• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

BAHÇELİ'DEN SERT AÇIKLAMALAR

BAHÇELİ'DEN SERT AÇIKLAMALAR
Bahçeli: 'FETÖ gibi bir düşmanla'

"Ülkemizin oldukça kırılgan bugünkü döneminde siyasi eleştiri ve suçlamalar şimdilik bize bir şey kazandırmayacaktır" diyen Bahçeli, "15 Temmuz FETÖ kalkışmasının dış bağlantıları hususunda ciddiye alınması gereken iddialar gündemdeki ağırlığını korumaktadır" ifadelerini kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Türkiye’nin, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin yol açtığı yüksek gerilim ve gerginliği hayatın her alanında hissettiğini belirterek sözlerine başlayan Bahçeli, "Devlet ve toplum yapısı artçı şokları, tedirgin bekleyişleri tam manasıyla bertaraf edebilmiş değildir. Normalleşme arayışları henüz istenilen düzey ve kıvama da gelememiştir. Milletimiz hala kaygılı, hala teyakkuzdadır. Türkiye darbelerden, darbe girişimlerinden çok çekmiştir. Demokrasiyi askıya alan veya almaya kalkışan her karar ve uygulama geleceğimizden çalmıştır. On yıllar boyunca darbelerin siyasi, ekonomik ve toplumsal enkazını kaldırmakla uğraşılmıştır. Diyebiliriz ki, milletimiz darbe yorgunudur" diye konuştu.

"FETÖ, Türkiye’ye pusu kurmuş, tuzağa çekmiştir"
Yakın tarihteki hiçbir askeri teşebbüsün, 15 Temmuz kadar vahşi, 15 Temmuz kadar acımasız ve insanlık dışı olmadığına dikkat çeken Bahçeli, şöyle devam etti:
"Türk Silahlı Kuvvetleri’ne her türlü yasa ve ahlak dışı yollarla nüfuz etmiş Fethullahçı Terör Örgütü, Türkiye’nin tüm stratejik ve milli kurumlarını tıpkı bir düşmanın yapacağı üzere, bombalamış, kurşunlamıştır. Biz teröristleri dağlarda, ovalarda, il ve ilçelerde ararken; meğerse bu caniler sinsi sinsi milli ordumuzun içine yuvalanmış, ellerine geçirdikleri ilk fırsatta da karşı saldırıya geçmişlerdir. Yıllarca FETÖ’nün devlete sızma ve kontrol altına alma faaliyeti görülmemiş, görülse bile etkili tedbirler geliştirilememiştir. Az kalsın, Türkiye işgal ve imha edilecekti. Az kalsın, emek emek bugünlere gelen, şehidin, şühedanın göz nuru olan Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Nitekim tehlike bu kadar ileri noktadaydı. Hamd olsun, milletimizin övülecek feraset ve fedakarlığı sayesinde asker kılığına girmiş teröristler hak ettikleri tepkiyi şiddet ve cesaretle görmüşler, geldikleri gibi gitmek yerine yerin dibine geçmişlerdir. Milli birlik ve dayanışma ruhu FETÖ’yü durdurmuş, hesaplarını boşa çıkarmıştır. Uzun zamandır özlemini çektiğimiz kardeşlik ve yardımlaşma duygusu yıldız gibi parlayarak; zalimlerin kullandığı tankın, topun, uçak ve helikopterlerin önünü perdelemiş ve son aşamada da kırıp dökmüştür. FETÖ, Türkiye’ye pusu kurmuş, tuzağa çekmiştir. Demek ki bu soysuz ve kansızlar, vatanı koruyoruz bahanesi altında, kast ve ihanet etmenin alt yapısını oluşturmuşlar, müdahale için uygun zamanı kollamışlardır. Türkiye, FETÖ gibi bir düşmanla ilk defa muhatap olmaktadır. Üstelik bu düşman hem ordumuza kadar girmiş hem de devletin tüm kılcal damarlarına sorgusuz sualsiz yerleşmiştir. Elbette bunda iktidarın çok günahı vardır ve bunu inkar etmek imkansızdır. Ancak ülkemizin oldukça kırılgan bugünkü döneminde siyasi eleştiri ve suçlamalar şimdilik bize bir şey kazandırmayacaktır. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmemizin tarihi önem ve zorunluluk olduğu şu günlerde, yeni tartışmalara kapı aralamak, eski defterlerin sayfalarını kaldırmak bize göre faydasız, anlamsızdır."

