• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

BAHÇELİ KABATAŞ OLAYINDA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ

BAHÇELİ KABATAŞ OLAYINDA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu...

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın hain açıklamasını hatırlattı ve çözüm sürecine değinerek “Aynaya bakarsan haini göreceksin” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündemi ekonomi, yolsuzluk iddiaları, dış politika, çözüm süreci olan Bahçeli, bu madeler üzerinden hükümete ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Çözüm sürecine yönelttiği eleştirilerin ardından Bahçeli, 'Bu Başbakan ki paralel yapılanma ezberleriyle milletin aklını karıştırırken, Türkiye çatır çatır bölünmektedir. Özerklik provalarına her gün yenisi eklenirken, Başbakan hala ona buna hain demektedir. Başbakan hain arıyorsa, masada pazarlık yaptıklarına, Türkiye'yi satmaya hazırlandığı mihraklara; bunlar da yetmiyorsa boyunca bir ayna bulup ona bakmalıdır. O aynanın karşısına geçtiğinde emin ol ki orada haini göreceksin” dedi. 

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satırbaşları...

Toplumsal huzurumuzun dört bir koldan saldırıya uğradığı bir ülke manzarasını yaşıyoruz.Ülkemizin, yolsuzluk dalgasıyla yüz yüze kaldığını acıyarak görüyoruz. Milletimiz uzun yıllardır ekonomik darboğazlıkla mücadelesini yorgun argın sürdürmektedir. AKP hükümeti abuk sabuk işlerle oyalanmaktadır. Emeklimiz perişandır, esnafımız şikayetçidir, memurumuz dert küpüdür, işçimiz ümitsizdir, çiftçimiz hepten sıkıntılıdır. Milyonlarca vatandaşımız kazanda pişirip, kapağında yemektedir. Başbakan hükümeti ekonomide iflas bayrağını dünden çekmiştir. AKP hükümeti kürsel ekonomik lobileri memnun etme üzerinde sanal bir saadet zinciri kurmuştur. Türkiye'de herkes borçlu herkes sorunludur. 2012'de 698 kişi borçluyken 2013'te bu sayı 1 milyon 82 bine ulaşmıştır. Bir diğer sorun ise işsizliktir. TÜİK bir hata yapmamışsa açıklanan son işsizlik rakamları felaketin habercisidir.İşsiz gençlerimizin adı Sümeyye ve Bilal Erdoğan değildir, onların ayakkabı kutuları bile yoktur. Çünkü onların Tayyip Erdoğan gibi babaları yoktur. Evlatlarımızın başını sokacakları bir evi yokken Erdoğan kzıına villa siparişleri vermektedir. Başbakan için varsın Türk gençliği işsiz kalsın. Bu zihniyete göre önemli olan bakan çocuklarının geleceklerinin güvence altına alınmasıdır. Ve oğlunun Bilo Ağa'ya terfi etmesidir. Gençlerimiz merak etmesin Tek yol tek çare tek ümit MHP'dir. Tek başına MHP iktidarı her meseleyi kökünden çözecektir. Hiç kimse umutsuz olmasın. MHP 45 yıllık tecrübesi Türkiye'yi rüşvetten kurtaracak, oyunları bozacaktır.

AK PARTİ'NİN PLANI İŞLEMEDİ

AKP uluslarası ilişkilerde de tutunacak dal bulamamıştır. Dış politikada AKP'nin hiç planı işlememiş, hiç bir projesi dikiş tutmamıştır. Türkiye artık yanıbaşındaki hadiselere bile yön vermeken uzak bir ülke haline gelmiştir. Esad rejimi işkencelerine süratle devam etmektedir. İnsan avına çıkan cellatlar kan dökmektedir. İkinci Cenevre Konferansı da sonuç vermemiştir. Suriye'deki puslu ortam en çok terör gruplarının ekmeğine yağ sürmüştür. PKK özerklik ilan etmiştir. IŞİD örgütünü Iraklı Türkleri hedef alması caniliktir. Başbakan cinayetleri yalnızca seyretmektedir. Kaybettiğimiz her Türkmen kardeşimiz bizim bir kardeşimizdir. Erzurumlu dadaşımız neyse, Kerkük'lü Türkmenimiz odur. 

Yıllar geçse de siyasi iktidarlar değişse de Kürdistan konusu gündemdeki sıcaklığını hiç kaybetmemiştir. Bugün hükümetin ilerlemekte ısrarcı olduğu tehlikeli yol, bizi ateş çemberiyle başbaşa bırakmaktadır. Bölücü heveslere cesaret vermek ve daha vahimi bunlardan medet ummak tarihi bir ihanettir. Başbakan bu ihanette dolu dizgin ilerlemektedir. Irak'ın kuzeyine kurulan peşmerge yönetimi, Kürdistan'ın ilk etabı olmuştur. Şimdi gözler Türkiye'ye dönmüştür. İmrali canisi bilbordlarda sergilenmiştir. Başbakan rüşvet ve yolsuzluk sürecine kendisini yalnız bırakmayan Öcalan'a şükranlarını sunmuştur. Meclisteki PKK'lılar İmralı'nın yolunu tutmayı sürdürmektedir. Meclisteki PKK'lılar müzakere bakanlığı kurulmasını isterken, affı daytmışlardır. AKP hükümeti ise bu PKK taleplerini bunu halka anlatamayız diyerek zamana yaymıştır. Geldiğimiz aşamada PKK, AKP, BDP emel birliği yapmış, hain yüzler gün yüzüne çıkmıştır. Anlayacağınız şerefsizlik dizboyudur. Rezalette tüm eşikler aşılmıştır. Bu Başbakan ki paralel yapılanmadan bahsederken Türkiye çatır çatır bölünmektedir. Başbakan hain istiyorsan Trükiye'yi satmaya hazırlandığın mihraklara uzani Boyunca bir ayna bul karşısına geç emin ol ki orada haini göreceksin.

