• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Ayten Gökçer'den darbeyi övdü VİDEO

Ayten Gökçer'den darbeyi övdü VİDEO
Ünlü oyuncu Ayten Gökçer, katıldığı bir televizyon programında, "Asker yanlış bir şey yapmaz." diyerek 12 Eylül darbesini savundu. ünyada en kansız müdahaleler bizdedir. 1-2 kişi gittiyse şükretmek lazım." diyen Gökçer, açıklamalarıyla prog
Ayten Gökçer, 12 Eylül darbesini de şu sözlerle savundu: 12 Eylül darbesi çok da kötü olmamıştır. Çünkü Türkiye'de çok kötü şeyler oluyordu. Can güvenliği yoktu. Halk asker gelsin diye bekliyordu... Bir çok ülkenin başına korkular getiren bir ülkeyiz biz. Bizim yükselmemiz Amerika ve Avrupanın işine gelmiyor. Hep başımıza bir kürek vurmak istiyorlar.


"ASKER DÜŞKÜNÜ BİR SANATÇIYIM"
"Atatürk'ün bize bıraktığı ülkeye sahip çıkmıyoruz." diyen Ayten Gökçer, şehitlere çok üzüldüğünü ve her gün ağladığını söyledi. Gökçer sözlerine şöyle devam etti: Ben çok asker düşkünü bir sanatçıyım. Benim yanımda askere hiçbir şey söylenemez. Askere laf söylendiği zaman kendimi kontrol edemiyorum. Harp görmemiş bir nesil olduğu için insanlar Türkiye'nin üzerinde ne oyunlar oynandığını bilmiyorlar... Balyoz davasını çok yanlış buluyorum. Ben askerlerin Türkiye'ye zarar getirecek bir şey yapmak için toplandıklarına hiç inanmıyorum. Darbe planladıklarını söylüyorlar, kim bunu ispat edebiliyor? Bu kadar zamandır içerideler.


"DARBE OLMASINA ÜZÜLMEDİM"
Askerin sağduyusuna her zaman inandığını söyleyen Ayten Gökçer, "Darbe olmasına üzülmedim. Binlerce çocuk perişan olmuştu ortada. Tarihe bakarsanız en kansız müdahaleler Türkiye'dedir. Diğer ülkelerin tarihine bakın, bir gecede omuz üstünde baş bırakmıyorlar. Bizde müdaheleler, "Buyrun şu adaya, buyrun Yassıadaya" diye geçmiştir." diye konuştu. Balçiçek İlter'in "Ama biz de Başbakan asmışız." diye araya girmesi üzerine ünlü oyuncu, "O da büyük bir yanlış ama 1-2 kişi gittiyse bu devirde yine de şükretmek lazım. Dünyadaki diğer müdahelelere bakın bir de." dedi.


"DARBENİN SIRASI GELMİŞ Kİ YAPILMIŞ"
Evren ve Şahinkaya'nın yargılanmasına da değinen Gökçer, "İnsanların yargılanması beni sevindirmez." dedi.. Gökçer şöyle konuştu: Darbenin sırası gelmiş ki yapılmış. Bazı insanlar da evlatlarını kaybediyordu o dönemde. Ordunun işi gücü yok, "Gelin darbe yapalım." mı diyor? Ülke bir yere doğru gidiyorsa Türkiye'nin üzerinde oynana oyunların da tesiri var. Dış güçler de buna çanak tuttular. Biz birlik olmazsak, Atatürkümüzün bize hediye ettiği bu ülkeyi çok yanlış yerlere götürebiliriz.


"SANATÇI OLARAK NE VAZİFE VERİLİRSE YAPARIM"
Bizim askerimiz çok mükemmel. Pırıl pırıl çocuklar ölürken ben darbeye nasıl "yanlış" derim. Ucu kaçmıştı bu işin. Halk bu müdaheleyi bekliyordu... Ben bu memleketin çocuğuyum, ilkelerime ve Atatürküme çok bağlıyım. Beni bu düşüncelerimden kimse caydıramaz. Ben Atatürk Türkiye'sinin çocuğuyum. Bir sanatçı olarak vazifem neyse çağrıldığım zaman onu yaparım. Benim için önce ülke gelir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39