• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Bahçeli: Hırsızlar dışarıda gezerken

Bahçeli: Hırsızlar dışarıda gezerken
MHP Lideri Devlet Bahçeli, koalisyon hesaplarının yapıldığı şu günlerde sert açıklamalarını sürdürdü.

MHP lideri Devlet Bahçeli, koalisyon senaryolarının konuşulduğu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı topa tuttu. Erdoğan için, “Ya Anayasal sınırlarına çekilmeli ya da istifayı gündemine almalıdır. Başkanlık sevdası duvara tosladı. Bundan sonra Erdoğan için iniş ve gerileme vakti” dedi. MHP’nin yayın organı Etik Haber’e konuşan Bahçeli şu mesajları verdi:

“KOALİSYON KORKUSU SAÇMA”

Koalisyondan korkulması saçmadır. Türkiye hükümetsiz kalmaz, aksine sebep olanlar, hesap vermekten kaçamaz. Bize göre koalisyonu için en doğru partiler AKP ile HDP’dir. Yıkım ve çözülme sürecinde yıllardır yan yana duran AKP ve HDP’nin bir hükümet oluşumuyla bir araya gelmeleri siyasi tutumlarına ve sürdürülen müzakerelerin doğasına uygundur. Buyursunlar bir araya gelsinler.

“AZINLIK HÜKÜMETİ”

Azınlık hükümeti formülü sonuçsuzdur ve doğru değildir. MHP olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Ama önce AKP geçmişiyle yüzleşecek, 13 yıllık enkazın hesabını verecek.

“ÜÇ-BEŞ KOLTUK UĞRUNA”

Hırsıza, haine karşı bizimle yürür müsün diye sorduğumuzda evet diyen milyonlarca Türkiye sevdalısını üç-beş koltuk için hayal kırıklığına nasıl uğratalım? Bu vebale nasıl ortak olalım? İhanet ve soygunların telafisi yapılmadan, buna dair garanti ve teminat verilmeden MHP koalisyona razı olmaz, bu oyuna gelmez, tuzağa düşmez. Süreç ihanetine kol kanat gerenlerle birlikte olamayız.

“ÖNCE YOLSUZLUK HESABI”

Rüşvet ve yolsuzluğa adı karışanlardan hesap sorulmadan ya da bu uğurda samimi eğilim gösterilmeden koalisyonun adını dahi anmayız. Hırsızlar dışarıda gezerken biz hükümet sıralarında oturacağız öyle mi? Rüşvetçiler, vakıf adı altında tahsilat büroları açanlar saltanat sürerken biz koltukları dolduracağız öyle mi? Türklük ve Türk milleti süreç ihaneti tarafından cendereye alınmışken biz kırmızı plakalarla gezeceğiz öyle mi? Yok böyle bir dünya!

“KAFASINDA SEÇİM VAR”

Kim çaldıysa, kim rüşvet yediyse, kim  hıyanete ortak olduysa, kim suç işlediyse, kim milletimizin bekasına zarar verip fitne çığırtkanlığı yaptıysa hesabını versin. Çok şey mi istiyoruz? Erdoğan kafasında çözümsüzlüğün zeminini oluşturup, sonra da muhalefeti suçlayarak Türkiye’yi tekrar seçime götürmenin planlarının yattığından kuşku duymuyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39