• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

Bahçeli türk Futbolu Şaibeden Kurtulmalı

Bahçeli türk Futbolu Şaibeden Kurtulmalı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Siyasetin çekim alanına kapılan Futbol Federasyonunun önünde, çok ciddi haysiyet ve itibar sınavı bulunmaktadır.
Öncelikle devam eden soruşturma sürecinin eksiksiz ve meselenin bütün yönlerini kavrayan bir içerikle sonuca kavuşturulması ve Türk futbolunun maruz kaldığı şaibeden bir an önce kurtarılması acilen gerçekleştirilmelidir. Sporun centilmenliğine, rekabetine, ahlakına ve hoşgörüsüne sığmayan tavırların ve ilişki ağlarının net olarak tespiti yapılarak konunun daha fazla sürüncemede kalmaması sağlanmalıdır'' dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türk futbolunu derinden etkileyen son gelişmelerin dikkatleri fazlasıyla üzerine çektiğini belirterek, şike iddiaları ve teşvik primi kapsamında Türk sporunun içinden çıkılmaz tehlikeli bir alana girdiğini savundu. Konunun uluslararası zemine taşınması ve FİFA'nın da müdahil olmasının Türk futbolundaki sorunların geniş bir çevreye yayıldığına işaret ettiğini dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

''Milyonlarca insanımızın gönül verip desteklediği asırlık kulüplerimizin tartışmaların odağında yer alması meselenin nasıl bir boyut kazandığını açıkça göstermektedir. Türk sporundaki travmanın, kulüp yöneticileri ve sporcuları hedefine alan tutukluma ve gözaltına alma girişimlerinin futbol ligine duyulan güvene ve bundan sonraki müsabakaların inandırıcılığına büyük darbe vuracağı ortadadır.

Mazileri yüzyılı aşan kulüplerimizin muhatap oldukları sancılı süreçten çıkmaları ve gerçeklerin berrak bir biçimde ortaya çıkarılması milletimizin en büyük beklentisi haline gelmiştir. Ayrıca suçu sübut bulmamış kimselerin yargısız infaz girişimleriyle hedef haline getirilmeleri konuyu daha da çıkmaza sokacaktır. Nitekim gizli yürütülmesi gereken adli ve idari soruşturma safahatının tamamlanmamış olmasına rağmen, bazı futbol kulüplerinin, sporcuların ve yöneticilerin peşinen suçlu gösterilmesi doğru, adil, hukuki ve insani olmamıştır.''

-''SPORLA SİYASET ARASINDAKİ HASSAS MESAFE''-

Bahçeli, teşvik pirimi ve şike iddialarıyla ağır yara alan Türk futbolunun bütün şüphelerden arındırılması ve köklü kulüplerin üzerinde dolaşan kara bulutların dağıtılmasının başta hükümet ve federasyon olmak üzere ilgililerin sorumlulukları arasında olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Eğer bugünkü sorunların altında sporun siyasi emeller uğruna kullanılmasının sinsi niyetleri de bulunuyorsa, AKP hükümeti bunun vicdani ve ahlaki hesabını asla veremeyecek, vasat bulan büyük vebalden kesinlikle muaf olamayacaktır. Bu itibarla AKP hükümeti Türk sporunun içler acısı halini samimi ve dürüst bir şekilde değerlendirmeli, sporla siyaset arasındaki hassas mesafenin ihlal edilmemesine azami derecede dikkat etmelidir. Türk futbolunun sportmenliğe aykırı manzarasının aklanması, ahlak temellerine tekrar oturması, şiddetten korunması ve temiz sporun hayata geçmesi iktidarın yapması gereken öncelikli görevleri içerisindedir.

Milliyetçi Hareket Partisi Türk sporundaki gelişmeleri yakından izlemekte, gerekli notlarını günü gününe kaydetmekte ve Türk futbolunun tekrar ayağa kalkması için lazım gelen tedbirlerin bir an önce alınmasını beklemektedir. Aksi takdirde Tür
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39