• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Bahçeli'den Başbakan'a Barzani göndermesi!

Bahçeli'den Başbakan'a Barzani göndermesi!
MHP Lideri Devlet Bahçeli hükümetin son zamanlarda Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'ye yakınlaşmasını eleştirdi. Devlet Bahçeli ülkenin bölünmenin eşiğine geldiğini ve Başbakan Erdoğan ile Barzani ile yakınkaşmasına da ilginç bir ben

Bahçeli, "Suriye'de Batı Kürdistan kuruldu. Irak'ta Barzani emminin oğlu olmuş. Canı sıkılsa ya Ankara'ya ya Diyarbakır'a geliyor. Bu durumda da rüşvet ve yolsuzluk patlıyor" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli dün geldiği Denizli'de, ilçe gezilerine bugün de devam etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek'in eşlik ettiği Bahçeli'nin ilk durağı Babadağ İlçesi oldu. Partililerden büyük ilgi gören Bahçeli, Babadağ Belediyesi önünden toplanan yaklaşık 1500 kişiye seslendi.

"SOKAK YERİNE SANDIĞA GİDİN"

Yaklaşan yerel seçimlerde tüm partilerin adaylarına saygı duyduklarını belirten MHP lideri Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepsine de başarılar diliyorum. Bu seçimlerde sadece yerel seçimler değil, ardından gelecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini gerçekleştireceğiz. O yüzden bu seçime önem veriyoruz. Seçimlerin katılımını yüksek tutun. Burada tanıdığınız kim varsa sandığa götürün. Oylarını kullansınlar. Sandığa mutlaka gidiniz ve mutlaka oyunuzu kullanınız. Çıkan her sonuca saygı duyarız. Bu demokratik hakkı herkes kullanmalıdır. Sokaklardaki kavgalar birçok aileyi kötü etkiler. Bunları geçmişte, yaşadık. Bunu en iyi biz biliriz. Bu sandıkta vereceğiniz oylarla hükümeti uyarın. 30 Mart seçimleri geleceğimiz için önemli başlangıç olacaktır.""

HER GÜN KADIN CİNAYETİ GÖSTERMEYE MECBUR MUSUNUZ?"

Ülkede dış borçların yükseldiğini kredilerin arttığını, gelir dağılımında adaletsizliğin had safhaya yükseldiğine dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

"Buradan medya gruplarına, televizyon sahiplerine sesleniyorum. Her gün sabahları kadına yapılan şiddeti ve cinayeti göstermeye mecbur musunuz? Bir evde geçim darlığı nedeniyle yaşanan gerginlikte, bu televizyonlardaki programlarda akılları çeliyor. Evlerde katliamlar oluyor. Farkında değil misiniz? Boşanmalar arttı. Toplum çok gerildi. Hoşgörümüz azaldı. Büyükşehirlerde minibüsün kapısında millet birbirine yer vermiyor. Ardından kavga ve bıçaklama oluyor. 11 yıldır AKP iktidarda, ülke bu hale geldi."

"BARZANİ EMMİOĞLUN OLMUŞ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da yüklenen Bahçeli, "Doğu ve Güneydoğu'da ülke bölünmenin eşiğine geldi. Suriye'de Batı Kürdistan kuruldu. Irak'ta Barzani emminin oğlu olmuş. Canı sıkılsa ya Ankara'ya ya Diyarbakır'a geliyor. Bu durumda da rüşvet ve yolsuzluk patlıyor. Hükümete destek veren kardeşlerime sesleniyorum. AKP'ye verdiğin oyla ayakkabı kutuları dolarla doluyor. Hala diyorsun ki 'Doğru yapılıyor', neresi doğru bu işin? Ayakkabı kutusunun içinde doların ne işi var. Başbakan kendisine yönelen bu gidişatı değiştirmek için yargıyı emniyeti değiştiriyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın sürekli yargıyı hedef aldığını da vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"O yargı mensupları, bu milletin evlatlarıdır. Çoğu Anadolu'nun beldelerinden yetişen bu şahısları hedef almamak lazım. 'Senden hesap soracaklar' diye, onlara haksızlık etme. Onları suçlama. Ey Başbakan, onlara deki, 'Size 11 yıllık iktidarımın dosyasının alayını veriyorum. İnceleyin bakın. Benim oğlan Bilal'e de geliyorsa kafasını koparın' demesi lazım. Ancak Başbakan hala tahrik ediyor. Bu toplum cinnet getirirse ortalık karışır. Bundan kurtulmanın yolu sandıkta bir işaret vermek olmalıdır."

Bahçeli, daha sonra Sarayköy ve Buldan'ı da ziyaret edip, Güney ilçesine hareket etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39