"Bizim yerli ve milli oluşumuz lafta değildir"
"Siyasi kamplaşma ve çekişmeler, şu sıralar en çok uzak durmamız gereken mayınlı alandır" diyerek sözlerini sürdüren Bahçeli, " Çünkü Türkiye hedeftedir. İşin şakaya gelir herhangi bir tarafı yoktur. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, tıpkı Milli Mücadele yıllarında görüldüğü gibi, bir ve beraber olmazsak, bizi azap ve acı dolu bir gelecek beklemektedir. Yürekler toplu vurmazsa, hain ve husumet cephesi son vuruşu ilk fırsatta yapacaktır. Türk milleti, 15 Temmuz akşamından itibaren hiçbir ayrım gözetmeksizin nasıl kucaklaşıp meydanlarda demokrasinin namusunu müdafaa ettiyse, ülkenin istiklal ve istikbaline de aynı şekilde sahip çıkmalıdır. Siyasi ve ideolojik aidiyeti ne olursa olsun, her vatandaşımız Türk milleti kimliğinde buluşmalı, milli ve üniter devletimizi yaşatma hususunda tavizsiz duruşunu korumalıdır. Başkentine ateş yağan bir ülkenin başka bir seçeneği yoktur. Türkiye ve Türk milleti karşısında saf saf toplanıp sıralanan hasım ve hıyanet odaklarıyla can pahasına da olsa mücadeleden kaçınmayız, kararsızlık geçirmeyiz. Bizim yerli ve milli oluşumuz lafta değildir. Türkiye’mizin ağır ve sancılı bugünkü ortamında, siyasi çetele tutmayız, çıkarlarımızı düşünmeyiz, aksini yapanları da hoş görmeyiz. Ganimet avcılığı yapmak için devreye girenlere, bu karmaşadan mal kaçırma hevesinde olanlara, sürekli gizli gündemlerine yatırım yapanlara sabır ve demokratik tavrımızla direnir, bunların da oyununu çatır çatır bozarız" açıklamasında bulundu.

"FETÖ’nün yarım bırakmak zorunda kaldığı yıkımı PKK tamamlamak için devrededir"
FETÖ’nün, devlet ve millet üzerinde açtığı yaranın derin olduğunu kaydeden Balçeli, FETÖ’nün yarım bırakmak zorunda kaldığı yıkımı PKK'nın tamamlamak için devrede olduğunu dile getirdi.
"Pensilvanyalı teröristler, Türkiye’nin belini kırmak, iç huzur ve kardeşlik ortamını baltalamak için emir almışlardır" ifadelerini kaydeden Bahçeli, "Bu arada, FETÖ’nün eylem yoldaşı ve hıyanet ikizi PKK da işbaşındadır. Düşman cephesi sürekli ve faal şekilde cinayet devriyesindedir. FETÖ’nün boşluğu PKK tarafından doldurulmaktadır. FETÖ’nün yarım bırakmak zorunda kaldığı yıkımı PKK tamamlamak için devrededir. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra 18 polisimiz, 17 de askerimiz terörle mücadele sırasında şehit düşmüştür. İki haftada 35 kahramanımız FETÖ’nün ortağı PKK tarafından katledilmiştir. FETÖ ne kadar alçak ve şerefsizse, PKK da aynısıdır. Şimdi kanlı sıraya PKK tekrar girmiştir. FETÖ’nün intikamını almak için Trabzon ve Ordu ilimize kadar yayılmıştır. Şu rezilliğe bakınız ki, Türk vatanında teröristler cirit atmaktadır. İstanbul meydanlarında bayrak salladığımız kadar, bu vatanın dağlarına, taşlarına da şanlı bayrağımız korkusuzca dikilmediği müddetçe, son terörist teslim alınıp son silahı kırılmadığı sürece bu millete huzur, bu ülkeye rahat yoktur. 15 Temmuz kalkışması PKK tarafından namertçe sürdürülmektedir."

