• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Bahçeli 'Erdoğan Cumhurbaşkanı olamayacak'

Bahçeli 'Erdoğan Cumhurbaşkanı olamayacak'
MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Devlet Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde seçimleri kazanmayacağını söyledi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olamayacağını savundu.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasının satırbaşlarını paylaşıyoruz.


Bahçeli'nin konuşmasını canlı yayınla da haberimizin içindeki ekrandan takip edebilirsiniz.

Devlet Bahçeli konuşmasına TBMM'nin 94'ncü kuruluş yılını kutlayarak söze başladı.

TBMM'nin açılması Cumhuriyet'in ilanına ilişkin süreçleri oluşturan bir başlangıç olmuştur. Herkes bilmelidir ki ilk meclis gönülleri birleştirmiştir. İlk Meclis farklı görüşleri aynı mübarek amacın kutsal bir parçası olarak yoğurmuştur.

Ayrımcılığa pirim vermeden, ortak ülkülerde söz kesmiş ant içmiştir. Devrin olumsuz ve ağır şartlarını düşününce TBMM'nin tarihi ağır bir görevi üstlendiğini söyleyebiliriz.

Düşman toplarının sesi Ulus'tan duyulmuş, toplar Polatlı'ya kadar dayanmıştır. TBMM'nin TC'nin müjdesidir. Bugün ise olgunluk çağına gelmiş, rüştünü ispatlamış bir devlet var.

Yeni bir Mondrosçu bir akım vardır. Yeni Türkiye çekilen çileleri yok saymak, şehitlerin ruhlarını incitmektir. Yeni Türkiye yabancı beslemelerinin laflarıdır. Yeni Türkiye ihanet projesidir. Bir devleti yenilemek, eksiğini gidermek başka bişey yeni bir düzen kurmak başka bir düdüğü örttürmektir.

Başbakan'ın yeni Türkiye'si TC'nin ölüm fermanı hazırlama ahlaksızlığıdır. Başbakan, İlk Meclis'ten örnekler vererek bölücü niyetlerine kapak arayacaktır.



23 Nisan Başbakan Erdoğan'ın anti tezidir. Fes takanla da kalpak giyen de yan yanadır. Şeyhi, tarikat ehli, sanatçısı, askeri, memuru, işçisi, çiftçisi hep bir aradadır.

Liberali, Bolşevik meraklısı Milliyetçisi hep birlikte çalışmıştır. Sosyal sınıfları ne olrsa olsun kurtuluşa inanmış, milli ve manevi değerleri örtüşmektedir. İlk Meclis Cumhuriyet'ten öncesi en büyük başarıdır.

Başbakan yeni bir düş arayorsa önce suyu çıkmış vicdanını gözden geçirmelidir. Bizim eski diye vazgeçeceğimiz bir şey yoktur. TC hem yenidir hem de tarih kadar eskidir. TC en sağlam köprüdür. Hilal ve yıldız bir şanlı tarihin bağımsızlık sembolüdür. Erdoğan bilmelidir. Ne dünümüzden vazgeçeriz, ne de yeni türkiye oyununa geliriz.

Ne Ankara'ya yüz çeviririz ne Malazgirt'ten ne de Söğüt'ten vazgeçeriz. Biz Erdoğan gibileri elinin tersiyle itmeyi başarmış bir milletiz.

Yeni Türkiye diyenler önce kendi kirlerini temizlemelidir. 23 Nisan münasebetiyle şunu hatırlatmak isterim: Yarınların güvencesi çocukları mutlu yetiştirmek bizim en büyük görevimizdir. Milletimize, tarihimize milli emanetlere ve TBMM'ye sonuna kadar sahip çıkacağız.

İlk Meclis'in tüm üyelerini şükranlarımla anıyor, hepsine rahmetdiliyorum. Çocuklarımızın bayramını kutluyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Türkiye'nin gidişatı hiç hayra alamet değildir. Yakın vadede bir dizi sıkıntı yaşanacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye'nin ana gündem maddesidir. YSK'nın kararına göre Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos ikinci turu ise 24 Ağustos'ta yapılacaktır. Teesüfle takip ediyoruz ki sanki Cumhurbaşkanı değil AKP'nin genel başkanı seçilecek. Şu işe bakın ki, Cumhurbaşkanlığı seçimine 110 gün kala sandıklar kurulmuş, oylar verilmiş sonuç belilenmiştir. 110 gün sonra yasal zorunluluğun icabı yerine getirilecek.

