• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Bahçeli: Taşıma insanlarla miting yapıyorlar

Bahçeli: Taşıma insanlarla miting yapıyorlar
Hükümete yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklenmeyi sürdüren MHP'li Bahçeli, "Şimdi taşıma insanlarla bol bol miting yapıyorlar. Gelenleri üst üste koyup miting yapıyorlar, montaj orada" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 ilçeyi kapsayan İzmir programının ikinci gününe Bornova'dan başladı. Vatandaşlar ve STK temsilcileriyle kahvaltı yaparak sohbet eden Bahçeli, daha sonra Kemalpaşa ilçesine geçti. Burada vatandaşlara hitap ederek, iktidara yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklenmeyi sürdürdü. Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmaya da atıfta bulunan Bahçeli, "Birçok para alışverişi evden eve, bazı şirketler olur, evden eve nakliyat diye, kargo şirketleri, büyük veya küçük yazıyor üzerlerinde. Bunlar da evden eve para taşınır diye şirket kurmuş. 'Aman, evde ne varsa sıfırlayın.' diyorlar." şeklinde konuştu.

MHP İzmir Büyükşehir ve Kemalpaşa belediyeleri başkan adaylarını tanıtan Genel Başkan Bahçeli, 16 olan büyükşehir sayısının 30'a çıktığını hatırlattı. Konuşmasının başında seçimlere büyük önem verdiklerini söyledi. Seçimlere 26 gün kaldığını belirterek partililerden bu günleri iyi değerlendirmelerini isteyen Bahçeli, seçimlerin güvenli yapılabilmesi için sandık uyarısında bulundu. Mazeret ileri sürmeksizin sandığa gidilmesini isteyen Bahçeli, "Sandığa ulaştığımızda, dünya görüşümüze paralel olarak hizmetlerine inanacağımız, tercihlerinizi en haklı biçimde oylarınızı vermelisiniz. Akşam üzeri sandıklar açıldığında her partinin sandık kurullarında görevli olanlara büyük görev düşmektedir. Sandığa sabah erken saatlerde gitmeli, oy verme anında orada olmalı ve oy sayımı sonuna kadar ayrılmamalıdır. Oylarda herhangi bir hile oluşmaması, çalıntı oylara fırsat verilmemesi için gözünü dört açmalı ve her şeyi gözetimi altına almalıdır. Geçmiş dönemlerde gördüğümüz olaylardır. Bir an düşünelim, Kemalpaşa'da görevli arkadaşlarımdan biri, sorumluluğu taşımaz ve kahveye gidip akşamı orada ederse o sandıkta bir partiye sözgelimi 11 oy çıkmıştır, görevlilerin olmadığı ortamdan yararlananlar, 11'in sağına soluna 1 yazarak 111 yapabilir. Hileyle bunu yapabilir. Belediye seçimlerinde 1 oyla da kazanma, 1 oyla da kaybetme söz konusudur." dedi. Seçim sonuçları ilan edildiğinde, hile olduğu anlaşıldığında itirazlar olacağını kaydeden Bahçeli, bu durumun yaşandığı yerlerde sosyal barışın tehlikeye gireceğini, insanların birbirlerine küseceğini ve kırılganlaşacağını söyledi.

AK Parti'nin 11 yıldır tek başına iktidarda olduğunu belirten Devlet Bahçeli, bu sürede birçok sosyoekonomik meselenin çözülemediğini, çiftçi, esnaf, memur ve işsize kadar bütün sosyal dilimlerin hiçbirinin refah seviyesi arttırılamadığını iddia etti. Bahçeli, "Sosyal dokumuz parçalanmakta, milli ve üniter yapımız sarsılmakta, toprak bütünlüğümüz tehdit altına girmekte, toplumda sosyal barış sağlanamamaktadır. İktidarın 11 yılda başarısız olduğu görülmektedir." dedi. İktidarın hakim olduğu televizyonlarda, Türkiye'nin yakından tanıdığı, AK Parti'nin beslemesi aydınların Türkiye'yi toz pembe gösterdiğini öne süren Bahçeli, meselenin muhatabı olan vatandaşların bunun mukayesesini yapacağını söyledi. İktidarın süresinin dolduğunu, siyasi ömrünün tükendiğini savunarak, "Bu iktidardan artık gelecek umudu kalmamıştır. Bu seçim döneminde Sayın Başbakan ve diğerleri olsun, hiç ekonomik sorunlar üzerinde duruyorlar mı? Türkiye'nin temel sorunlarının çözümü için bir programları var mı? Bunlardan hiç bahsediliyor mu? Şimdi taşıma insanlarla bol bol miting yapıyorlar. Gelenleri üst üste koyup miting yapıyorlar, montaj orada." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39