• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

Bahçeli'ye sormak lazım hayatında şu Diyarbakır'a kaç defa gittin ya?

Bahçeli'ye sormak lazım hayatında şu Diyarbakır'a kaç defa gittin ya?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'da yaşanan krizle ilgili olarak medyaya seslenerek "Lütfen bir şey rica ediyorum, şu süreci tahrik ederek değil, lütfen yazmadan çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Bu kardeşinize, partinize sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. 81 il arasında 30 Mart'ta en yüksek oy oranına Rize'de ulaştık. Ama Trabzon geri kalmadı. Yüzde 83 oy oranıyla Hayrat ilçesi birinci oldu. İller arasında rekor Rize'nin, ilçeler arasında rekor Trabzon Hayrat'ın. TOKİ eliyle Araklı'da başlattığımız 192 adet konutu da resmen hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bu arada Ortahisar ve Of'taki iki adet futbol stadıyla gençlerimizi sevindiriyoruz. Toplam 38,5 trilyon liralık dört adet projeyi de Trabzonumuza kazandırıyoruz. 
Bizim gündemimizde toplu açılışlar var. Önceki gün Rize'de, dün Artvin'de toplu açılışlar yaptık. 30 Mart'a kadar sürekli toplu açılışlar yaptık. Durmadık, devam ediyoruz. Seçim yaptık, yan gelip yatmadık. Süratle durmak yok yola devam dedik. Tabi bu arada çok önemli projelerin de temellerini atıyoruz. İşte geçen Cumartesi İstanbul'da yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanı projesinin temelini attık. Ve Ankara'da Salı günü ATAK helikopterlerimizin teslim törenini gerçekleştirdik. Kendi helikopterimizi üretir hale geldik. Biz çalışıyoruz, üretiyoruz. Biz ülkemize milletimize insanlığa eser kazandırmak için gece gündüz emek sarf ediyoruz. Peki diğerleri ne yapıyor? 12 yıldır ne yapıyorlarsa bugün de onu yapıyorlar.

Sadece engellemenin peşindeler. Sadece yıkmanın tahrip etmenin peşindeler. Sadece tuzak kurmanın peşindeler. Gezi olayları çıktı, bu muhalefet arkasına takıldı gitti. 17-25 Aralık'ta Türkiye'nin istiklaline karşı saldırı düzenlendi. Bu muhalefet Pensilvanya'nın peşine takıldı. Diyarbakır'da bayrağımıza saldırı düzenlendi, şimdi onu istismar etmenin peşindeler. Musul'da başkonsolosluğumuz kuşatıldı. Onu dahi istismar etmenin gayreti içindeler. 

“FAZLA KONUŞMADAN TAKİP ETMENİZİ İSTİYORUZ” 
Ben buradan sesleniyorum. Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Şu anda 100 kadar vatandaşımız, IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içerisindeyken, siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen bir şey rica ediyorum, şu süreci tahrik ederek değil, lütfen yazmadan çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. 

Zira bu tahrikler karşı tarafta lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor. Biz güvenlik güçlerimizle, dışişlerimizle, ilgili birimlerimizle an be an takip ederken, yazlı ve görsel medyadaki gelişmeler sıkıntı doğuruyor. 

Gezi olaylarında Türkiye ekonomisini hedef aldılar. Türkiye'ye gelmeyin dediler, imajını sarsmaya çalıştılar. İçeride tüketmeyin ekonomi dursun çağrıları yaptılar. Ardından 17-25 Aralık'ta yine ekonomiyi hedef aldılar. Küresel yatırımlarımıza saldırdılar. Havalimanına, Marmaray'a saldırdılar. Yapılmakta olan ikinci tüp geçide saldırdılar. Yüksek hızlı trene saldırdılar. 250'ye yakın noktada kabloları kestiler. Halkbank'a Ziraat Bankası'na aynen saldırılara devam ettiler. 

Biz gezi olaylarında da bu projeleri hedef almış başaramayan, 17-25 Aralık'ta bu projeleri hedef alanlara dik durduk, mücadelemizi sürdürdük. Bütün tehditlere rağmen Türkiye ekonomisi bunlara hiç aldırmadı. 2013 yılında yüzde 4. 2014 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,3 büyüme kaydetti. 

“DİYARBAKIR'A KAÇ KERE GİTTİN” 
Diyarbakır'da bayrağımız indirildi. Bunun hesabını soracağız soruyoruz. İdari soruşturmalar devam ediyor. O hainin ipini tutanların araştırılması devam diyor. Ancak, asıl önemli olan şu. Bakın diyorlar ki, alnının ortasından vurup indireceksin. Kim o? Bahçeli diyor bunu. Bahçeli'ye sormak lazım. Ya sen acaba hayatında şu Diyarbakır'a kaç defa gittin ya? Ya buralar Türkiye tek vatan dediğimiz bizim topraklarımız değil mi? Niye gitmiyorsun? Gidemez, gidemez neden? Bu iş yürek işi yürek. 

“O HAİNİN CESEDİ ÜZERİNDEN…” 
Kalkıyor diyor ki, alnının ortasından vuracaksın. Bakın o bayrağa saldıran hain vurulsaydı, doğu ve Güneydoğu'da o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı. O hain vurulmadı. İkinci senaryoyu devreye aldılar. 

Şehirlerimizde gençlerimizi sokağa dökmek için tahrikler başlatıldı. Niye? Çünkü bunların her zaman bayrak derdi yok. Ama bizim var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39