'İN "HOLLANDA'NIN YANINDAYIZ" AÇIKLAMASINA TEPKİ
Almanya, Benim Bakanımı arabada mahkum eden, atını, itini benim vatandaşımın üstüne gönderen Hollanda'nın yanında olduğunu açıkladı. Peki, sen Hollanda'nın yanında mısın, ben de halkımın ve hakkımın yanındayım.

AYD Başkanı Burhan, Anadolu medyasının sorunlarını Erdoğan'a iletti

Anadolu medyasının ilk defa bir cumhurbaşkanı tarafından kabul edildiğini belirten Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anadolu medyasına verdiği değer nedeniyle teşekkür etti.

Burhan, Erdoğan'ın zaman zaman yalnız olduğunu ifade etmesini hatırlatarak, "Siz millet için çalışmaya devam ettiğiniz sürece Anadolu medyası sizi asla yalnız bırakmayacaktır" dedi.

"Anadolu medyası her zaman milli iradenin yanında yer almıştır. Anadolu medyasından darbeci olmaz, Anadolu medyasından mandacı olmaz, Anadolu medyası Kurtuluş Savaşındaki Kuvay-i Milli'ye ruhuna sahiptir" diyen Burhan, Anadolu medyasının 15 Temmuzda dik durduğunu söyledi.

Sinan Burhan, Anadolu medyasının sorunlarına ilişkin, "Ulusal medya kanallarıyla yerel televizyon kanalları aynı uydu ücretini ödüyor. Bu yerel medyanın en büyük sorunudur.

Uydu fiyatlarının düşürülmesi en önemli talebimizdir. Radyocu kardeşlerimizin en büyük sıkıntısı telif haklarıdır. Telif ücretlerinin çok yüksek olması en büyük sorundur.

Hem gazete hem televizyon hem radyo hem de kurumsal internet medyasına kamu reklamı verilmesi zorunlu olmalıdır. Kamu kurumları reklam verirken yerel medyada vermelidir.

Verilen reklamın en az yüzde 10'u yerel medyaya verilmelidir. Bu kanunla düzenlenmelidir. Ayrıca internet medyasına ilişkin kanun düzenlemesi biran önce yapılmalıdır.

Anadolu Ajansı, Anadolu medyasına haber ve bilgi sunumunda ücret almamalı ya da ücretleri indirmelidir." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39