• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Aydın Kalkan:“Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan eğitimcilere özel hizmet tazminatı ödenmesi şarttır”

Aydın Kalkan:“Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan eğitimcilere özel hizmet tazminatı ödenmesi şarttır”
AYDIN KALKAN SARIZ'DA.

 Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın, Sarız’daki ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan eğitimcilere özel hizmet tazminatı ödenmesi şarttır” dedi. 
Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan ve Başkan Yardımcısı Abudder Elbey, Sarız ilçesinde bir dizi ziyarette bulundular. Aydın Kalkan ve beraberindeki Eğitim Bir Sen heyeti, Sarız’a atanan Kaymakam Ahmet Solmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kaymakamlık Ziyaretine Aydın Kalkan’ın Yanında Başkan Yardımcısı Abudder Elbey, Eğitim Bir Sen Sarız ilçe Temsilcisi Aydın Özdil, başkan yardımcısı Aykut Şahin de katıldı. Kaymakamlık ziyaretinde eğitimin sorunları ve eğitim çalışmaları üzerinde duruldu.
Kalkan Sarız’daki bazı okulların ücretli öğretmenlerle doldurulduğunu gördüklerini ve bu durumun eğitimin kalitesini düşürdüğünü belirtti. Aydın Kalkan, ücretli öğretmenlerin 30 saat derse girseler bile asgari ücret kadar ancak ücret aldıklarını bu şartlardaki bir öğretmenin faydalı olmasının beklenemeyeceğini belirtti.
Fizik, kimya ve biyoloji derslerinde kadrolu öğretmenin bulunmadığını bu durumun fırsat eşitliği ve eğitim kalitesi bakımından problem oluşturduğuna değinen Başkan Aydın Kalkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Taşra ilçelerde yaşanan bu sıkıntıların temelinde Milli Eğitim Bakanlığının uyguladığı standart ücret uygulamasının olduğunu düşünüyoruz, bakanlık, şehrin en merkezi noktasındaki çalışanla en zor şartlarda ulaşımı olmayan, barınma imkânları çok zor olan ve okulların fiziki imkanlarının yetersiz olduğu yerlerde çalışan eğitimcilere aynı ücreti vermemelidir. Şartların zorluğuna göre eğitimcilere ilave özel hizmet tazminatı ödenmesi gerekiyor.”
Kalkan ve beraberindeki heyet Sarız İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökhan Türkdönmez’i ziyaret etti. Ziyarette Sarız’ın eğitim durumu konuşuldu ve problemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Kalkan, Sarız Kaymakamı Ahmet SOLMAZ’ın ve Sarız İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökhan Türkdönmez’in Sarız’daki ücretli öğretmen problemiyle ilgili çözüm üretmek için çalıştıklarını fakat bu durumun yerel müdahalelerle çözülemeyeceğini bildiklerini ifade etti.
Kalkan ve beraberindeki Eğitim Bir Sen il ve ilçe yönetimi Yeşilkent İlkokulu ve Ortaokulunu, Sarız Anaokulunu, Sarız İlkokulunu, Sarız Çok Programlı Anadolu Lisesini, Sarız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ve Sarız Yatılı Bölge Ortaokulu'nu ziyaret edip eğitimcilerle eğitimin ve eğitimcinin gündemini değerlendirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39