"Milli güvenliğimiz alarm zilleri çalmaktadır"
Son günlerde yaşananların olağanüstü nitelikte olduğunu belirten Bahçeli, "FETÖ ve PKK’nın eşzamanlı saldırıları nasıl bir tehditle yüz yüze geldiğimizi göstermektedir. Türk milleti 20 Temmuz 2015 tarihinden bu tarafa 680 evladını terörizmle süren yoğun çatışma ve mücadelede şehit vermiştir. Gerçekten bir felaket tablosu karşımızda durmaktadır. Milli güvenliğimiz alarm zilleri çalmaktadır. 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının dış bağlantıları hususunda ciddiye alınması gereken iddialar gündemdeki ağırlığını korumaktadır. ABD Merkez Kuvvetler Komutanının; “temas halinde olduğumuz askeri liderlerin bir kısmının hapiste olması sorun” demesi, Yunanistan’a sığınan FETÖ’cülerin yanında gizemli bir yabancının da bulunduğu, bu şahsın karanlık bir istihbaratçı olduğu ısrarla dillendirilmektedir. Sanıyorum, ülkemizi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı’nın bu kapsamda söyleyecek sözleri vardır ve derin şüpheleri vuzuha kavuşturması da bize göre mecburidir. Papa’nın '15 Temmuz’da Türkiye’de ne olduğundan emin değilim' sözleri nasıl yorumlanmalıdır? Papa’nın aklı karışık ruhu bulanıksa Kardinalleriyle ayine katılması, bu yolla Gülen’e duyduğu hasreti az da olsa hafifletmesi kendisine tavsiyemiz olacaktır. 15 Temmuz FETÖ ihanetiyle 239 vatan evladı şehit olmuştur. Ne ABD, ne Papa, ne de özgürlük ve demokrasi şampiyonu bir başka ülkenin devlet veya hükümet başkanı darbe teşebbüsünü kesin bir dille kınayamamış, acı ve kayıplarımıza ortak olamamışlardır" diye konuştu.

"Delil, darbeci teröristlerin rezil ifadeleridir"
ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un TBMM’ye yaptığı ziyaret ile ilgili ise Bahçeli şunları söyledi:
"Eğer ABD, 15 Temmuz FETÖ melanetini kayıtsız ve şartsız lanetliyor ve karşısında duruyorsa, o zaman kendisini Mehdi sanan meczup teröristi derhal ülkemize iade eder ve insanlık değerlerine bağlı olduğunu kanıtlar. Bunun aması, fakatı, bir durun bakalımı, somut belge ve delil getirin sızlanması yoktur, kabulü de mümkün değildir. Delil, 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’dir. Delil, darbeci teröristlerin rezil ifadeleridir. Delil, seri halinde ceplerde taşınan bir dolarlardır. Delil, inlerinden çıkan haşhaşilerinin infaz seferleri, cinayet uçuşlarıdır. ABD Genelkurmay Başkanı gelmişken, TBMM’ye yaptığı ziyaret gibi, zahmet edip Gölbaşı’ndaki Polis Özel Hareket Daire Başkanlığı’na giderse yıkımdaki parmak izlerini, havadan bomba fırlatan katillerin eşkallerini mutlaka hissedecek ve idrak edecektir. Bu milletin ruh kökünden doğan, cesaretleriyle anıtlaşıp kahramanlıklarıyla destan yazan özel hareket polislerimiz 51 şehit vermiştir. Bundan yalnızca PKK ve Türk düşmanları memnun olacaktır. Hani hilal bıyıklarıyla bazı kesimleri bir ara rahatsız eden ve teröristlere vatanı dar eden yiğitler var ya, işte onların başına FETÖ’cüler bomba yağdırmıştır. PKK’nın yapamadığını FETÖ yapmıştır. Bu vesileyle tüm özel hareket polislerini kucaklıyor, bugün onlarla olacağımı, her daim arkalarında duracağımı, adeta düşman çatlatacağımızı buradan kararlı bir şekilde ifade ediyorum."

