• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

AYDIN KALKAN TÜM KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN MASADA OLACAĞIZ

AYDIN KALKAN TÜM KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN MASADA OLACAĞIZ
2017 yılı Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı.

2017 yılı Toplu Sözleşme görüşmeleri başladı. 2018 ve 2019 yıllarını kapsayacak görüşmeler kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin ilgiyle takip ettiği tartışmalara sahne olacak.

2017 Toplu Sözleşme görüşmeleriyle ilgili Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube başkanı Aydın Kalkan açıklamalarda bulundu.

Aydın kalkan konuyla ilgili şu bilgileri verdi: Bir milyona yakın üyesiyle MEMUR SEN konfederasyonu, 426 bin üyesiyle Eğitim Bir Sen topsu sözleşme masasının memurları temsil eden  ve pazarlıkları yürüten sendika olacak.

Kayseri´de 22 bin Memur Sen ve 9 bin eğitim çalışanı ile bu görüşmelerde tüm üyelerimizin ve kamu çalışanlarının taleplerini en güçlü şekilde kamu tarafına aktaracağız ve kamu çalışanlarının haklı taleplerinin gerçekleşmesi için çalışacağız.

 3600 Ek Gösterge İstiyoruz.

Memurların ve eğitim çalışanlarının her dönem gündeme getirdiği en temel talep 3600 ek gösterge katsayısının verilmesidir.

Memurlarımız ve eğitim çalışanlarımız emekli olunca maaşları yarıya indiği için emekli olamıyor. 3600 ek gösterge verilirse kamu çalışanları ve eğitimciler emekli olabilecek ve atanmayı bekleyen yüz binlerce kadrolar açılmış olacak.

Kariyer Basamakları Sistemi Hayata Geçmeli

2006 yılında başlatılan ve 12 yıldır uygulanmayan öğretmenlerin kariyer basamakları sisteminin işlerlik kazanmasını istiyoruz.

Eğitim çalışanları devletin yönetmeliğinde bulunan fakat uygulanmayan uzmanlık, başöğretmenlik uygulamasını tekrar uygulamasını talep ediyoruz.

İnsanca yaşanabilecek bir zam oranı istiyoruz.

Eğitim çalışanları Türkiye´nin en zor bölgelerinde de hizmet üretmektedir. Enflasyona bağlı ücret artışları ülke gerçekleriyle uyuşmamaktadır.

Mutlaka enflasyon farkı ve refah payının olması gerektiğini söyleyen Kalkan 2018 için %10 + %6 zam, 2019 için %10 + %8 zam istediklerini taleplerini üç farklı alternatifle kamu kesimine sunduklarını anlatan Aydın Kalkan, Şu anda En düşük Devlet memuru maaşı 2405tl iken 2 yıl sonunda 3335tl olması istenmektedir.

Bu da 2 yıl sonunda yaklaşık %39 maaşlarda iyileştirme anlamına gelmektedir. Kalkan büyümeden pay istediklerini eğitim çalışanlarının diğer ödeme kalemlerinde iyileştirmeler beklediklerini anlattı. 

Aydın Kalkan, "okul müdürlerimizin nöbet ücreti sorununun çözülmesi, ek ders sistemindeki adaletsizlikler, sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı ders miktarı, vergi dilimi problemi gibi taleplerin karşılanması için sendika olarak tüm gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39