• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A DESTEK

BAHÇELİ&#39DEN ERDOĞAN&#39A DESTEK
Bahçeli'den Erdoğan'a şartlı destek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Ekim'de dolacak sınır ötesi operasyon için tezkere izninin meclis kararıyla uzatılması gerektiğini, terörle mücadelede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı olması halinde yanında olacaklarını belirtti.

Bahçeli, Osmaniye Belediyesi tarafından Eski Fıstıkçılar Çarşısı'nın bulunduğu yere yaptırılan yeraltı otoparkı ve Meydan Projesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin her alanda geriye giden istikrarsız bir yapıya büründüğünü savundu.
Hükümetin izlediği iç ve dış politikanın, artan ölçekte kriz ve kaos üreten bir duruma geldiğini ifade eden Bahçeli, vatandaşların AK Parti'nin ''kontrolsüz, günü birlik, sahte çıkışlarıyla'' tedirgin ve gergin bir halde olduğunu iddia etti.

Bahçeli, devletin itibarını kaybettiğini ve içten içe devamlı tahrip edildiğini ileri sürerek, şöyle devam etti:
''Ekonomi iş ve aş üretemediğinden büyük bir huzursuzluk ve umutsuzluk dalgası milletimizi hakimiyeti altına almıştır. Doğalgaz, elektrik zamlarıyla hayat pahalılığı daha da katlanmış ve evlere adeta ateş düşmüştür. Dövizdeki artış en başta borçları dağ gibi yığılan vatandaşlarımızı perişan bir duruma sokmuş ve adı konulmamış bir krizin varlığını deşifre etmiştir. Diyebiliriz ki Türkiye'nin her tarafı sıkıntı ve sorunlarla kuşatılmıştır. Ne var ki sorumluluk mevkisinde bulunanların kulakları bu feryatları duymamakta, gözleri görmemektedir.''
Kanlı terörün habis ve menfur eylemlerinin doruk noktaya çıktığını ifade eden Bahçeli, Türk milletinin bölünme ve dağılmanın soğuk sularında boğulmak istendiğini söyledi.
Bahçeli, vatanın kirli ihanet tuzağında sürekli kan ve derman kaybettiğini, yürekleri burkan şehit haberlerinin dayanılamayacak bir sınıra geldiğini belirterek, ''vahşi saldırılarla hayatını kaybeden'' şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

-''Tezkere uzatılmalı''-

Sivil vatandaşların kurşunların ve bombaların hedefinde olduğunu anlatan Bahçeli, şunları söyledi:
''Şehirlerimiz güvensizliğin ve endişenin kaynağı haline gelmiştir. Artık bu bölücü terör illetinden kurtulmak lazım. Birliğimize, kardeşliğimize musallat olan bölücülere haddi mutlaka bildirilmelidir. Ne gerekiyorsa yapılmalı, her türlü tedbir alınmalıdır.

Gavur Dağı'ndan sesleniyorum Sayın Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadelede samimi olduğun sürece, kararlı olduğun sürece Milliyetçi Hareket yanındadır. Bunun için süresi 17 Ekimde dolacak sınır ötesi tezkere izni meclis kararıyla bir yıl daha uzatılmalı, icra edilecek kara hareketiyle caniler inlerinde yok edilmelidir.''
Bahçeli, konuşması sırasında Başbakan Erdoğan'ı yuhalamak isteyen kalabalığı da ''Hayır, hayır'' diyerek uyardı.

Bahçeli, Irak'ın kuzeyinden ülkeye yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesi maksadıyla sınır ötesi hareketta geç kalınmaması gerektiğini belirterek, ''Müdahalede bulunmak üzere PKK teröristlerinin yuvalandıkları Irak'ın kuzey bölgesi ile mücavir alanlarını tamamen etkisizleştirmek için vakit kaybetmeden TSK'ya izin verilmelidir'' dedi.

-''Bütün Kürt kökenli kardeşlerinizi kucaklayınız''-

''Millet iradesi bugün bu imtihanı vermeli ve beklentileri karşılamalıdır'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
''Çözümün ve çarenin adresi TBMM'dir. Sınır ötesi tezkere kabul edilmeli ve milletimizi selamete götürecek girişimler bir an önce başlatılmalıdır. Kandilin fitne ve nifak saçan ışığı söndürülmeli, Türk milletinin kudreti insanlık düşmanlarına karşı mutlaka gösterilmeli ve Kandil'e Türk bayrağı çekilmelidir. Parti olarak terör ve bölücülük konusunda atılacak her adımı destekleyeceğimizden, buna yönelik kararların arkasında duracağımızdan herkes emin olmalıdır.