"149’u general ve amiral olmak üzere 3 bin 74 kişi TSK’dan çıkarılmıştır"
OHAL çerçevesinde 3 adet Kanun Hükmünde Kararnamenin çıkarıldığına dikkat çeken Bahçeli, "Bu Kanun Hükmünde Kararnamelerle devlet teşkilatlanmasında köklü değişikliklere gidilmiştir. En başta da TSK’nın yapı ve işleyişi baştan ayağa değiştirilmiştir. Türkiye’nin bugünkü sıcak ve yüksek tansiyonlu ortamında, çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler kanalıyla kapsamlı idari ve yasal tasarruflar peş peşe uygulanmaktadır. Bu çerçevede 667, 668 ve 669 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameler başta olmak üzere, 15 Temmuz’dan itibaren alınan tedbirlere yönelik öncelikli değerlendirmelerimiz genel hatlarıyla şunlardan ibarettir: Türk Silahlı Kuvvetleri içinde 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine adı karışan, göz yuman, olumlu yaklaşan veya görevinin sorumluluklarına riayet etmeyen kim varsa ihracı yerindedir. Şimdiye kadar 149’u general ve amiral olmak üzere 3 bin 74 kişi TSK’dan çıkarılmıştır. Ancak, FETÖ’yle bağ ve bağlantısı olmayan subay, astsubay ve uzman erbaşların aynı kategoride değerlendirilmesi sakıncalı olup, bu durum Türk ordusunun asırlık teamül ve geleneklerine, insan hak ve adalet kurallarına aykırı olacaktır. Sivil bürokrasi için de aynısını söylememiz mümkündür. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen kim varsa kamu görevinden atılmalıdır. Elbette bu değerlendirme başlatılan ya da başlatılması gereken soruşturma süreçleriyle somutlaşmalıdır. Hukuksuz ve kanunsuz yere hiç kimse mağdur edilmemelidir. Bugüne kadar onbinlerce kamu görevlisi açığa alınmıştır. FETÖ’yle doğrudan veya dolaylı irtibatı olanların gözünün yaşına bakılmaması bir daha benzeri sıkıntıların yaşanmaması adına elzemdir. Ne var ki, bürokraside çok sayıda mağdur olan, FETÖ’yle en küçük illiyet bağı bulunmayan kardeşlerimizin feryatlarına hükümet kulak vermeli, konuyu insafla ele almalıdır. Boşu boşuna, sırf kızgınlık ve başka saiklerle kamu çalışanlarımızın itibar ve saygınlıklarıyla oynanmamalıdır. Haksız ve mesnetsiz yere görevinden veya açığa alınan kim varsa acilen eski konumuna getirilmelidir. Mahkeme karar vermeden hiç kimseye suçlu muamelesi yapılamayacaktır. Hukukun üstünlüğüne bağlılık şarttır. Suçsuz ve günahsız kamu görevlilerinin sıkıntı ve şikayetlerini ertelemeden, geciktirmeden çözmek asıldır, devlet vakarına sadakatin gereğidir" dedi.

"Türk ordusu millidir, meşrudur, yasaldır ve topyekun darbeci gösterilemeyecektir"
OHAL çerçevesinde çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısında çok radikal değişikliklerin yapıldığını ifade eden Bahçeli, "668 Sayılı KHK ile Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanmış, 669 Sayılı KHK ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi kurulmuş, Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatılmış, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanı’na bağlanmış, Yüksek Askeri Şura’nın yapısı değiştirilmiş, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredilmiştir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kuvvet komutanlarına doğrudan emir verebilmesi mümkün hale getirilmiştir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin kuruluşu kararlaştırılmıştır. TSK’nın elindeki tersanelerin, fabrikaların, sanayi kuruluşlarının Milli Savunma Bakanlığı’na devrine karar verilmiştir. Öncelikle şunu söylemek lazımdır ki, TSK’nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeler aceleye getirilmiş, enine boyuna hesap edilmeden, istişare mekanizmaları işletilmeden düğmeye basılmıştır. TSK’nın yeniden yapılanması önemlidir, elbette ihtiyaçtır. Ancak kuvvet komutanlarını Milli Savunma Bakanına bağlamanın yeni sorunlar getireceğini, emir komuta birliğini bozacağını görmek durumundayız. Bize kalırsa öncelik, kurum açıp kapatmak değil, darbecilerin, hainlerin ürediği sistemi revize etmek, kısaca zihniyet değişimini aşama aşama hayata geçirmek olmalıdır. Konu askerle hesaplaşma, askerin elini kolunu bağlama değil, darbe üreten, darbecileri ve hainleri heveslendiren kaynakları kurutmak olmalıdır. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan coğrafyasında düzenli, güçlü, disiplinli ve moral seviyesi yüksek bir orduya beka düzeyinde ihtiyacımız olduğu tartışmasızdır. Türk ordusu millidir, meşrudur, yasaldır ve topyekun darbeci gösterilemeyecektir. Çok değil, bundan 7 yıl evvel başlayan ve adına Ergenekon, Balyoz gibi isimler verilen darbe davaları neticesinde, mahkum olan askerlerimizin masum oldukları, kumpasa kurban gittikleri şimdi net olarak anlaşılmıştır. Geçmişte, FETÖ’cü şerefsizler tarafından darbeci olarak karalananlar, bugün YAŞ kararlarında terfi etmekte, emekli olanlar göreve çağrılmaktadır. TSK’nın içindeki darbeciler ayıklansın, ancak Türkiye’nin bu kadar milli güvenlikle ilgili sorunu varken, askerin itibar ve haysiyeti ezilmesin, linç edilmesin. Vatan nöbeti bekleyenlere parmak sallanmasın, sürekli suçlanmasın" diye konuştu.

