• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Bahoz Erdal son anda ölümden kurtuldu

Bahoz Erdal son anda ölümden kurtuldu
Terör örgütü PKK'nın merkez üs olarakkullandığıKavaklı Kampı, jandarma ve polis özel harekat timlerinin operas-yonuyla yerle bir edildi.
Operasyon öncesinde katliam talimatçısı Bahoz Erdal'ın da kampa yakın bir bölgede bulunduğu telsiz kestirmelerinden tespit edildi.

Sözde mahkemelerde bölge halkının sorgulandığı kampa yönelik operasyonun başlamasıyla birlikte Bahoz'un son anda sınır dışındaki Sinat bölgesine kaçtığı öğrenildi

Terör örgütü PKK'nın Hakkari, Van ve Şırnak illerindeki yapılanmasının merkez üssü olarak kullanılan Kavaklı Kampı, geçtiğimiz gece 23.00 sıralarında gerçekleştirilen hava destekli operasyonla yerle bir edildi. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin gerçekleştirdiği operasyon sırasında son dönemde gerçekleştirilen katliamların talimatını veren Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in de Kavaklı bölgesinde bulunduğu telsiz kestirmelerinden tespit edildi. Operasyonun başlamasıyla birlikte Bahoz'un son anda bölgeden kaçtığı öğrenildi.

25 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

F-16 bombardımanıyla dağıtılan Kavaklı Kampı'nda insansız hava araçları ile bölgede 25 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Kavaklı kampında, özellikle Geçimli Karakolu ve Beytülşebap ilçesine saldıran teröristlerin barındığı biliniyor. Kampta; Çukurca, Hakkari ve Şırnak kırsalında eylem yapan yaklaşık 200 PKK'lının bulunduğu tahmin ediliyor.

SORGU VE İNFAZ ODALARINA SON

Şemdinli'nin Irak sınır hattındaki Kavaklı Kampı'na yönelik operasyonda ilk olarak sorgu odalarının yok edildiği belirtildi. Jandarma ve polis özel hareket timleri, örgütün, Kavaklı'da kurduğu sağlık ünitelerini de tamamen ortadan kaldırdı. Terör örgütü PKK'nın, bölge kaçırdığı kişilerin yanı sıra vergi ödemeyen, dağa çıkmayı reddeden ya da tehditlere boyun eğemeyen bölge halkını bu bölgede sorguladığı biliniyor. Çocukları taşlı gösterilere katılmamaya ikna etmesiyle tanınan Hakkari Hacı Sait Camii İmamı Aziz Tan'ın infaz emri de Kavaklı Kampı'nda kurulan sözde mahkemede alındı.

AK PARTİ'Lİ BAŞKAN DA ORDAYDI

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Bahoz Erdal'ın da operasyon düzenlenen Kavaklı'nın karşında bulunan ve ırak sınırları içinde yer alan bir bölgede bulunduğu öğrenildi. Ancak operasyonların başlaması ile birlikte Bahoz Erdal'ın Sınat bölgesine geçtiği belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre 2 Eylül'de terör örgütü tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan'ın da Kavaklı'da tutulduğu ifade edildi.

HERONLAR İŞBAŞINDA

Kavaklı operasyonu ile birlikte, bölge üzerinde uçurulan insansız hava aracı Heron'lardan alınan her türlü bilgi ve görüntünün anında arazideki özel harekat birimlerine aktarıldığı kaydedildi. Helikopter destekli operasyonda özel harekat birlikleri yıllardır depolarda bekletilen ama kullanılmayan yeni nesil silah ve mühimmatla da donatıldı. Teröristlerin geçiş güzergahlarını tutma görevi ise Kayseri Dağ Komando Tugayı'na verildi. Süren operasyonlar nedeniyle öldürülen terörist sayısını belirlemek için bölgede arama yapılmadı. Operasyon tamamlandıktan sonra özel harekat birimleri bölgeyi askeri birliklere teslim edecek. Teslimin ardından bölgede arama çalışması yapılacak.
Kaynak: Yeni Şafak
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39