AKP Cumhurbaşkanlığını tekeline almış, mızmızlanarak kimseye yar etmek demektir. Demokrasilerde hiçbir seçimin sonucu baştan belli değildir. Kimin sandıktan çıkacağına kesin gözüyle bakmak demokrasiye ihanettir. 12'ncü cumhurbaşkanının kim olduğuna AKP'nin organları değil aziz milletimiz söyleyecektir. Saray soytarılığı yapanların milli iradeye saygısızlık yapmaktadır. Seçim sonuçlarını tahmin eden ahmakların insan içine çıkamaycağı günler yakındır. 

Bu tartışmalar Erdoğan'ın kontrolünde servis edilmiştir.

Sayın Gül'ün açıklamaları tam olarak yerini bulmamıştır. Sayın Gül sürpriz üstüne sürpriz yaşamakta aldatılmışlığı yaşamaktadır. İkili bir türlü buluşup da karara varamamıştır. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı'na çok heveslidir. Adaylık sürecine sağlak gerekçeler üretmektedir. Kader ortaklığı yaptığı Gül'ü de havuz medyası marifetiyle alttan alta rencide etmeye başlamıştır. Sayın Gül'e etkili bir blokaj yapılmaktadır. Borcumuzu ödedik aradan çekilsin, Gül buna saygı duyar gibi kulisler üretilmektedir.

Erdoğan kararını çoktan gelmiş, prosedürleri yerine getirmektedir. Gül'ün karşısına çıkmadan düzeni kurmak istemektedir. Önüne takoz koymak için çalışmaktadır.

Cumhurbaşkanı'nın koşan terler bir kişi olması tanımlaması Gül'ün başarısızlığını yüzüne vuran bir terbiyesizlik yapmıştır. Demek ki son 7 yıldır yetkilerini kullanmaktan bir haber bir kişi Çankaya'da oturmaktadır. Erdoğan'ın sözlerinden çıkan sonuç burdur.

Abdullah Gül 'kimse cebimde demesin' desede Erdoğan çoktan kararını vermiştir. AKP'nin başına kimin geleceğini, Başbakanlık için kimin olacağını hala netleştirememiştir. Parti içinde de bir uyum sağlanamamıştır. Bu polemiklerin alayı varsayımdan ibarettir.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLMAYACAK

Cumhurbaşkanını aziz türk milleti seçecektir. İktidar ibresinin hangi partiyi göstereceğini milletimiz tayin edecektir. Erdoğan çok erken başlamıştır.Başbakan boş yere hayal kurmaktadır. 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan olmayacaktır. Devletin kurum ve kuruluşlarını örselemiş birinden nasıl Cumhurbaşkanı olacaktır. TC'ye nefret duyan hastalıklı bir ruhtan nasıl cumhurbaşkanı olacaktır. Kanundan kaçan, 12 yıldır Anayasa suçu işleyen, haset ve haraket ehli birisinden cumhurbbaşkanı nasıl olur?

12'nci cumhurbaşkanı Meclis'in önünde yemin edecektir. Bu yemin bellidir. Şimdi herkes elini vicdanına koysn. Objektif bir şekilde kalbinin ve aklının sesini dinleyecek düşünsün. Bu yemin Recep Tayyip Erdoğan'a yakıştı mı? Hadi bu yemini etti. Bu yemine sadık kalacağını yandaşları dışında kimler garanti edecek?

Erdoğan hangi yeminini tuttu ki bunu tutacak. İlkelerini çiğneyerek 12 yılı adımlamıştır. Cumhurbaşkanı önce Türk milletini zihnen ve ahlaken kabul edecektir, saygı duyacaktır. Mustafa Kemal'e ayyaş diyen birisinden Gazi'nin emanetine liyakat çıkmaz.

Recep Tayyip Erdoğan'dan eş başkan olur, belediye başkanı başbakan olmuştur ama Cumhurbaşkanı olamaz!

Türk milleti ancak kendisini Başbakanlık'a kadar rıza göstermiştir. Bundan sonra gidip oturacağı tek yer Yüce Divan'daki sanık sandalyesidir.

12. Cumhurbaşkanlığı'na pırıl pırıl, değerli bir arkadaşımız aday olacaktır. Başbakan Erdoğan tüm hesaplarını başkan olmaya göre yapmıştır.

Abdullah Gül kardeş kazığı yemiştir. AK Parti Haziran ayına kadar seçim sistemini değiştirip AKP'yi avantajlı hale getirmeyi ümit etmektedir. AKP'nin 2015 sonuçlarına göre ya Başkanlık sistemine getirecek ya da avcunu yalayacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39