"Türk milleti, ordusuna sırtını güvenle dönebilmelidir"
TSK’nın yapısal sorunlarının çözümü ile ilgili konuşan Bahçeli şu ifadeleri kaydetti:
"TSK’nın yapısal sorunlarını çözeyim derken, asırlar boyunca oluşmuş ve olgunlaşmış gelenek ve ilkeleri çiğnenirse geriye Saddam veya Kaddafi ordusuna benzer bir kalabalık kalacaktır ki, bu da vatan ve istiklal kaybıdır. TSK, caydırıcılık niteliğinin korunmasının yanı sıra, terörden klasik harbe kadar çok geniş bir yelpazedeki risk ve tehditlere karşı hazır olmak amacı ile dinamik bir şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. Türkiye; Orta Doğu ve Orta Asya'ya uzanan stratejik halkalar zincirinin odak noktasındadır. Stratejik önemi bu denli büyük olan Türkiye'nin bulunduğu bölgede tarihi değişiklikler oluşmakta, bu süreç beraberinde birçok sarsıntıyı getirmektedir. Değişimin kapsam ve süresi belirsizliğini sürdürürken, ülkemizin bölgede bir güven unsuru olarak varlığını devam ettirmesi vatan savunmasındaki güç ve kabiliyetine bağlıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesindeki krizlerin yanı sıra politik kararlara bağlı olarak dünya barışını tehdit eden krizlere de müdahaleye hazır olmak durumundadır. Türkiye yüksek tehdit ve risklerin bulunduğu bir bölgede, barış zamanından itibaren milli savunma imkanlarını diri tutmak ve Silahlı Kuvvetlerini olası tehditlere karşı hazır ve güçlü bir yapıda bulundurmak zorundadır. Bu itibarla, TSK’nın zincire vurulması, suçlanması, tırpanlanması sonuçları önümüzdeki süreçte görülecek badirelere davetiye çıkaracaktır. Endişem odur ki, sindire sindire ve geniş bir mutabakatla planlanması gereken değişikliklerin şu anda yapılması; FETÖ/PDY kalkışması sırasında ve sonrasında zaten yaralanan TSK’nın toplumdaki algısını daha da aşağı çekebilecektir. Bize göre söz konusu değişiklikler Türkiye’nin normalleşme sürecinde yapılmış olsaydı, daha iyi ve kalıcı sonuçlar doğuracağı gün gibi açıktır. Türk milleti ordusuna sırtını güvenle dönebilmelidir. Ordu millet kaynaşması eski mevkiine taşınmalıdır. Genelkurmay Başkanlığı ile MİT Müsteşarlığının Cumhurbaşkanı’na bağlanma arayışı da zararlı değilse bile, zamansız ve manasızdır. Bunun da farklı siyasi hedeflere dönük olduğu şüphesi bizde gün be gün fazlalaşmaktadır. Darbeler, darbe niyetleri artık tümden bitmeli, demokrasinin kanı akmamalıdır."  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39