• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

AYM Başkanı'ndan flaş Twitter açıklaması

AYM Başkanı'ndan flaş Twitter açıklaması
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç AYM'nin Twitter kararı hakkında flaş bir açıklamada bulundu. Haşim Kılıç:' Twitter hakkında idare Mahkemesi uygulamasını bekledik, kararımızı açıkladık' dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Twitter yasağının kaldırılmasını sağlayan kararın ardından ilk kez konuştu. Youtube yasağı, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, seçim sonuçlarına itiraz gibi gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Karara ilişkin eleştirilere, "Duygusal refleksler olabilir, anlayışla karşılıyorum" diyen Kılıç, AYM ile ilgili değişiklik tartışmalarına ilişkin olarak da, "Hiçbir endişe taşımıyorum. Yasa koyucu işstediği zaman istediği değişikliği yapabilr, biz de ona göre hareket ederiz" dedi.

Kılıç, Youtube yasağı ile ilgili olarak da konunun kendilerine geldiği zaman değerlendireceklerini söyledi.

AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın önemli açıklamaları:

Yasa koyucunun iradesidir, istediği zaman istediği değişikliği yapabilir, o değişiklik nasıl olacaksa biz de ona göre hareket ederiz. Anayasada açıkça AYM'ye birerysel başvuru yapılmadan önce bütün hukuk yollaırnın tüketilmesi gerekir. AYM bu sürecin bitmnesini öngörmeyebilir, beklemeyebilir. Sınırdışı eidlmekte olan bir insanın sınırdaki iken İdare Mahkemesi'ne başvurup buradan karar istemesi uzun bir süreci gerektirir, böyle bir durumda AYM ya da AİHM'e bu tür başvurular yapılır ve bu süreç beklenmeyebilir. Kanun yollarının tüketilmeden bu davaların görüşülmesi yapılır.

Haber alma özgürlüğü gibi olan böyle bir konuda telafisi imkansız şeylerin doğmaması için böyle bir uygulama yapılabilir.

"1 HAFTA BKLEDİK ANCAK..." 

AYM, 25 Mart'ta toplandı, saat 09.30'dan 12'ye kadar bütün kurul bu konuyu enine boyuna görüştü ve bu karar çıktı. Öğlen ara verdiğimizde televizyonlarda 15. İdare Mahkemesi'nin yürütümeyi durdurma kararı verdiği öğrendik, biz de aldığımız kararı uygulamadık. 1 hafta bekledik, ancak İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın uygulanmaması nedeniyle AYM bu kararı uygulamak zorunda kaldı, oybirliğiyle alındı bu karar.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI 

YouTube ile ilgili bize intikal etmiş bir dava yok.

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili herhangi bir düşüncem, kararım yok. Bunlar benim dışımda konuşulan şeyler"

Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın Twitter kararını 'gayrımilli' olarak değerlendirmesiyle ilgili "Biz evrensel hukuku uygulamak zorundayız. Verilen kararların, dini, milliyeti yoktu. Temel hak ve özgürlükler evrensel değerdir, bu kararlar gayrımilli diye tanımlamak yanlıştır, saygıyla karşılıyorum" şeklinde konuştu.

SEÇİM TARTIŞMALARI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, seçim sonuçlarına itirazlar hakkında, "Yüksek Seçim Kurulunun ne karar vereceğini bilmiyoruz. Böyle bir karar çıkarsa ve Anayasa Mahkemesine de başvuru olursa arkadaşlarımız oturur buna karar verir. Bir ülkede sistem çalışıyorsa bundan endişe etmemek lazım. Çeşitli itirazlar olabilir, çeşitli yanlışlıklar olabilir, ancak görünen o ki sistem çalışıyor. Bununla ilgili kurullar, kurumlar, görevini ve gereğini yerine getiriyor. Böyle bir durumda herhangi bir endişeye kapılınmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39