Bin yıllık kardeşlik hukukunu korumak konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Osmaniye'de bulunan ve bin yıllık kardeşliğimizin temsili olan, nereden gelirse gelsin artık Osmaniyeli olan bütün Kürt kökenli kardeşlerinizi kucaklayınız. Bu milletin hiçbir ferdini göz ardı etmeyiniz, edemeyiz. Kürt kökenli kardeşlerimizle terörü ilişkilendirmeye çalışanları iyi niyetli göremeyiz. Bütün halinde, birlik ruhu içinde yaşayacaksak her vatandaşımızı kutsal bir emanet, incitilmemesi gereken bir değer olarak kabul etmeliyiz. Bizim ilkemiz, hedefimiz ve yeminimiz buna yöneliktir. Bu konuda Osmaniye'nin katkısına ve desteğine ihtiyaç vardır.''

-Osmaniye'deki çalışmalar-

Bahçeli, bugün yapılan törenle Osmaniye'de 2009 yılından beri takdire fazlasıyla layık olan eserler demetine yeni bir halkanın dahil olduğunu söyledi.
Toprakkale yolu üzerindeki sebze meyve hal kompleksinin, yer altı otopark ve meydan düzenlemesinin Osmaniye'nin ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük yararları olacağını ifade eden Bahçeli, ''Başta Belediye Başkanı Kadir Kara olmak üzere belediye meclis üyelerine ve her kademedeki belediye çalışanına teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Osmaniye'nin kötü gidişatını tersine çevirmek için büyük bir gayret gösterildiğini görüyorum'' dedi.

Bahçeli, halkın 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçiminde partinin adayı Kadir Kara'yı onurlandırdığını, 12 Haziran seçimlerinde de kendilerini yalnız bırakmadığını belirtti.
Halkın Osmaniye'de 3 hilalin dalgalanması için el birliği, güç birliği ve inanç birliği yaptığını belirten Bahçeli, ''Şahsımla birlikte bir arkadaşımızı daha TBMM'de görevlendirdiniz. Sizlerin arasında çıkmış biri olarak tebliğ ettiğiniz milletvekilliğini şerefli şekilde yerine getirmeye çalışıyorum'' diye konuştu.
MHP'ye oy versin vermesin tüm Osmaniyelilere şükranlarını sunduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
''Osmaniye'nin basiretine güveniyorum. Yüksek sezgisinin engin hoşgörüsünün ve muazzam vatan sevgisinin bilincindeyim. Hakka ve hakikate bağlılığına şahidim. Bunun için de hepinizle gurur duyuyorum. Sizler gereken her fırsatta kendinizi ve kutlu varlığınızı gösterdiniz. Üzerinize düşeni fazlasıyla yaptığınız bizlerin yolunu açtınız. Türk bayrağının teminatı olan 3 hilale yüreğinizi açtınız. Bu nedenle sizlere karşı sorumluluğumuz fazla, yapacaklarımız çoktur.''

-''Bizde ayrım yok''-

Bahçeli, Osmaniye Belediyesinin her haneye ulaşarak herkesin elinden tutacağını, çare bekleyenleri, dertlerinden bunalanları, bir el gözleyenleri unutmayacağını belirterek, şöyle konuştu:
''Kimin hangi partiye oy verdiğini gözetmeksizin Osmaniye'yi bütün olarak ele alacak, belediye hizmetleriyle buluşturacaklardır. Bizde ayrım yok. Partizanlık yaparak yandaşları kayırarak ilerlemek yok. Devletin kaynaklarını peşkeş çekmek, ulufe dağıtır gibi millet emanetini heba etmek asla yok. Özveri ve fedakarlıkla Osmaniye'nin sıkıntılarını çözme iradesi var. Gece gündüz demeden çalışma kararlılığı var. Yapılmamış yol, bitirilmemiş altyapı bırakmama konusunda sizlere sözümüz var. İktidar ne denli zorluk çıkarırsa çıkarsın, önümüze nasıl bir engel dikerse diksin Osmaniyeli hemşehrilerimize hizmet götürmemize mani olamayacaktır. Sanal kahramanlıklarla uğraşarak, başka coğrafyalarda küresel planların taşeronluğunu yapanlar Osmaniyeli kardeşlerimizle aramıza asla giremeyeceklerdir. Hizmet sevdamızın önüne taş koyamayacaklardır. İlkelerimizin burçlarını aşamayacaklardır.''
Bahçeli, daha sonra Osmaniye Belediyesi Yeni Sebze ve Meyve Hal Kompleksi'nin temelini attı. Bahçeli daha sonra Osmaniye Yeni Galericiler Sitesi'ni ziyaret ederek, burada bir otomobile binip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programı kapsamında MHP Osmaniye İl Teşkilatı'nı da ziyaret eden Bahçeli burada atama bekleyen bir grup öğretmen adayının isteklerini içeren mektubu alarak bu konuyla ilgileneceğini söyledi.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39