İMRALI CANİSİNİN ÖZGÜR KALMASI SAĞLANACAK

AKP'ye oy vermiş kardeşlerime buradan sesleniyorum. Türk kavramının engellenmesine yöenlik girişimler çoğalacak, İmralı canisinin özgür kalması sağlanacaktır. Başbakan özerkliği oldu bittiye getirecektir. Yasal ve anayasal düzenlemelerle Türk milleti özerkliklere ayrılacaktır. Milli kimliğimizin dinamitlenmesi için her alçaklık sahnelenecektir. AB'nin dayatmaları önemüzdeki günlerde daha da artacaktır. İmralı cansiinin tehditvari sözleri yapılan kanlı hesapların varlığına işarettir. Biz bin yıllık kardeşlikte söz kestik karar verdik, biz bu şekilde Türk milleti olduk.Etten duvar olmaktan çekinmeyiz, korkmayız.

30 Mart ihanetin, çürümüşlüğün, dananın kuyruğunun kopacağı bir an olacak ve sandıklar Türk milletinin ayağa kakışına şahit olacaktır. Rüşvet AKP'yi karartmıştır. Esasında Başbakan'ın insan içine çıkacak yüzü kalmamıştır. Başbakan'ın yolsuzluk örneği tam bir kara mizah örneğidir. Başbakan devletin kasasında parasının olmadığını savunmaktadır. Hakikaten bu Başbakan şakacı biri olup çıkmıştır. Devlet soyan devlet arazilerini parselleyen birisine dünyanın her tarafında hırsız ve hortumcu denmektedir. Başbakan'ın yakınları soyguncu değil midir? Etiler'deki Polis Okulu arazisi gerçeği yolsuzluk değil midir?Başbakan'ın Etiler Polis Okulu için Belediye Başkanı'na emir vermesi yolsuzluk değil midir? Bakanın 'Senin önüne yatarım' demesi yolsuzluk değilmidir? Kimlerin yatacağı bellidir. Bir bakan düşünün ki çantaların içinde gelen paralara tamah etsin, doğru bir işi olmasın ne kadar hırsız varsa etrafına toplasın. Başbakan münafıkların koruyucusudur.

ERDOĞAN OĞLUNU TAM KORUMAYA ALDI

Başbakan oğlunu tam korumaya almış, dokunulmazlıkla ödüllendirmiştir. Erdoğan ve partisi yargıya operasyon yapmıştır. HSYK düzenlemesi bunun en büyük delilidir. HSYK kanunu meclisyte dökülen kanlar eşliğinde kabul edilmiştir. Bu şiddet sahnelerini kınıyorum. Başbakan HSYK'yı onaylarsa yargı tamamen hükümete bağlı olacaktır. HSYK yeni haliyle daha da iktidara rehin düşecektir. Sayın Gül yetkisini kullanmalı devletin ve halkın selametini düşünerek hareket etmelidir. O teklif Köşk'ten dönmelidir. Aksi takdirde tehlikeler çok büyüktür. Başbakan demokrasiyi darbelemekte, adaleti yok etmekte, hukuku kurşuna dizmektedir. Bu kapsamda görüşülecek AKP teklifinde özel mahkemelerin kaldırılması amaçlanmaktadır. 

KABATAŞ OLAYI

Kabataş'taki kardeşimizin dövüldüğü uzunca süre yandaş basın tarafından gündemde tutuldu. Başörtülü bir kardeşimizin bebeğiyle birlikte sanki işkenceye tutulmuştu. Başbakan bu konuyu günlerce ağzında sakız gibi çiğnemiştir. Kamera görüntülerei ortaya çıkmış, sanıldığı gibi bir olay olmadığı ortaya çıkmıştır. Başbakan çıkıp Türk milletinden özür dileyecek midir? Mertçe yanlış yaptım diyebileck midir? Başbakan rüşveti başörtüsüyle saklayacağını hesap ediyorsa, yanıldığını çok yakında anlayacaktır. Biz tüm hanımefendileri nifak saçanlara karşı tavır almaya davet ediyoruz. Başbakan yeterince çekirge gibi sıçramıştır. 

Seçimlere çok az bir süre kalmıştır. Parti olarak siyasi çalışmarımızı sürdürüyoruz ve partimize ilgiyi yakından görüyoruz. Şimdi artık tüm mesaimizi seçim çalışmalarımıza verme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki parti grup toplantılarına bu nedenle ara veriyoruz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39